אשמח לדעת מי סובל מכאב נוירופתי עצבי

nady4u

New member
אשמח לדעת מי סובל מכאב נוירופתי עצבי

ואיך הוא מתמודד עם הבעיה.

שרון ל 1

New member
יש פה לא מעט שסובלים מזה...

אבל דרכי ההתמודדות שונות לגמרי, כי גם סוגי הכאבים שונים לגמרי...

צלשלספק

New member
אני, כאב סכיאטי, בערך חמישה חודשים.

הקרנות מהגב עד למטה במורד דרך האגן עד אצבעות כף הרגל השמאלית, לאורך כל מה שעובר באמצע.

התחלתי עם טרמדקס ובטרן (נוגדי דלקת לא סטרואידים), אח"כ בעצת רופא הכאב עברתי לגאבאפנטין + טרמדקס לשלושה חודשים כשלא אישרו לי את הליריקה כקו ראשון (ביקשתי) באופן חריג. הגשתי בקשה שוב לליריקה, אבל לא בטוח שאקח גם אם יאשרו לי, תלוי מה יהיו המימצאים בMRI לירך/אגן, אם הפירפורמיס ימצא כאשם העיקרי
אזי הוא יקבל מנה גדושה וחד פעמית של סטרואידים כדי להרגע, זה מה שמתכנן עבורי רופא הכאב שחושד בו.

כרגע, כדורים? אהמ... על כלום
מלבד תוספי תזונה (מגנזיום, אבץ, B קומפלקס וסידן) וכמובן פעמיים בשבוע כירופרקט פרטי ופיזיותרפיה.
מהטרמדקס נגמלתי בשן ועין, כאבי תופת איומים גרועים פי כמה וכמה מהכאבים עצמם.
לכאבים? כרית חימום למיקרו היא משכך הכאבים שלי, מנוחה וכמה שפחות מעמס על הרגל. פרקוסט 5 / קתדולון פה ושם שממש מציק לי, לא יותר מפעם ביום ואף פעם לא ביחד.

המטרה שלי להיות על מינימום כדורים (אפס כדורים אם אפשר) עם מינימום כאב או אפילו עם כאב נסבל.

ברוך הבא!

קודם כל , ברוך הבא.
וסליחה על האיחור בתגובה
אבל.. דבר שני, ובלי כל קשר, תגיד, אתה משתמש בתוספי התזונה שכתבת. אתה מרגיש שהם מועילים במשהו?
זה מעניין אותי, כי המליצו לי על אותם תוספים עכשיו, ו.. אני תוהה אם זה באמת מועיל, או שזו פשוט המלצה רגילה שנותנים לכל מי שיש לו כאב כזה או אחר, בבחינת - לא יועיל לא יזיק.

גם לי יש.

ו.. כאב נורופטי הוא כאב עצבי. אין נורופטי שאינו עצבי ולהפך.

התמודדות עם כאב, לפי איך שאינ תופסת אותה, היא גם עניין של החלטה וגם עניין של אישיות והרבה עניין של סביבה. מעבר לדברים הבסיסיים של תרופות ורופאים נכונים, יש חשיבות לאופן שבו אתה תופס את עצמך ואת העניין. יש חשיבות למעגל המשפחתי שלך, למעגלי התמיכה והמעגלים החברתיים שלך, ויש גם חשיבות למבנה האישיות שלך.

יש הבדל בין מי שמתמודד לבד, למי שמתמודד עם תמיכה גדולה, בין מי שהוא פסימי בבסיסו למי שהוא אופטימי בבסיסו, ובין מי שיש לו עוד מעגלים ועיסוקים למי שעיסוקו היחיד הוא הכאב.

אתה רוצה לשאול/לומר משהו יותר ספציפי?

nady4u

New member
האם ניסית מלבד תרופות...

פיזיותרפיה ודיקור סיני, האם זה מקל?
אצלי כף הרגל שורפת, האם יש החלמה מלאה מכאב עצבי ?

