אשמח להכוונה מה לעשות...

נסיה 5

New member
אשמח להכוונה מה לעשות...

אני סוכרתית סוג 2
סובלת מכולסטרול גבוה
סוכר לא מאוזן
ולאחרונה ערכתי בדיקות דם והתברר שיש לי חלבון בשתן.
נכנסתי לחרדות.
הפסקתי לאכול חלבונים כמה שיותר החלבון היחידי שאני מרשה לעצמי זה רק כוס חלב וחומוס
אין אצלי יותר ביצים, בשר, ומוצרי חלב.
משתדלת לאכול כמה שיותר פירות וירקות
ולהמעיט כמה שיותר בפחמימות, כמעט ולא אוכלת כבר פחמימות רק 2 פרוסות לחם מלא קל בבוקר מרוח עם חומוס
וכמובן גם שותה הרבה פחות מים ממה שנהגתי לשתות...

האם אני בדרך נכונה או שעלי ללכת לראות נטורפת?

אשיב לך בכלליות,

לא ניתן לאבחן ולייעץ דרך האינטרנט. בנוסף גם לא סיפקת מספיק פרטים ראשוניים (גיל, גובה, משקל, מצב משפחתי, תוצאות של בדיקות דם עדכניות, בדיקות נוספות, האם יש נזקים אורגניים למערכות בגוף, האם את משתמשת בתרופות וכו').

סוכרת מסוג 2 ניתנת לריפוי אם אין נזק אורגני למערכות בגוף, ובכל מקרה ניתן לשפר את המצב. לצערי סבתא שלי זכרונה לברכה המשיכה בדרך הלא-נכונה (שתתה דיאט ספרייט ודיאט קולה ולא ויתרה על לחם לדוגמה) ומחלתה החמירה ככל שהתקדם הזמן.

הבסיס לריפוי סוכרת מסוג 2 הוא תזונתי, וכמובן שצריך לתת את הדעת גם להיבט הנפשי. נפש רגועה זה המפתח. כמובן שגם לתזונה נכונה יש השפעה מיטיבה בתחום הנפש, אך לפעמים צריך להיעזר גם בייעוץ מנטלי.

גם כולסטרול גבוה, כמו סוכרת מסוג 2, הוא תוצאה ישירה של תזונה לא נכונה. לא ציינת רמות של כולסטרול LDL ع-HDL ורמת הכולסטרול הכוללת.

חלבון בשתן נובע מחומציות גבוהה של הגוף ומתפקודי כליות לא טובים. הגוף שואף לבסיסיות. כמובן שתזונה נכונה תיטיב את המצב גם בנתון הזה.

תקני אותי אם אני טועה, אבל אני רואה קשר בין זה שנכנסת לחרדות למשפט שכתבת "לאחרונה ערכתי בדיקות דם והתברר שיש לי חלבון בשתן". אין צורך להיכנס לחרדות בכלל, על אחת כמה וכמה מתוצאות של בדיקות דם. חשוב להיות אופטימיים ולזכור שברגע שיש אבחון מדויק של הבעיה, ניתן להיטיב עימה.

כתבת לאחר שהתברר לך שיש לך חלבון בשתן הפסקת לאכול חלבונים חוץ מחלב וחומוס. קודם כל, לפעול על דעת עצמך בלי אבחון של איש מקצוע מצוין זה אף פעם לא טוב. חלב הוא לא מזון ראוי, על אחת כמה וכמה במצבך. חומוס יכול להתאים במקרים מסוימים, חשוב להנביט אותו.

במשפט שלאחר מכן ציינת שאין אצלך יותר מוצרי חלב. זה סותר את מה שכתבת משפט קודם. בכל מקרה אי-אכילת מוצרי חלב תיטיב עם מצבך כאשר יותאם לך תפריט תזונתי נכון. אני לא דוגל באי-אכילת ביצים ובשר, אבל במקרים מסוימים, וייתכן שמדובר במקרה שלך, גם לאי-אכילתם תהיה השפעה מיטיבה. בכל אופן חשוב לעקוב אחר רמות המוגלובין, ברזל, b12, בין היתר.

פירות וירקות חשובים מאוד, לא ציינת איזה פירות וירקות את אוכלת. חשוב מאוד שיהיו אורגניים, חומרי ההדברה והדישון הכימי לא מאפשרים לאזן ולשפר מצב רפואי לא טוב.

