אשמח לדעתכן, לגבי כנס אנדו' בבאר שבע

narkis18

New member
אשמח לדעתכן, לגבי כנס אנדו' בבאר שבע

היי בנות,
אני מזהירה מראש - זה יהיה קצת חופר... אבל אני מנסה לתמצת!
במסגרת תכנית כלשהי בלימודים, חברי התכנית מריצים פרויקטים למיניהם. הפרויקט שהצעתי נבחר.
תחילה הצעתי פרויקט של העלאת מודעות לאנדו' בבתי-ספר+ ערב-עיון בנושא מתישהו השנה, אליו נזמין נשים (וגברים) מכל קשת הגילאים (מי שנצליח להגיע אליו) והוא יועד להיות בסגנון של הכנס שיש בתל-השומר. כלומר, פאנל-מומחים שיסביר על המחלה מצדדים שונים (גניקולוגי, פסיכולוגי, ביטוח-לאומי, רפואת כאב, פוריות וכו').
הרעיון התקבל בחוסר-התלהבות (לצערי, הקבוצה מורכבת ברובה מסטודנטים לרפואה בשנים מתקדמות, שסיימו סבב גניקולוגיה ובטוחים ב-100% שאין שום בעיית מודעות, שקל לאבחן אנדו' ושכל רופא בדרום ידע לאבחן את המחלה ולטפל בה), אז הוא עבר שינוי - כעת מדובר בהעברת שיעורי חינוך-מיני בבתי ספר+נישה לאנדו' (נסביר לבנות על המחלה, על סימני אזהרה ולאן כדאי להן לפנות במקרה שהן חושדות שהן חולות).

אל הפרוייקט הצטרפו 3 בנות נוספות ובפגישה הראשונה שלנו (בה גיבשנו רעיון כללי לאיך ייראה הפרויקט ומה נעביר), עניין ערב-העיון ירד לחלוטין (אני התעכבתי והגעתי כשהכל היה די בנוי כבר).
העליתי את הנושא בפני מי שנתנה לי תקציר של מה שנעשה, והיא אמרה את הדבר הבא:
אפשר לחלק או לפרסם פלאיירים/ כרטיסיות עם ניסוח בסגנון של "סובלת מ-1,2,3? יכול להיות שיש לך אנדומטריוזיס" ואז לציין את כתובת הפורום, כתובת הקבוצה בפייסבוק ואולי רשימת מומחים בנושא. היא אמרה שמי שסובלת מספיק, תגיע גם לתל השומר בשביל כנס שמסביר על המחלה.

עכשיו, אחרי כל החפירות האלו, פה אתן נכנסות לתמונה, כי אני צריכה חוות דעת... באופן כללי, מה דעתכן על ההצעה שלה (לעומת ערב עיון)?
ואם יש פה בנות מאזור הדרום - אתן מסכימות עם האמירה לפיה אם מישהי סובלת מאוד, היא תגיע לכנס בתל-השומר? אתן חושבות שיש מקום וצורך בכנס כזה בבאר שבע?

אשמח לתגובות!
אני פשוט רוצה לדעת אם יש טעם להילחם על קיום ערב-עיון/כנס, או שפשוט לקבל את ההצעה שלה.
תודה מראש

ליה1997

New member
היי לך

כמו שידוע לך יש בעיית מודעות חמורה למחלה הזאת... בתור בת 17 שמאז שבמחזור שלי התחיל ועד לפני שנה הייתי מאוד שמחה שמישהו יספר לי שהכאבים שלי זה לא דבר נורמאלי לפני שהגעתי למצב שאני לא יכולה כמעט ללכת .... הכנס הוא רעיון נפלא בעיניי מאחר ופלאיירים עם התסמינים זה כללי מידי ויש עוד מחלות עם תסמינים דומים כך שבעיניי זה פחות רלוונטי. אם את רוצה את מוזמנת לפנות אליי בפרטי ואני אשמח לקשרך אל בית הספר שלי ונעזור לכם להתחיל את העיניין. בנוסף הייתי מאוד שמחה לעזור בתור נערה להסביר לבנות גילי איך מתמודדים עם זה... גיל ההתבגרות הוא מספיק מתיש לכשעצמו ויחד עם זה זה בכלל סיוט.
בכל אופן תבורכי על היוזמה ������

מודעות

אני חושבת שכל דבר להעלאת המודעות מבורך. לא מסכימה עם האמירה שמי שסובלת תגיע לכנס אני סבלתי 5 שנים ועל אף שגילתי די במקרה על המחלקה בתל השומר עדין לא הלכתי כי הרופא זלזל במחלה וגרם לי לספקות. אני מהמרכז ומוכנה לשתף בסיפור שלי לכל מי שרק מעונין לשמוע.

simba1231

New member
לא מהדרום

אבל מירושלים, הייתי הולכת בשמחה לכנס אם היה נערך בירושלים אבל לכנס האחרון שנערך במרכז הארץ מודה שהתעצלתי ולא הלכתי ככה שנראה לי שכנס בדרום הוא בהחלט חשוב.
ולסטודנטים לרפואה שבטוחים שאין בעיית אבחון אשמח להכיר את חמשת הגניקולוגים שלא הבינו מה אני רוצה מהחיים שלהם (ואצלי האנדו' ממש לא "התחבא"). מסכימה עם הקודמות שכתבו לך, כל דבר להעלאת המודעות - מבורך!
בהצלחה :)

לואי84

New member
בתור שלב ראשון

דווקא אהבתי את הרעיון של הפלאיירים. אני חושבת שאלה כמו "סובלת מ-" היא טובה בשביל להדליק נורה ולעורר מודעות שבכלל קיים דבר כזה. אנדו'.
וצירוף של לינקים מתאימים זה גם נהדר.
כנס זה מעולה בשלב הבא, לאנשים שכבר יש להם טיפה מודעות ומעוניינים לדעת יותר. לא כל אחת מיד תרצה לשבת בכנס שלם של הרצאות בעניין.

בכל אופן יישר כוח ובהצלחה!

למעלה