אשמח לדעת את סדר פריחת האדומים

צפנתי

New member
משערת שטמפ'. כי החמסין קצת קילקל

להם השנה, לעומת שנה שעברה.
 

צפנתי

New member
אשמח לדעת את סדר פריחת האדומים

מי הם ומה סדר פריחתם? אני מכירה כלנית, נורית, דמומית, צבעוני ופרג. מי עוד ומה סדרם? תודה לעונים!!
 

שיר ורד

New member
סדר פריחה מקורב (בשרון)

התחלת פריחה 1. כלנית. 2. פרג. 3. נורית 4. צבעוני 5. דמומית. סוף פריחה 1. כלנית 2. צבעוני 3. נורית 4. דמומית 5. פרג דמומית - ישנם מספר מינים ארץ-ישראלית, השדה, קטנת פרי. אדומים נוספים - ארבע כנפות מצויות, טופח מעורק- בדרך כלל הם לא נספרים בין האדומים בגלל מבנה הפרח השונה.
 
סדר פריחה מקורב (לא בשרון)

1. כלנית 2. צבעוני 3. נורית 4. דמומית (בעיקר הקטנות, דמומית א"י וארם צובא מאוחרות יותר) 5. פרגה 6. פרג לרשימת "האדומים הנוספים" אני מוסיף את הרנוג השיטים.
 

שיר ורד

New member
דמומית ארם צובא

אבי שמידע צייןבהשתלמות האחרונה שהמין איננו קיים בארץ , האם אתה מכיר את המין בארץ ואיך אתה מבדיל בינו לבין דמומית א"י?
 
סליחה, טעות

התבלבלתי עם פרגת ארם צובא. דמומית ארם צובא היא מין שגדל בצפון ירדן.
 
שכחתם עוד אדומים...

רימונית הלוטם (איתי - תוכל למצוא אותה בתקופה הקרובה בכרמל, למשל בשביל מהאוניברסיטה לכיוון החניון מתחת למצפור הצוק), טופל אדום ואולי יש עוד. בטופל האדום נתקלתי עד עתה רק פעמיים - האחת בחולות ממזרח למושב פארן (היום בשטח ירדן), והשנייה בקרבת הסרטבה.
 
והאדום המיוחס ביותר נשכח גם הוא...

אדמונית החורש, שאני מקווה לראותה לראשונה בפריחה בפסח הקרוב (עם קצת מזל מבחינת מזג האוויר).
 

שיר ורד

New member
ועוד אדומים

דם-מכבים אדום כרבולת מקרינה שמשון הדור (אומנם הגון הנפוץ הוא ורוד, אבל בהר הנגב יש גם אדומים).
 

צפנתי

New member
תודה לעונים...וגם...

איך הם יודעים מתי לפרוח? איך הם יודעים מי אחרי מי? זה נחקר? יש מה לקרוא על כך? אני יודעת שיש יתרון ליעילות ההאבקה בגלל המאביקים המשותפים לכולם.
 
איך יודעים מתי לפרוח?

אין לי מושג. מעולם לא נחקר הגורם שמביא לסדר הזה. מה שכן ידוע, זה שסדר הפריחה מתאים לסדר ההופעה (בקיעה, הגחה) של המאביקים. החיפושיות שמאביקות אותן הן יחסית ספציפיות לכל מין ויש התאמה בין סדר ההופעה של מיני החיפושיות לסדר הפריחה.
 