לגבי זה שהמעטת בפחמימות, תרשי לי לתקן אותך ולכתוב שפירות וירקות אלו פחמימות. התכוונת שהמעטת בפחמימות מורכבות מסוג דגנים. אי-אכילת דגנים, במסגרת תפריט תזונתי נכון, תיטיב עם מצבך.

אציין שאכילת אגוזים ושקדים יכולה לעזור במצבים רפואיים מסויימים.

שתיית מים צריכה להיעשות לפי איך שהגוף מרגיש. אם צמאים, שותים מים.

מכיוון שלא קיבלת עדיין אבחון וייעוץ מאיש-מקצוע מצויין, אינך בדרך הנכונה. לגבי נטורופתים, יש כאן בפורום נטורופתים מצויינים. במקרה שלך אני חושב שמי שמתמקד בתחום התזונתי עדיף על נטורופת שאינו מתמקד בתחום התזונתי (לדוגמה צמחי מרפא וכו').

נסיה 5

New member
המון תודה על תשובתך

אשמח לקבל המלצה לייעוץ תזונתי טוב באזור ירושלים.בתחום סוכרת ומבין גם בסוג של חלבון בשתן...

בנוגע לפירות וירקות אני מאז אותו בדיקת דם התחלתי לאכול בעיקר עגבניות, פלפלים, מלפפון, חסה, בצל מטוגן, כרשה מבושלת עם דברים מסוימים, מנגולד.
פירות: בעיקר אבטיח, מילון וקצת פה ושם כמו 1 אפרסק, חופן קטן של ענבים, 2 שזיפים, 1 נקטרינה, 1 בננה.. אני מגוונת בפירות בעיקר...

0 אור 0

New member
הכוונה

הי נסיה,
צר לי להגיד, אבל את לא בדרך הנכונה
בעיות של חוסר איזון חייבים לפתור בצורה מקצועית ורצינית - על ידי יעוץ של איש מקצוע בנושאים הבאים:
א. חלבון בשתן לא מעיד על עודף חלבונים בתזונה, אלא על מחלון כגון סוכרת (שיש לך) , תרופות ועוד סיבות, ועל כן חשוב להיות עם היד על הדופק אצל רופא המשפחה. ואם אפשר שהמטפל ההוליסטי שיסייע לך יהיה בקשר עם הרופא, יותר טוב
ב. תזונה נכונה - במצב של התפתחות מספר מחלות, יש אפשרות על ידי אורח חיים נכון ובעיקר תזונה מאוזנת ומותאמת לך.
יש חשיבות לוודא שאת מקבלת את כל הנדרש בתזונה - גם אבות המזון - חלבונים, פחמימות ושומן וכמובן ויטמינים, מינרלים ורכיבים נוספים שחשובים.
לא פחות חשוב זה להסיר מהתזונה מזונות מזוקקים, תוספים מיותרים, מוצרים מתועשים.
ככל שהמזון הוא טבעי יותר ודומה למזונות שאכלו בדורות הקודמים, יותר עדיף. מבחינה זו למשל יוגורט עדיף על חלב נוזלי, עדיף לחם מלא על לחם קל, ועדיף לגוון בתבשילי דגנים וקטניות מאשר להצמד רק ללחם ולחומוס (מה רע באורז או קינואה או עדשים למשל?)
גם לגבי מים - לא ברור מדוע הפחתת במים. יש לשתות מספיק לצורך תפקוד המערכות, ולא יותר מדי כדי לא להכביד על הכליות. הסימן שאת שותה מספיק הוא שתן בהיר
ראיתי שאת מירושלים, אז אני רוצה להמליץ על איילת רוזנפלד (תחפשי בגוגל משפחה בריאה). היא למדה אתי ומטפלת ומנחה בגישה הגיונית - בלי דעות קדומות נגד מאכלים מסויימים ובלי לדחוף תוספים מיותרים (ויחד עם זה תמליץ על תוסף כשצריך)
ג. כדאי מאד לקחת מטפל שיש לו כלי טיפול מעבר לתזונה - כי האיזון של המערכות הפנימיות לא תלוי רק במה שאת אוכלת , אלא גם בטיפול ספציפי לאיזון שלהם - אם בשיטות עומק כמו רפלקסולוגיה, או בעבודה עצמית באמצעות יוגה / צ' קונג או שילוב שלהם.
ד. הדבר הכי חשוב: לא להכנס לחרדות!!! זה מה שהכי מזיק לך מבחינה בריאותית. אדם שמח ושלו שאוכל מדי פעם דברים לא בריאים יהיה יותר בריא, מאדם שאוכל רק תזונה הכי בריאה בעולם , אבל נמצא בסטרס מטורף וחרדות.
אז תנסי לנשום, להרגע, לעשות יוגה, לשמוע מוזיקה, לרקוד, לשיר, לעבוד בגינה - כל דבר שעוזר לך להרגע ולצאת מהחרדות, וכמובן המטפל ההוליסטי יעזור לך גם בהרגעת הסטרס, הן מהפן שתדעי שאת מקבלת יעוץ מקצועי ועושה את הדברים הנכונים, והן בטיפול שמאזן ומרגיע
&nbsp

