אשמח לדעתכן/ם לגבי לוח זמנים שהכנתי

אשמח לדעתכן/ם לגבי לוח זמנים שהכנתי

לקבלת הבייבית לעולם. העלתי את ההודעה גם בפורום השכן. בגלל שאני לצערי לוקה בנטייה קשה לדחיינות (שהשתפרה פלאים לאחר עבודה עצמית מעמיקה וממושכת של מספר שנים ועדיין...) ואם אפשר היה גם לדחות את הלידה עד שאסיים את שפע הפרוייקטים העומדים בפניי, אז לא הייתי מתנגדת (מצד שני תזכירו לי את זה בשבוע 40...). האם יש לכן/ם הערות ותוספות למקרה שהחמצתי משהו שצריך להתכונן ולהכין? כי אני ממש נחושה לא להשאיר את הכל לרגע האחרון (גם מחשש שזה יתקע לי את הלידה באיזושהי צורה כי לא אהיה פנויה רגשית). בנוסף, מתי לדעתכן כדאי לעשות רכישה סופית של הזמנת הלידה בהנחה שאין לנו אמונות תפלות ושאנחנו רוצים שהכל יהיה מוכן מראש? הלידה אגב, מתוכננת להיות בבית, אז אם יש הכנות נוספות לערוך בשל כך אשמח לדעת. חודש נובמבר תיאום פגישה עם המיילדת. התחלת קורס הכנה ללידה. המשך מעקב לידה. קניות ללידה - התחלת סיורים בחנויות, החלטה על המוצרים שיירכשו והשוואת מחירים. ביטוח לאומי - בירור כל הזכויות לגבי תשלום על חופשת לידה כולל איסוף מסמכים רלוונטיים. חודש דצמבר המשך קורס הכנה ללידה. המשך ביצוע מעקב הריון. כתיבת תוכנית לידה. הכנת טופס קצר של ההיסטוריה הרפואית שלי (כולל סוג דם, אירועים מרכזיים בהריון, אלרגיות-רגישויות וכד'). סיור בבית חולים הגיבוי שלנו. הכנת תיק לידה (לגיבוי במקרה של מעבר לבית חולים). ארגון כללי של החדר של הבייבית. חודש ינואר המשך מעקב לידה. ארגון סופי של החדר של הבייבית (כולל קישוט / נקיון וכד'). בטיחות בבית - סיור בכל חדרי הבית והכנתם להגעת הבייבית (למשל, תליית הטלוויזיה, כיסוי שקעים, התקנת מעצורי דלתות בארונות). ביצוע רכישה סופית של הזמנת הלידה. הכנת אוכל לשבועיים והקפאה במקפיא. כיבוס הבגדים שנקנו לבייבית. התייעצות לגבי תרומת דם טבורי. תמיכה לאחר לידה - יצירת קשר ותיאום עם גורמי תמיכה לאחר לידה (כולל יעוץ הנקה, בישול וסידור הבית וכד'). האם שכחתי משהו? אשמח לכל "הערה" ו"הארה".

סטיוויה

New member
לדעתי את מחמירה מידי עם עצמך

יש דברים שלא חייבים עכשיו לפני הלידה -קניות ללידה.נכון שזה כיף ומרגש אבל זה גם בזבוז אנרגיה לכתת רגליים בין חנויות,להשוות וכ'ו. לדעתי עדיף ללכת לגג שתי חנויות מומלצות מבחינת מחירים ומוצרים ולקנות את הרוב שם.סה'כ יש המון דברים שהם לא MUST אלא יותר מותרות שהחברה אומרת לנו שצריך.מה שצריך בהתחלה זה ציצי של אמא,כמה חיתולי בד,טיטולים לניו בורן ועריסה בהנחה שאת תשתמשי בה. מוצרי טואלטיקה אפשר גם לקנות בסופר. אולי כדאי מנשא או עגלה.ואגב,אל תשכחי שמקבלים מתנות אחרי הלידה ובדר'כ זה מצעים,בגדים וכד'. -סיור בבי'ח גיבוי והכנת תיק-מיותר לדעתי.תיק אפשר להכין גם יומים לפני הלידה ואפילו בזמן הצירים המוקדמים. -בטיחות בבית-תינוקות בדר'כ לא זוחלים לפני גיל חמישה חודשים מינימום.נראה לי מיותר.זה משהו שאפשר לארגן בנחת ובהדרגה בחודשים שאחרי הלידה,בקצב נוח. -הכנת והקפאת אוכל-רעיון מצויין וחשוב מאד. -אם התכנון הוא לידת בית אז לקחת גיגית/סל ולמלא אותה בציוד ללידת הבית.ככה הכל מוכן ומאורגן במקום אחד. -תמיכה לאחר לידה-טוב לשריין מספרי טלפון.לא בטוחה שחובה ליצור קשר לפני הלידה.יהיו כאילו שיחלקו על דעתי. -דם טבורי-אולי כדאי דווקא להקדים את זה. -באופן כללי לגבי חדר התינוק-תלוי אם את מתכוונת לתת לו/ה לישון שם מייד אחרי הלידה.אחרת זה ממש לא בוער. כדאי לסייד וכ'ו אבל זה לא שנכנס לגור שם בן אדם מבוגר שצריך מיידית חדר מאורגן. עיצה שלי לחודשיים האחרונים;לתרגל הרבה הרפיות ונשימות עמוקות. בהצלחה!

