אשמח להכוונה

sunset*

New member
אשמח להכוונה ../images/Emo13.gif

שלום לכולם, אני סמוייה כאן תקופה ארוכה, קוראת וחושבת על הדברים שנאמרים. הגיע זמני לצאת מהבית..אוטוטו שוכרת דירה ורציתי לבדוק איתכם שאני מחשבת פחות או יותר נכון את התכנון של ההוצאות מול ההכנסות, נעזרתי בטבלה של אקסל: הכנסה- שכר נטו לחודש- כ-6000 ש"ח. (הסכום הזה לאחר הורדת קרן השתלמות, פנסיה ואוכל במקום העבודה, כמובן שמשלמים גם נסיעות). שכר דירה 2,200 ש"ח, דירה לבד ללא שותפים. החישוב שאני מנסה לבנות הוא חודשי. מים 80 ש"ח- אין לי מושג איך לחשב את זה. אני אגור לבד,מקלחת אחת-שתיים ביום וכלים, אה וניאגרה
. ארנונה- 300 ש"ח לחודש. שוב גם בזה אין לי מושג, לקחתי הערכה גסה מאוד לחודש. 90 מ"ר אזור א+ בר"ג. חשמל וגז-300 ש"ח. גז יש בלונים בדירה ללא תשלום, חשמל-אני בערך מ18:30 בערב בבית.. יוצאת ב8:30 לעבודה. יודעת שזה תלוי מזגן, רדיאטור וכו.. מזון-600 ש"ח כולל חומרי ניקיון. ארוחה חמה + נשנושים יש במקום העבודה. נשארה לי ארוחת ערב לאכול בבית. סופ"ש-בד"כ ארוחת צהריים אצל ההורים. טלפון קווי+אינטרנט+כבלים+ספק-300 ש"ח בחודש. ביטוחים פרטיים שונים-500 ש"ח החודש. טלפון נייד-100 ש"ח לחודש. סיגריות-600 ש"ח לחודש. מנוי פיס 60 שח בחודש. ביטוח מושלם-20 שח בחודש. שונות-500 ש"ח. (שיהיה ליתר בטחון-סרט מדי פעם, בית קפה, איזה בגד, מונית פה ושם, פיצה וכד') חדר כושר-כבר שילמתי לשנה. אין תשלומים. מנוי לסרטים DVD-יש ושולם. אין תשלומים. נסיעות-חופשי חודשי-ע"ח העבודה. מסעדות-ביומיום אוכלת בחוץ ויש השתתפות של העבודה, כך שזה מוריד לי משמעותית את העניין של לאכול בחוץ מעבר לכך. חופשה שנתית-על חשבון העבודה. יוצאים לחופשה כולם יחד. כרגע בחישוב גס מאוד יוצא לי כ-400 ש"ח לחסכון חודשי. יש הכנסות חד פעמיות: דמי הבראה. בונוס בסוף השנה. לפחות בגודל של משכורת אחת. (זה המינימום). 500 שח בתלושים X שני חגים= 1000 ש"ח. (עוד חודשיים הנטו אמור לעלות לכ7000 ש"ח ואיתו גם החסכון שאפריש. אולם כרגע מתייחסת לנטו של 6000). האם זה ריאלי? האם נראה לכם שהחסרתי משהו בחישובים? אני לא לוקחת בחשבון כסף של הכנסה חד פעמית-זה ישר הולך לחסכון, לפחות חלק גדול ממנו. מעולם לא הייתי במינוס, תמיד הייתי מאוד מחושבת וחסכתי כסף בצד, חלק גדול מהמשכורות. אני לא משלמת בתשלומים, עוקבת ומעורבת מאוד בנעשה בחשבון הבנק שלי. אני רוצה לראות שעדיין אני יכולה לממן את עצמי ולא לפגוע כ"כ ברמת החיים בעצם העובדה שאני יוצאת ושוכרת דירה. אשמח לשמוע הערות, הארות והצעות

dify

New member
ברוכה הבאה :)