שיר ורד

New member
מועד הפריחה

על סמך תצפיות של מספר שנים (וללא מחקר מבוסס) הגעתי לתאוריות הבאות: מועד תחילת הפריחה של הכלנית מושפע כנראה ממקצב הגשמים בתחילת החורף והטמפרטורה בחורף. עלי הכלנית מאחרים לנבוט בשנים בהם הגשמים מתאחרים. אם לאחר הנביטה, יש תקופה מינימילית של ימים חמים, העלים גדלים מהר והכלנית מקדימה לפרוח. לכן, בשנים מסוימות יהיו הבדלים גדולים במועד תחילת הפריחה של הכלניות באזורי הארץ השונים. גם לפרג התנהגות דומה בדרך כלל. אבל, מאחר והפרג הוא צמח חד שנתי שאם לא יעשה פירות השנה לא יהיו לו צאצאים, מוצאים לעיתים רבות פריחה מוקדמת מאוד של פרגים קטנים ועלובים, לאחר תקופת יובש או חמסינים. פרגים אלו, חשים כנראה במחסור במים ולפני שיתייבשו לחלוטין הם מוציאים פרח קטן ויחיד שממנו יצא הלקט קטן. לא הבחנתי בתופעות דומות בנוריות וצבעונים. (אם כי בציבעונים ישנם שנים בהם הפריחה קצרה מאוד בגלל חמסינים במהלך הפריחה). נראה לי שהשנה למשל, פריחת הצבעונים בשרון התקצרה מאוד. לגבי יתר המינים אין לי מספיק נתונים
 

איתי נ

New member
משך פריחה ?

האם יש נתונים על משך פריחה ממוצע של פרח בודד? של תפרחת מרובת פרחים? "אדומים" בכרמל: צבעונים - ראיתי היום פירות ירוקים מפותחים וגם פריחה צעירה. פרגים - כנראה מאחרים יחסית לשרון. היום ראיתי בודדים והם הראשונים להשנה. כלניות - כמה "מאחרות" עדיין בפריחה.
 

שיר ורד

New member
יש נתונים

ברת"ם בוצעו מחקרים על משך פריחה ממוצע של פרח בודד ושל תפרחות למספר רב של מיני גאופיטים. אין לי את תוצאות המחקרים,למעט מספר מינים שדגמתי בעצמי לפני הרבה שנים, (אבל צריך לחפש את הנתונים בארונות של המסמכים הישנים).אציין את התוצאות (מהזכרון) של המינים שאני דגמתי. חצב מצוי - פרח בודד 18 שעות, תפרחת 4-7 ימים, אירוס א"י - פרח בודד 3-5 ימים, נורית אסיה 4 עד 10 ימים, אירוס הארגמן 3 עד 6 ימים. לגבי משך הפריחה של אירוסי ההיכל, יובל בטח זוכר אותם בעל פה.
 
משך פריחה של אירוסי ההיכל

אירוס שחום (גבעות גורל) - 6.7 ימים בממוצע אירוס הארגמן (יקום; נס ציונה) - 4.8 ימים אירוס הגולן - 3.6 ימים אלו המינים שבדקתי באופן מפורט. לפי נתונים חלקיים ממינים אחרים, הפריחה של פרח בודד היא כארבעה-חמשה ימים. הפריחה מואצת (כלומר - פחות ימים) אם יש חמסינים, ומואטת אם יש ימים קרירים. צפנתי, יש לך נתונים על אירוס נצרתי?
 

צפנתי

New member
חמסין או ימים קרירים וסגרירים משנים

את אורך הפריחה לדעתי (ללא מעכב מסודר אחרי המון פרחים) לשלושה עד שמונה ימים בהתאמה.
 
רימונית הלוטם

בחורשת הארבעים, בשביל שיורד מהחניון עם האורן הזקן אל האלונים של חורשת הארבעים, כחמשה מטרים מתחילת השביל ועד שעוזבים את הקירטון. רימונית הלוטם גדלה גם בגליל העליון. מי שילך לבקר את האדמוניות שיחפש אותה בהר הלל, באזור עין זבד ובנחל אדמוניות. כשמה כן היא - טפילה על שורשי שיח הלוטם. אם רואים לוטם, שווה להתכופף. אגב - יש תצפיות ברת"ם גם מהגליל התחתון (מצפה נטופה והררית) ומגוש עציון. מי מוצא?
 
למעלה