הפסקתי תרופות ואני סובל פחות מסחרחורת, אבל הכאב בלתי נסבל...

נאדי, קשה לענות לך

אתה כותב דברים מאוד חלקיים, ואי אפשר לענות ככה.

מה הוא הכאב העצבי שלך? האם אובחן? איזה עצב נפגע? ממה?

פיזיותרפיה ודיקור- יכולים להעויל, שאלה לאיזה דבר, מה הבעי,ה ממה היא נוצרה וכו.

למה יש לך סחרחורות?

נראהלי שהכי נכון וטוב יהיה שתכתוב בצורה מפורטת מה יש לך ומה הממצאים שיש לך מבחינה קלינית והדמייתית. ככה יהיה יותר קל לענות.

nady4u

New member
תשובות

אינני יודע איזה עצב נפגע.
אינני יודע מה מקור הסחרחורת.
נפגשתי עם נוירולוג היום ונוא שלח אותי לעשות סי טי בעמוד השדרה.
אך פתרונות אין לו.
אופציה אחת שאמר זה להחדיר מחט בעמוד השדרה המשחררת תרופה להרגעת השרירים, לא נראה לי אופציה עבורי.
אופציה שנייה דיבר על תרופה חדשנית שצריך לברר אם הקופה מאשרת, אין לי מה לתלות תקוות ...
אני סי פי, והסברה שלי שבעקבות מות אבי ז"ל נגרם לי טראומה נפשית שהובילה להתדרדרות במערכת העצבים ההיקפית.
אני מרגיש התדרדרות דרסטית בתנועתיות ברגל וביד.
חוץ מהכאב הנוירופתי אני אדם עם מגבלה קשה בנשימה
וזקוק למטפלת צמודה שרוצה לעזוב בגלל המצב הנפשי לי.
אני חי לבדי ללא תמיכת המשפחה
הכי גרוע שאין לי מסגרת תעסוקתית ולשבת בבית ולחשוב על הבעיות זה מוביל לכל מה שתיארתי כאמור.
ואין לי פתרונות וזה מה שמייאש.....
סחרחורות כנראה מהחום, מהמחשבות לך תדע....

chen24

New member
אז גם אני מצטרפת לרשימה...

כן, גם אני סובלת מכאב הנובע ממקור עצבי.
סובלת כבר שנים רבות. משתמשת בליריקה אחרי מאבק ממושך במשרד הבריאות שבסופו של דבר אישר לי את התרופה. ממליצה להמשיך להאבק ולנסות. אותי התרופה הזו הצילה והחזירה לתפקוד ברמה סבירה. בלעדיה לא הייתי מצליחה לחזור לעבוד.
איכות החיים שלי לא טובה. עדיין סובלת מכאבים מטרידים עד בלתי נסבלים.
ממליצה בחום לעשות פלדנקרייז. התעמלות טובה ועדינה לכל מי שסובל מכאבים.
חוץ מזה לצערי לא מצאתי אף דבר שיעזור לי.
לאחרונה הייתי במרפאת כאב ושוב המליצו לי על זריקה תחת שיקוף. מתלבטת האם לעבור את זה שוב. בפעמיים הקודמות זה לא עזר.
מאחלת לך למצוא משהו שיצליח לטפל בכאב בצורה הטובה ביותר..

ברוכה הבאה

נדמה לי שזאת הפעם הראשונה שאת כאן, לא?<

תספרי ממה הכאב שלך? איפה?

ו.. מדוע היה לך מאבק על ליריקה? בד"כ אין בעיה לקבל אותה עם האבחנה של נורופתיה.

מוכנה לספר?

chen24

New member
כבר הכרנו לא מזמן...

תעשי חיפוש ותמצאי

היה לי מאבק על התרופה מאחר ויש לי אבחון נוסף של פיברומיאלגיה וקופת חולים משום מה נתקעה על זה. רק בזכות הרופא המנתח שלי שכתב שמדובר בכאב ממקור עצבי (הוא מתכחש לעניין הפיברו) קבלתי בסופו של דבר אישור על כך.

למעלה