צימעס

New member
במקום להכין תיק

אפשר להכין רשימה, ולהראות לבן הזוג ואולי לעוד מישהו (חברה/אמא) איפה נמצאים הדברים הלא טריביאליים.

אם זה מה שמארגן אותך

תלכי עם התוכנית, רק המלצה: אל תצמדי אליה בכל רמ"ח אבריך, ואם את לא מספיקה לא בא לך לעשות או להיות במה שכתבת אולי שווה לוותר. לא הייתי מוותרת על פגישות עם המיילדת כל חודש אבל כל היתר יכול לזוז קדימה אחורה ימינה שמאלה או לצאת לפי בחירתך. אם זה נותן לך הביטחון תהני ותהיה שם.( ורק המלצה אני מכירה לא כמה שעד שהם לא סיימו את כל הרשימה הם לא ילדו אז אולי לא להכין את הרשימה כי זה עלול להשאיר אותך עד שבוע 42)

צימעס ושושה תודה ואכן אני אשתדל

להישאר גמישה לגבי התוכנית הזאת מתוך הבנה שהיא רק בסיס שיכול להשתנות...

אחלה תוכנית ../images/Emo13.gif

אם הידיעה שהכל מוכן תרגיע אותך, ואת מסוגלת לעבוד לפי תוכנית כזו - זה מצוין. נכון שאפשר להסתדר גם בלי חלק מן הדברים, ולבצע אותם אחרי, אבל השנה הראשונה עם תינוקת אינטנסיבית למדי ונחמד שיש פחות דברים לדאוג להם. תוספות - אולי פספסתי, יש הרבה הכנות לדברים שהתינוקת תצטרך, אבל לא ראיתי הכנה לקראת לידת הבית. לא צריך הרבה דברים, ומן הסתם תקבלי רשימה גם מן המיילדת, אבל אפשר להוסיף את זה לרשימה. בנוסף - הייתי ממליצה כתוספת להכנה להנקה, השתתפות במפגשי ליגת לה לצ'ה. מומלץ להשתתף כבר בזמן ההריון, ויש מקומות שבהם אפשר לצרף גם את בן הזוג. וגם... קצת מחשבות על כך שמרגע שהתינוקת בבית, הרבה יותר קשה לתכנן - או בעצם, לבצע - תוכניות כאלה, ולהגיע להשלמה עם המחשבה שזה בסדר שיהיו הרבה בלת"מים וכיבויי שריפות. שיהיה בשעה טובה!

עדי ואמאאור תודה באמת קצת שכחתי

את ההכנה ללידת הבית... ("פרט שולי" כשמתכננים לידת בית...) בכל אופן, זה יתוקן ויתווסף לרשימה. וכן אני יודעת שנראה כאילו אני הכי פריקית קונטרול בעולם, אבל האמת היא שזה רק נראה ככה כי בפועל הרשימות הללו עוזרות לי לעשות סדר בראש אבל אני הכי "משחררת" שאפשר (מצבים, אנשים, קונפליקטים וכד'). אומנם זה נלמד בעבודה קשה וממושכת אבל אני לא מצטערת על שום רגע של השקעה בעניין, בטח ובטח שזה נדרש כשמדובר בלהיות הורה וזה ברור לי לגמרי ואני מוכנה לכך מנטאלית (מקווה...).

אמאאור

New member
לא שכחת הרבה, חוץ מלנשום עמוק ../images/Emo6.gif

ולקחת בחשבון, שבמיוחד בענייני הריון, לידה והורות- כל תוכנית היא בסיס לשינויים. עושה רושם שאת אישה מסודרת להפליא, וגם פריק-קונטרול, כמו רבות מאיתנו (מודה באשמה, ומשתדלת להרפות כל הזמן). לכן עצתי לך- קחי גם זמן לעצמך, לשקט שלך, ל"לבד" שלך.

למעלה