אשמח לדעתכם - מתן סטרואידים לפשוש

אור לנו

New member
אשמח לדעתכם - מתן סטרואידים לפשוש

הפשוש שלי עדיין פורח, כבר 3 שבועות ועד היום לא הצלחנו להבין למה. היום היינו אצל רופא עור (פרטי) שקיבלנו עליו המלצה חמה מרופאת הילדים שלנו וזה "גזר דינו" כנראה שלפשוש היה סטרפטוקוק בגרון שלא התבטא בחום ודלקת אלא גרם לפריחה איומה בעור - מתברר שזה נדיר אבל קיים וקורה - מה שמחזק את הענין הוא שלפני שבוע+ אני הייתי עם החיידק בגרון - בפעם הראשונה בחיי וכנראה שנדבקתי מהפשוש. בנוסף על הפריחה הזו "התלבשו" גם אלרגיה לכל הפירות הטרופיים+ עוד כמה וגם רגישות לחול/דשא - לפשפש החול וביחד הכל גורם לו לפריחה מזעזעת שהרופא אמר שהסבל שהיא גורמת לו (את זה הוא יודע ממבוגרים שסובלים מבעיה דומה) הוא בלתי נסבל. מה שהרופא אמר זה שאפשר לטפל במשחות אבל זה ייקח המון המון זמן והוא ממליץ למרות הבעייתיות שבעניין לתת לילד 10 ימים סטרואידים - פרדניזון שאמור לפתור את הבעיה. במקביל כמובן לעשות לו משטח גרון ולא לחשוף אותו לחול/דשא ולפירות הבעייתיים. הוא אמר שלדעתו אין קשר לאומגה ולויטמין E ואפשר לחזור לתת לו אותם. מה דעתכם על הסטרואידים? האם יש סיכון המיוחד לילד PDD בתרופה הזו? אין לי ספק שזה רעל לגוף ואין לי ספק שהוא מייד יחטוף ברונכיט בגלל החלשות המע' החיסונית שלו שגם ככה היא לא משהו אבל לדעתי אין לי ברירה אחרת. אבל אני לא יודעת אם יש בעייתיות בכדורים האלו לילדי PDD ופה אשמח לדעתכם.

razgalili

New member
שאלת הבהרה

אמרת: "בנוסף על הפריחה הזו "התלבשו" גם אלרגיה לכל הפירות הטרופיים+ עוד כמה וגם רגישות לחול/דשא - לפשפש החול וביחד הכל גורם לו לפריחה מזעזעת" - איך אתם יודעים שיש אלרגיה לפירות, חול ודשא? האם בצעתם בדיקה חדשה כלשהי, ראיתם תגובה בעיניים, או שזאת השערה? השאלות שאת מעלה מצריכות ידע שאין לי. סטרואידים זה קבוצה גדולה של תרופות שההשפעות ותופעות הלוואי של כל אחת מהן הן נרחבות. בגדול סטרואידים מדכאים פעילות דלקתית. היתרון שבכך לגבי הילד שלך הוא כמובן הפחתה ניכרת של התגובה האלרגית בעור שתגרום לו להרגיש הרבה יותר טוב, תגובה חיובית נוספת שיתכן שתיראו היא הפחתת דלקת במוח שתתבטא ביכולות מוגברות של הילד. היו כמה מקרים כאלה שהזכירו אותם בפורום המקביל. החסרונות שאני חושש מהם הם: הילד כרגע סובל מזיהום של סטרפטוקוקוס, לא בדיחה בכלל, והתגובה שלו לזיהום היא לא מספקת מלכתחילה. כמו כן רוב הסטרואידים הן תרופות שמחיבות עיבוד על ידי הכבד, שגם ככה בעומס. אני במקומך הייתי מנסה ליצור קשר עם ד"ר ברגר או ד"ר ברדסטריט ולשאול בעצתם. למרות העלות המשמעותית אני חושב שזו בעיה שמצדיקה התיעצות עם מומחה. בלי שום קשר אני ממליץ לך להתחיל להוסיף לילד שלך CLO (שמן כבד דגים) של קירקמן או אחר. השמן מכיל ויטמין A שיעזור לילד להתגבר על הדלקות בדרכי הנשימה. אם את יכולה לדבר עם הרופא, תשאלי אותו את דעתו על האפשרות להשתמש בקורטיזול במקום בסטרואידים. קורטיזול הוא הסטרואיד הטבעי שהגוף מיצר ותיסוף שלו גורם לאותן תופעות לוואי שליליות כמו של סטרואידים מלאכותיים, אבל לפחות הכבד לא צריך לעבוד שעות נוספות כדי לעבד אותו כמו עם סטרואידים מלאכותיים.

