אשמח לדעתכם- אני צודקת או המעסיקה שלי

Potato chips1

New member
אשמח לדעתכם- אני צודקת או המעסיקה שלי../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

אני מזה חודשיים מטפלת בתינוקת בביתה. בראיון העבודה עם האם ביקשתי 30 שקלים לשעה והיא הסכימה. שבוע אחרי שהתחלתי לעבוד שם,האם ציינה שהיא רוצה להוציא לי תלוש משכורת (יש לה עסק). מן הסתם שכשנקבתי בשכר שאני רוצה התכוונתי לנטו, כי למטפלות בתינוקות לא מקובל להוציא תלוש משכורת בכלל, מה גם שלקח עוד שבוע שלם עד שהיא ציינה את נושא התלוש. עשיתי טעות בכך שלא ציינתי את העובדה הזו בפניה באותו רגע, אין לי הרבה נסיון בדברים האלו...עברו חודשיים והשבוע רק העליתי את זה (עד היום לא קיבלתי משכורת כי עבדתי בעבודה אחרת עם תלוש, לכן דחינו את התשלום כדי להימנע מהצורך לעשות תיאום מס). השבוע אמרתי למעסיקה שלי שאני רוצה ש30 לשעה יהיה הנטו ולא הברוטו, והיא אמרה שאני מגזימה, שזה המון כסף, שזה הרבה מעל מה שמקובל ועוד כל מיני שטויות כאלו. אני מרגישה מרומה, אני לא מבינה למה היא משחקת אותה מופתעת שאני מבקשת 30 נטו לשעה, הרי כבר ביקשתי כשנפגשנו לראשונה והיא הסכימה בשניה. אמנם לקח לי יותר מדי זמן (טעות, אני מודה) לבהיר את העניין מולה, אבל מעולם לא אמרתי במפורש שאני מסכימה שהשכר למעשה ירד ל27 נטו, וכנראה שהשתיקה שלי התפרשה כהסכמה. אני רוצה לציין שאני מאד מאד מוערכת שם. הם אמרו לי ביותר מהזדמנות אחת שאני נהדרת, שאני מטפלת אחרת ממה שהם רואים בסביבה, שנפלתי להם מהשמיים ועוד כל מיני דברים כאלו. מעולם לא העירו לי על משהו רע שעשיתי. אבא שלי טוען שאני צריכה להגיד שאם לא אקבל 30 לשעה נטו כמו בסיכום המקורי, אני מתפטרת.הוא אומר שהם לא יתנו לי ללכת ושהם יסכימו... רציתי לשאול מה דעתכם. האם אני צודקת בתחושה שאני מרומה? האם בכך שחיכיתי כ"כ הרבה זמן עד שאמרתי משהו למעשה פספסתי ועכשיו אני צריכה לוותר? כדאי לומר שאם לא נחזור לסיכום המקורי אני מתפטרת, או שזה צעד קיצוני מדי? חשוב גם לציין שלמעשה האמא רוצה לרמות את מס הכנסה, היא הולכת להוציא לי תלוש כעובדת בעסק שלה, כשלמעשה אני לא. לא יודעת אם חשוב לציין, אני עובדת שם 34 שעות שבועיות. אשמח מאד לכל דעה שתביעו!!! תודה רבה.

אני

מציעה חל לרשום גם בםפורום דיני עבודה. לדעתי, את צריכה לא לוותר ולבקש את הסכום בנטו. פעם הבאה תדאגי לסכם את הדברים בכתב כדי שלא תהינה אי הבנות. אם היא לא תסכים, ואת תתפטרי. היא תהייה תקועה ללא מטפלת, ומאידך, היא יכולה לעשות לך בעיות עם התשלום. אולי כדאי שאבא שלך יבוא איתך.

Potato chips1

New member
את לא חושבת שזה טיפשי שאני נזכרת אחרי חודשיים

???? שאולי איבדתי את זכותי לנהל משא ומתן על משהו שעלה לפני חודשיים? ואולי פספתי ואני צריכה לוותר? לא נראה לי שהם יעשו בעיות עם התשלום אם אעזוב, הם לא כאלו. העניין הוא שאני פוחדת לאיים בהתפטרות, כי מה אם זה לא ילך והם ישארו בשלהם ויגידו לי "טוב,אז לכי"? אני רוצה להישאר שם גם בשכר של 27 נטו לשעה...זה לא שכר רע, והעבודה הזו נוחה לי מכל שאר הבחינות. אבל דבר ראשון, 3 שקלים לשעה מצטברים לבערך 450 ש"ח בחודש שזה הרבה, ודבר שני לא נעים לי לעבוד שם עם התחושה שאני פראיירית ושרימו אותי. אני גם לא רוצה להישמע חמדנית, המעסיקה שלי אמרה "גם ככה אני משלמת לך מעל הממוצע", ואני מרגישה שזה ממש לא נכון. אפשר למצוא בשדרות מטפלת תמורת 20 לשעה, ובת"א תמורת 40 לשעה. אני גרה בצפון השרון ואני מרגישה ש30 זה שכר הוגן, מה גם שהיא הסכימה לשכר הזה! אני פשוט לא אוהבת שהיא מוציאה אותי חמדנית ולא ריאלית, ואומרת לי ששכר למטפלת מעל 3500 לחודש זה נדיב מאד...קשה לי לעמוד מולה. לוותר או ללכת על זה בתקווה שזה יגרום להם להיכנע? (את לא חושבת שאם אשאר שם אחרי שהצבתי אולטימטום, המשך העבודה יהיה לא נעים?) תודה על התגובה! (ואכן כתבתי בפורום דיני עבודה)

מה

שאני חושבת זה, שאת צריכה לעמוד על שלך. הבוסית שלך צריכה לעמוד בהסכם. היא לא טיפשה. היא יודעת שסיכמתם על 30 ש"ח נטו ולא ברוטו. אל תוותרי על מה שמגיע לך. זה שיעור לחיים. בעתיד כל הסכם צריך להיות בכתב וחתום. אם תתפטרית אני בטוחה שתוכלי למצא מקום אחר. לא חסרים תינוקות שזקוקים למטפלת.

orenapl

New member
אינטרס משותף

שלום לך, אני מציע לכן להתסכל על התמונה הגדולה ועל האינטרסים המשותפים. בסופו של דבר, לפי מה שאת מתארת, לשתיכן יש רצון להמשיך את ההיקשרות - את כי העבודה נוחה לך, והיא כי את מטפלת טובה, והיא ממש לא רוצה להתחיל לראיין עכשיו מועמדות חדשות ולהרגיל את הבן/בת שלה למטפלת חדשה. לכן אני חושב שאין טעם בתקשורות לא מקדמת, כמו איום בהתפטרות (מה גם שאת לא באמת רוצה בכך) מצידך, והתקטננות על 3 שקלים מבחינתה. אני מציע לך לדבר איתה גלויות. להגיד לה שאת אוהבת את העבודה ורוצה להמשיך בה ולשתף אותה בתחושה הלא נוחה שלך. להסביר לה כי את הלכת לקראתה בעניין התלוש וכי את מבקשת ממנה לעמוד בהתחייבות שלה. כי חשוב לך להרגיש כי את מקבלת את מה שהובטח לך. אני מאמין כי שיחה כנה ואמיתית תצליח להשיג הרבה יותר מאשר איומים והתעקשויות הן לך הן לה והן לילד/ה המטופלים. בהצלחה, אורן אפל

למעלה