נסיה 5

New member
המון תודה לך.

בדיוק קמתי בבוקר וקראתי את הודעתך שלחתי לך פנייה באתר שלה מקווה שהיא תוכל לסייע לי...
לגבי שיטות עומק לא יודעת בדיוק מה יכול להתאים לי ממש... איך אוכל לדעת איזה תחום יכול לסייע לי ואיך אוכל לדעת אם המטפל לא חרטטן...

האם את מכירה תרגילי נשימה שיכולים לסייע לי?
פעם הלכתי לנטרופת דרך קופת חולים הוא המליץ לי על שיטה שנורא קשה לי ליישום בגלל סדר היום שלי והוא ניסה לשכנע אותי לעשות את זה הצלחתי לעשות שבוע אחד ראיתי שיפור במצב של הנשימה ובכלל אבל פתאום התעייפתי מהתהליך של זה.
הוא הנחה אותי שעלי לנשום 5 פעמים אחרי זה לנשוף 5 פעמים ועלי לעשות את זה 5 פעמים ביום...

0 אור 0

New member
שיטות עומק

אלו שיטות שעובדות בצורה הוליסטית על כל הגופנפש כמו למשל רפלקסולוגיה , רפואה סינית, רפואה איורוודית ובהחלט יש עוד
ההמלצה שלי היא למצוא מטפל טוב שנמצא קרוב אליך, ובאמת יותר חשובה איכות המטפל מאשר השיטה, כי בכל אחת מהשיטות יש המון טכניקות שיכולות לעזור
יש לי אמנם מטופל שמתעקש להגיע אלי מירושלים, אבל לא פעם אמרתי לו שאני בטוחה שיש מטפלות מצוינות גם שם ..
לגבי הנשימה - אני מכירה המון טכניקות נשימה, ואני מלמדת אותן בשיעורי יוגה, אבל כדי להתאים לך אישית ולבנות תהליך לימודי שיאפשר לך למצוא את הזמן והדרך לתרגל, צריך יותר מפוסט באינטרנט
&nbsp
&nbsp

נסיה 5

New member
לצערי

אין לי קשרים טובים עם אנשים שמבינים בתחום הזה וגם אנשי מקצוע שעוסקים בזה מאוד מצומצם לדעתי...
האופציה היחידה שיש לי היא רק דרך קופת חולים כללית

יעל ND

New member
לנסיה5 שלום

עליך לפנות לאנדוקרינולוג, לקבל טיפול ולהיות במעקב.
בנוסף, עליך לפנות לתזונאי לקבלת תזונה סוכרתית. יש כמה גישות בנושא, אבל בכל מקרה מה שאת עושה ש לא בכוון.
אני גם ממליצה לך לא לדחות את העניין, כי סכרת היא מחלה פוגעת באיכות חיים ומסכנת חיים וזאת גם לא מחלה שתחלוף מעצמה או לפחות תעצור מעצמה, היא ממש דורשת טיפול.
רפואה שלמה

ladybug4NLP

Active member
דיקור סיני יכול לעזור וגם שיטות שונות של מציאת מרגוע לנפש

כמו מדיטציה, דמיון מודרך וכד'.

שחרור מלחץ חשוב מאד במיוחד אצל סוכרתיים מסוג 2 כי הורמוני הסטרס הינם מהירים
ומתחרים עם האינסולין על הכניסה לתא ומעלים סוכר מאד.
שחרור מלחץ, סטרס וכעסים היא אבן דרך לניהול נכון של סוכרת מסוג 2

למעלה