היי גלית
אתחיל בזה שאני עצמי נמצא בETSY רק מעט יותר משבוע כך שאני עדיין לא מרגיש בנוח לתת המלצות בנוגע לחנות.
מה שכן, מה דעתך לשמוע קצת על הדברים שמחוץ לחנות?
דווקא כאן, מניסיון של 6 שנים בניהול חנות של רשת ספרים גדולה (מתחרזת עם "דלת סתרים"), יותר נוח לי לדבר - הכול בגדר המלצות ודעות אישיות אוקיי ?
אז ככה,
מרגע שפתחת חנות, ובעצם כל סוג של עסק, התפקיד שלך מעכשיו הוא ל"חנך" את האנשים. הכוונה היא באמת להקנות להם הרגלי קנייה לגבי החנות\ המוצרים שלך.
בדיוק כמו שאחרים חינכו אותך ואותי במהלך השנים : כשאת מחפשת מגפיים בזול את הולכת ל"TO-GO", כשאת מחפשת משקפי שמש את הולכת ל"קרולינה למקה" וכו'. בדיוק כמו שלימדו אותך לאן ללכת - את צריכה ללמד אנשים שכשהם מעוניינים במוצרים מהסוג שלך - הם צריכים לחפש אותך.
פשוט. יאללה תתחילי.
ממש לא !
כאן מתחיל העניין האמיתי ולפני הכול תשאלי את עצמך אם את מעוניינת בעסק הזה כמשהו צדדי וחביב או כמשהו באמת להתפרנס ממנו ולצמוח איתו.
במקרה שלי מדובר באופציה השנייה. ושוב במקרה שלי, מדובר במוצר שהעולם עדיין לא מכיר ואני מתכוון לגרום לו להכיר.
אין לי תקציב של מיליונים לשיווק מאסיבי אז אני משתמש באינטרנט מכל מיני זוויות.
אני (וגם את וגם כולנו כאן) זקוק לחשיפה- שאנשים ידעו מי אני, מה זה CIPPCAP (שימי לב איך אני משווק את עצמי בתוך התשובה שנתתי לך) ולמה בכלל הם צריכים את זה בחיים? מתוך כל האנשים האלו- מי שכן צריך את זה בחיים - חייב שיהיה לו נוח ושיידע איפה להשיג את זה.
האסטרטגיה שלי בשלב הזה נעה בין השתתפות בירידי מכירות שונים ברחבי הארץ שם אני ממש קופץ על אנשים ובני נוער ומלהיב אותם (מתכון להמון פאדיחות דרך אגב...), אני מפנה אותם לפייסבוק שלי ומדליק אותם עם התכנים והתמונות המיוחדות שיש לי שם.
גם עצם ההשתפות בפורום הזה היא סוג של שיווק - בכך שאנשים נכנסים וקוראים הם כבר מתחילים להכיר אותי. חלקם גם ייכנסו לקישורים שלי למטה ( ללחוץ על הקישורים לא עולה כסף חבר'ה
,ילמדו מה המוצר ויעבירו את זה הלאה.
וכמובן, רשתות חברתיות - ממליץ מאוד לא להתחיל לפתוח פרופילים בכולן, תמצאי לך אחת או 2 שממש נוח לך איתן (ושמתאימות לאופי המוצר שלך) ותתמקדי בהן. בשבילי זה פייסבוק כרגע. אני מגשש גם באינסטגרם ובפינטרסט אבל עדיין לא מוצא את עצמי שם.
פתחתי בנוסף חנות בETSY, אולם לדעתי האישית זה לא מספיק מבחינת נגישות וחשיפה. בסופ"ש האחרון פתחתי חנות גם ב BONANZA ואני מנהל כרגע מו"מ לפתיחת 2 חנויות נוספות בשני אתרי מכירות נישתיים (כאלו שמבקשים לברר עלייך טרם פתיחת החנות). תבדקי בקישור הזה ואני בטוח שתוכלי למצוא כמה אופציות שיכולות להתאים לקהל היעד שלך
http://www.businessnewsdaily.com/5287-etsy-alternatives-handmade-sites.html
בנוסף, גיליתי אתר מדהים שעוסק כולו בנעלי סניקרס ואול סטאר, יש שם פורומים פעילים מאוד והצטרפתי לשם כדי שאוכל לשגע גם את שאר העולם...
בקיצור,
תנסי חזק, תטעי (לא חזק), ותלמדי היטב מה עובד בשבילך. אני אישית לא מאמין ב"נתחיל ונראה איך יילך" - אל תצפי שאנשים יעמדו בתור רק בגלל שפתחת חנות- תאמיני לי שזה לא קורה כמעט אף פעם.
וזהו בינתיים- כתבתי מגילה לעניין הפעם אבל אם הגעת(ם) עד לסוף, מקווה שהצלחתי לתרום משהו.
את וכולם מוזמנים להגיב - בואו נהפוך את הפורום הזה למקום ששווה ללמוד ממנו.
ארי.