אשיב לך בכלליות,
לא ניתן לאבחן ולייעץ דרך האינטרנט. בנוסף גם לא סיפקת מספיק פרטים ראשוניים (גיל, גובה, משקל, מצב משפחתי, תוצאות של בדיקות דם עדכניות, בדיקות נוספות, האם יש נזקים אורגניים למערכות בגוף, האם את משתמשת בתרופות וכו').
סוכרת מסוג 2 ניתנת לריפוי אם אין נזק אורגני למערכות בגוף, ובכל מקרה ניתן לשפר את המצב. לצערי סבתא שלי זכרונה לברכה המשיכה בדרך הלא-נכונה (שתתה דיאט ספרייט ודיאט קולה ולא ויתרה על לחם לדוגמה) ומחלתה החמירה ככל שהתקדם הזמן.
הבסיס לריפוי סוכרת מסוג 2 הוא תזונתי, וכמובן שצריך לתת את הדעת גם להיבט הנפשי. נפש רגועה זה המפתח. כמובן שגם לתזונה נכונה יש השפעה מיטיבה בתחום הנפש, אך לפעמים צריך להיעזר גם בייעוץ מנטלי.
גם כולסטרול גבוה, כמו סוכרת מסוג 2, הוא תוצאה ישירה של תזונה לא נכונה. לא ציינת רמות של כולסטרול LDL ع-HDL ורמת הכולסטרול הכוללת.
חלבון בשתן נובע מחומציות גבוהה של הגוף ומתפקודי כליות לא טובים. הגוף שואף לבסיסיות. כמובן שתזונה נכונה תיטיב את המצב גם בנתון הזה.
תקני אותי אם אני טועה, אבל אני רואה קשר בין זה שנכנסת לחרדות למשפט שכתבת "לאחרונה ערכתי בדיקות דם והתברר שיש לי חלבון בשתן". אין צורך להיכנס לחרדות בכלל, על אחת כמה וכמה מתוצאות של בדיקות דם. חשוב להיות אופטימיים ולזכור שברגע שיש אבחון מדויק של הבעיה, ניתן להיטיב עימה.
כתבת לאחר שהתברר לך שיש לך חלבון בשתן הפסקת לאכול חלבונים חוץ מחלב וחומוס. קודם כל, לפעול על דעת עצמך בלי אבחון של איש מקצוע מצוין זה אף פעם לא טוב. חלב הוא לא מזון ראוי, על אחת כמה וכמה במצבך. חומוס יכול להתאים במקרים מסוימים, חשוב להנביט אותו.
במשפט שלאחר מכן ציינת שאין אצלך יותר מוצרי חלב. זה סותר את מה שכתבת משפט קודם. בכל מקרה אי-אכילת מוצרי חלב תיטיב עם מצבך כאשר יותאם לך תפריט תזונתי נכון. אני לא דוגל באי-אכילת ביצים ובשר, אבל במקרים מסוימים, וייתכן שמדובר במקרה שלך, גם לאי-אכילתם תהיה השפעה מיטיבה. בכל אופן חשוב לעקוב אחר רמות המוגלובין, ברזל, b12, בין היתר.
פירות וירקות חשובים מאוד, לא ציינת איזה פירות וירקות את אוכלת. חשוב מאוד שיהיו אורגניים, חומרי ההדברה והדישון הכימי לא מאפשרים לאזן ולשפר מצב רפואי לא טוב.
לגבי זה שהמעטת בפחמימות, תרשי לי לתקן אותך ולכתוב שפירות וירקות אלו פחמימות. התכוונת שהמעטת בפחמימות מורכבות מסוג דגנים. אי-אכילת דגנים, במסגרת תפריט תזונתי נכון, תיטיב עם מצבך.
אציין שאכילת אגוזים ושקדים יכולה לעזור במצבים רפואיים מסויימים.
שתיית מים צריכה להיעשות לפי איך שהגוף מרגיש. אם צמאים, שותים מים.
מכיוון שלא קיבלת עדיין אבחון וייעוץ מאיש-מקצוע מצויין, אינך בדרך הנכונה. לגבי נטורופתים, יש כאן בפורום נטורופתים מצויינים. במקרה שלך אני חושב שמי שמתמקד בתחום התזונתי עדיף על נטורופת שאינו מתמקד בתחום התזונתי (לדוגמה צמחי מרפא וכו').