אור לנו

New member
תודה רז - לפי בדיקת הרופא -

הפריחה שעל הידיים והרגליים של הפשוש - יש לה 3 מקורות אפשריים - זיהום מהסטרפטוקוק שמחר בבוקר נעשה לו משטח גרון ואם עדיין יש לו - הוא יאלץ לקבל גם אנטיביוטיקה, אלרגיה לפירות ואלרגיה לחול/דשא - פשפש החול. בגלל שהפשוש צעיר אין אפשרות לעשות לו טסטים לאלרגיה - למרות שהרופא אמר שאם לא יהיה שיפור מהסטרואידים - הוא ייתן הפניה לבדיקות סרולוגיות (נדמה לי שזה השם שהוא אמר) - בכל מקרה אמרתי לו שלפשוש יש חשד לPDD והוא אמר שהטיפול הטוב ביותר זה הפרדניזון - למרות הבעייתיות של מתן סטרואידים לתינוק. לגבי הברונכיט - אנחנו מטופלים ביעילות לא מועטה בהומאופטיה שפותרת כמעט לגמרי את הבעייה - כאשר הוא מתחיל לחרחר אנחנו מייד מתערבים והחרחור מפסיק למחרת כך שלא היה לנו התקף של ברונכיט כבר חודשיים למרות שהיו סימנים מקדימים. חייבת לסיים - הפשוש קורא לי...

guybz

New member
במצב המתואר בהחלט כן לתת סטרואידים

וזה לא משנה אם זה קורטיזול או קורטיזון (או הידרוקורטיזון) כל הסטרואידים מהמשפחה הזאת הם מה שנקרא חוסמי COX ו LOX. הפריחה היא תגובת יתר דלקתית לזיהום כלשהו, במקרה זה סטרפטוקוק ו\או גורם אלרגני. החומר היחיד שיכול לדכא בו זמנית גם תגובת יתר חיסונית (התגובה לסטרפטוקוק) וגם תגובת יתר אלרגנית הוא סטרואיד. אחר כך יהיה צורך (או לא) גם באנטיביוטיקה נגד הסטרפטוקוק, אבל יש סיכוי טוב שהתגובה הדלקתית כבר דיכאה את הסטרפטוקוק. בקיצור- אבחנתו של הרופא מקובלת עלי והגיונית לעומת ההשערה שהעלית קודם שאומגה 3 או ויטמין E גרמו לתגובה הזאת. אגב תפקידה של האומגה 3 הוא בדיוק למנוע את תגובת היתר הדלקתית הזאת ולכן אצל חולים רבים אומגה 3 מחליפה שימוש כרוני בסטרואידים. כולל אצל הבן שלי שבגיל הילדות היה "מכור לסטרואידים" בגלל אטופיק דרמטיטיס בלתי נשלט. כלומר לדעתי שיפור משמעותי במאזן אומגה 3 ל 6 לאורך זמן (חודשים) ימנע את תופעות הפריחה האלרגית\ אוטואימונית. עוד הבהרה- לבעלי רמת פעילות יתר של המערכת החיסונית או האלרגית תוספת של סטרואידים איננה מזיקה באותה מידה כמו לאנשים שלא סובלים מכך. זאת מכיוון שאצלם נדרש דיכוי של המערכת החיסונית. הבעיה בשימוש כרוני בסטרואידים היא שקשה מאד לשלוט על המינון ורמת הפעילות של הסטרואידים ללא מנגנון משוב פנימי ולכן החולה עלול להגיע למצב של "דיכוי יתר" של המערכת החיסונית ואז הוא יעשה רגיש יותר לזיהום על ידי פתוגנים. בקיצור- במקרה זה לכי עם הרופא גיא

אור לנו

New member
תודה - הרגעתם אותי, נתתי לו היום

בפעם הראשונה את הכדור - הרופא הזהיר אותי שהכדור מר מאוד ולכן ריסקתי אותו בתוך תרכיז סיידר תפוחים וזה עבר בשלום. הרופא אמר שהוא מצפה להטבה תוך 5 ימים ואני מקווה יחד איתו כי ממש מגרד לפשוש. מחר אני חוזרת לתת לו אומגה + ויטמין E ובהמשך אתחיל לברר לגבי אומגה 6 לפי עצתכם. לילה טוב ושוב תודה - אור לנו

guybz

New member
לא נתנו לכם גם משחה סטרואידית?

אלא אם כן הפצע פתוח אז משחה מהסוג של אלוקום מאד יעילה בהורדה מידית של פריחה, במידה כמובן וזו פריחה אלרגית או דלקתית המצדיקה שיוש בסטרואידים גיא

אור לנו

New member
ניסינו אלוקום לפני כשבועיים - זה מה

שרופאת העור במכבי רשמה לפשוש והמשחה לא עזרה והרופא אמר שבמצב של הפשוש רק משחה לא יכולה לעזור ושאלוקום לא עובדת על האלרגיה הזו (אם זה מהסטרפטוקוק). בכל מקרה הוא רשם לנו משחה שהכינו לנו בבית מרקחת ומכילה NERIDERM 0.1% + GENTATRIM 0.1% על בסיס פרפין. אני חייבת לציין שנתנו עד עכשיו 3 כדורים והמצב השתפר פלאים. אין פצעים חדשים והפריחה פחות אדומה ונראה שפחות מגרדת לו.

אור לנו

New member
אני בשוק, אני בהלם... - הרופא צדק.

