אשמח לדעה בנושא (אנסה לקצר)

newair

New member
אשמח לדעה בנושא (אנסה לקצר)

היי, אני מאז ומתמיד רוצה מאוד מרכ יחסים רצינית עם עתיד וכולי אך אחת הבעיות הגדולות היא שבכל פעם שמסתמן משהו רציני אני פשוט מרגישה צורך עז ביותר פשוט לברוח.. זה ממש ברמה כזאת שאני מרגישה שאין לי שליטה על זה. תהליך לא הגיונ. אציין שזה קורה בהמון תחומים בחיים (עבודה, לימודים וכולי).
לאחרונה אני מה שנקרא סופרת על 3 לפי "הניתוק" בשאר תחומי החיים ולהפתעתי זה עבד ויש מן רגיעה כזאת מהבריחה הזאת...
אבל, לאחרונה הסתמנה מן אופציה לאיזשהו קשר לעבר אופק רציני... וחשבתי לתומי שהפעם ארגיש אחרת אבל אתמול שוב זה היה ממש כמו מן התקף בריחה כזה שהחלטתי שאני לא יכולה וזה לא בשבילי ואלף ואחת סיבות. בקיצור יש מצב שמישהו או מישהי ה התנסתה במשהו כזה או שמכירים מצבים כאלה??
אשמח לכל עצה..
תודה

רואה 6 6

New member
אני חושבת שאת צריכה לגשת

ולברר באופן מקצועי יותר את הסיבה לפחדים האלה ולגבש כלים להתמודדות עם מומחה.
פסיכולוג טוב,פסיכותראפיסט כיוון כזה.

Skar FaSe

New member
באיזה שהיא פעם את תאבדי תקווה

&nbsp
ואז המצב שלך יהיה באמת גרוע!
- כל הקטע הזה של הבריחות הופך להרגל
- הרגל הופך לחלק מהאישיות שלך עם הזמן
אני באמת לא בקטע של להפחיד אותך, אבל זאת המציאות!
וכש- תכירי מישהו ש-באמת ימצא -חן בעינייך,ותחליטי שהפעם את לא בורחת- ועושה הכל אחרת, - גם אם תהיי מאד נחושה בדעתך, את תראי ש זה יבא לך בהפוכה, ומשהו ישתבש לך יהרוס ויהרס לך!
אני לא בקטע של לבעס אותך - אני כולה בא להגיד לך שלהרגלים,ותכונות דפוקות יש כח יותר חזק מ מה שנראה לנו לפעמים.
- והכח הזה מראה לנו את עצמו, גם כשאנחנו מנסים לשנות ולהשתנות- זה רק נראה לנו שזה קל להשתנות - אבל זה רחוק מלהיות ככה- IT SHOWS!!!
אנשים לא משתנים בין ליילה- זה פאקינג תהליך הדרגתי ולא קל! עם הרבה קשיים, ותסכולים. שגורמים לאנשים להשבר !
ואז ,כשיגיע מישהו חדש, שאת באמת תשדלי להיות אחרת, פתאם הכל יתעקם לך, ואת לא תביני מאיפה זה בא לך, ו למה... - ככה! כי זה ב -תת מודע! למרות שבאמת לא תתכווני לזה- בגלל זה, זה יגרום להרבה תסכול ו חוסר אונים - הרגשה של ״ למה?? ואיך זה קרה?? ולא התכוונתי״ התסכול שזה יגרום יוביל לחוסר בטחון - לשינוי תפיסה המציאות שלך - לאיבוד תקווה - להרבה מחשבות
downward spiral
ואז תהליך היציאה מהדכאון הזה באמת לוקח זמן
אבל אולי את צריכה את זה , כי זה יגרום לשינוי טוב, ואת תהפכי לבן אדם אחר- אבל עם הרבה כאב ותסכול כלול, ויקח הרבה זמן - כי כשה מציאות כואבת אז באים השינויים האמיתיים

newair

New member
קודם כל באמת תודה

ואכן בהחלט נהפך לממש הרגל כבר שבאמת במקור נוצר עקב רגשי נחיתות כאלה ואחרים (תשובה משולבת של שניכם (-: )
לגבי פסיכולוג- בימינו זה לא יזיק לאף אחד חח רק לכיס הריק (-:
שוב תודה, קצת פיקסתם אותי.. אני אנסה לשנות הרגלים אין ברירה. לאט לאט חחח

רואה 6 6

New member

האם באירוע האחרון נסוגת בסוף לגמרי? או שאת עדיין בהתלבטות?

newair

New member
בהתלבטות עדיין

אבל מנסה בינתיים שלא להיות פזיזה ולא לשלול ישר רק בגלל שזה מלחיץ אותי כרגע

רואה 6 6

New member
בראבו!!

כשעולה לך גל עכור של חרדה,מה את שומעת? מה את מוצאת עצמך אומרת לאוזנייך? כמה גלים כאלה ביום יש לך?
כן,ממש ככה. זה כזה בא והולך, נכון?

newair

New member
כן זה בא והולך

פשוט מרוב שזה מעייף אז נמאס כזה אז פשוט יותר סוג של לעזוב

רואה 6 6

New member
אוקי..

אני אישית חסידת הספורט לסיוע בהתמודדות עם חרדות שוא,מחשבות מעיקות וכד'. לרוץ/לרכב על אופניים/ללכת הליכה מהירה ולתוך זה לשפוך את כל פחדייך ולחשוב,ולחשוב,ולחשוב...ולשרוף את זה תוך כדי פעילות. פעילות גופנית מגבירה את יכולת החשיבה והריכוז והדימוי העצמי.
את זה אני יכולה להמליץ לך לא כאיש מקצוע
ולחתום על זה.
הצעות מקצועיות זה כבר יותר בעיה אבל כללית, ככל שתמצאי לעצמך אמירות/נתיבי חשיבה חיוביויים לשינוי האופן בו את תופסת את הדברים תוכלי לעזור לעצמך לדוגמה,אם עולה בך זיכרון רע,נסי לגייס זיכרון טוב בהקשר הזה. אם עולים בך משפטי שלילה,יש להבין מה מקורם ואז להרכיב אמירות חיוביות. שיטחי,אבל זה הכיוון (וגם את זה לעשות תוך כדי פעילות ספורט).

עם הזמן הגלים האלה יתרחקו אחד מהשני.מאוד.

למעלה