אחרי 3 שבועות של סבל לפשוש ואחרי שגם רופאת עור וגם הרופאת ילדים לא ידעו לאמר לנו מה גורם לו לפריחה - הרופא הסתכל על הפריחה משהו כמו 3 דק' ואמר שזה נראה לו כמו פריחה שנגרמה מסטרפטוקוק והוא צדק - קיבלנו היום את התשובה של משטח הגרון והממצא - חיובי לסטרפטוקוק A. עכשיו צריך לבדוק עם הרופא אם הפשוש צריך לקבל גם אנטיביוטיקה בנוסף לסטרואידים. והמסקנה כרגיל - כדי להגיע לרופא טוב צריך לשלם כסף... אבל לפחות מקבלים תשובות ורואים תוצאות.

לגבי סטרפטוקוקים למניהם יש לי נסיון

עם סטרפטוקוק שבילה אצלנו במשך הארבע שנים האחרונות, והיות והוא היה עמיד לאנטיביוטיקה וכל הזמן יצא חיובי בגרון, הנחנו שהוא אכן הסיבה לדלקות החוזרות, שהן מנת חלקנו בשנים האחרונות... אחרי הרבה מדי מנות אנטיביוטיות, ללא הצלחה כלשהיא, נתן לנו ההומיאופט, סטרפטוקוק הומיאופטי וזה אכן מה שפתר את הבעייה. עכשיו יש לנו בעייה עם יצור אחר שחי המים של הכנרת בקייץ- והוא זה שהתחיל את הדלקות מחדש, מאז יוני. גם הוא אגב, לא מגיב לאנטיביוטיקה. עם הסטרפטוקוק ההוא, כל המשפחה והתראפיסטיות והסופרווייזרית והצוות הפרא רפואי נדבק... כל אחד בתורו...ואני גם , כמה פעמים. גם דר שאו ממעבדת גרייט פליינס מתייחס לבעיית הסטרפטוקוקים היוצרים דלקות חוזרות, ובהקשר של דלקות האוזניים: . Get a throat culture done if your child has frequent infections. Ear infections are often caused by one of three types of bacteria inhabiting the nose and throat: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenza, and Moraxella catarrhalis. These bacteria account for 70-90% of all ear infections. Among these bacteria, the Streptococcus pneumoniae is most often the culprit in causing ear infections. There is a vaccine available for Streptococcus pneumoniae. If you find out your child has a positive throat culture for Streptococcus pneumoniae, ask your pediatrician about getting vaccinated against this organism. The vaccine is termed the 23-type pneumococcal polysaccharide vaccine 10. If your child has five or more ear infections in one year, consider an evaluation of their immune system. Some children have an inborn weakness of the immune system called an immunodeficiency. The best person to consult about this is called a clinical immunologist, which is a physician (MD or DO) who specializes in these rare diseases. Usually these physicians are also part-time researchers and are associated with a medical school. You are also welcome to find out more about our Immondeficieny lab tests. If your child has a significant immunodeficiency, ask your physician about the possibility of using antibody infusions (called IVIG or intravenous immunoglobulin) to help your child’s immune system fight off new infections. Sudhir Gupta at the University of California at Irvine has obtained complete remissions of autism using IVIG therapy. Also, you may want to consider tubes in the ear (tympanotomy שני מוצרים נוספים שעזרו קצת, כאשר היו דלקות חוזרות היו מוצרים הומיאופטיים נוספים- בלדונה ופולסטילה. אך הכי יעיל היה הסטפטוקוק ההומיאופטי. כי האנטיביוטיקה ממש לא... ואגב, הפרוביוטיקה, אחרי האנטיביוטיקה היתה ממש לא יעילה... צירפתי גם מאמר המתייחס להיבטים סביבתיים וגם לסטרפטוקוק. וכן על ההסטוריה של המחלות האמריקאיות ואוטיזם.. "

אור לנו

New member
תלמה, הפחדת אותי

עד עכשיו חשבתי שקל להיפטר מהסטרפטוקוק בעזרת אנטיביוטיקה, עכשיו אני מבינה שלא כך הדבר. מקווה מאוד שהטיפול האנטיביוטי יעזור כי אני ממש לא ששה לתת לפשוש כ"כ הרבה אנטיביוטיקה. אם לא נצליח להיפטר מהחיידק אני מייד פונה להומאופטית שלנו ומנסה את הטיפול ההומאופטי.

חגית35

New member
עייני ערך PANDA'S syndrome

קישור להודעה שלי מפורום תסמונת טוראט כאן בתפוז כנראה שהאנטיביוטיקה המונעת הכי טובה ובה כי פחות מתפחת עמידות לחיידק חיידק אלים ומסוכן עפי שתקראי (יש באותו פורום המון הודעות ומידע מרוכז שלי בנדון) מסוכן ללב וגורם הפרעות תנועה קשות מצ"ב מאמר מצויין וקריא בעברית בנושא תסמונת פנד'ס

פריחה עורית

גם לי ילד שאובחן כPDD ופריחה על עורו זה כמה שבועות. האם יש לדעתכם קשר?? מה עוזר??

למעלה