קודם כל יש בתפוז את פורום "יוצאים מהבית" שזה בערך כל תפקידו ביקום. חיפוש קצר בפורום יתן לך מיספרים של אינסוף אנשים שעשו עושים ויעשו את הצעד הזה. אז אני אגיד לך מה אני יודעת על המיספרים שלך- אם מצאת דירה 90 מ"ר בר"ג ב2200 שח תקפצי על המציאה ברגע זה כאילו אין מחר. זה מחיר מ-א-ד לא ריאלי לגודל כזה בר"ג (אין לי מושג איפה זה איזור א' אבל במחיר הזה את יכולה להשיג דירת חדר של כ30+ מ"ר במקרה הטוב בכל איזור בר"ג- איזור טוב או רע). 90 מ"ר זו דירה ענקית במושגים של יחיד (דירת 70 מ"ר זו דירת 3 חדרים יפה)) מצד שני אם את הולכת על דירת 30+ מ"ר אז תורידי את הארנונה לחצי... גם לגבי ועד בית, בניין שיש בו מעלית, גינה וכד' אני מאמינה שועד הבית יהיה אפילו יותר גבוה (למיטב ידיעתי 60 שח זה בעיקר בבנינים ישנים שאין בהם הרבה אחזקה וטיפוח) ולגבי אינטרנט+טלפון+ ספק וכד'... לדעתי הסכום שרשמת לא סביר, אלא אם כן את מתכננת להחזיק כבלים אנלוגים וקו קל ולא להוציא שיחות בכלל. אני הייתי מוסיפה עוד מאה שח (כי גם כשחושבים שלא עושים שיחות בכלל- עושים, מניסיון :) לגבי שאר ההוצאות שתיארת- נשמע לי סביר בהחלט, למרות שזה כמובן תלוי באופי שלך (אם את קונה שני פרטי מעצבים בחודש את כבר מזמן עברת את הכסף שהקצבת לעצמך לבזבוזים, ועוד לא דיברתי על התקציב שלך לנייד...) אני הייתי לוקחת בחשבון עוד איזה 500 שח להוצאות מיקריות, איכשהו כל חודש יש כזו הוצאה (רופ"ש? חתונה של חברה וכד'? וכד'...) גם חשמל מ-א-ד תלוי באופי שלך... לא ראיתי שלקחת בחשבון הוצאות ראשוניות על מעבר דירה (הובלה, קנית ריהוט מותאם לדירה החדשה (לעיתים קונים ארוניות, שולחן סלוני, שולחן למחשב וכד' סירים, צלחות וכד' למטבח, מצעים, מגבות וכו' ואולי אפילו מכשירי חשמל) בסך הכל אני מאמינה שתסתדרי בלי בעיה עם ההכנסה שלך, השאלה העיקרית היא לגבי סעיף שכ"ד, כי אם זו הערכה ולא הצעה קונקרטית אז את צריכה להתחיל לבדוק את הנושא מחדש, המספרים שנתת לא ריאלים.

sunset*

New member
היי דיפי :)

תודה רבה...ונפגשנו גם ב"יוצאים מהבית"..ענית לי לגבי הספות
אמממ אזור א+..זה במרכז ר"ג, ציינתי כי אולי מישהו יוכל לעזור לי לחשב את הארנונה, הסתבכתי בחישובים באינטרנט. בבניין אין מעלית, גינה יש -קטנה, יותר נכון ערוגה...והמחיר לשכר הדירה הוא סופי
בדיל של הוט (טריפל) הציעו לי אינטרנט+כבלים כולל 3 חבילות תוכן+טלפון כולל 2000 דקות חינם לנייחים לכל חודש +התקנה ללא תשלום+3 חודשים VOD חינם. אולי כי אוטוטו בזק מחוייבת לתת פתרון לקו אינטרנט ללא תשלום, לא יודעת. כולל הספק זה 300 ש"ח. הציעו לי דיל טוב
בנייד-יש לי 2 טלפונים בחברות שונות עם דילים שמותאמים לשימוש שלי: עשיתי דיל אחד ממש מזמן, לפני למעלה מ3 שנים בפלאפון- 7 אג' לדקה ל3 מספרים ברשת פלאפון. מספרים שאני מדברת אליהם די הרבה יחסית, לכן החשבון יוצא ממש זול. סיימתי כבר את ההתחייבות למכשיר. באורנג' יש לי בנק דקות במחיר משתלם מאוד שמותאם לשימוש שלי. את המכשיר קניתי בחו"ל-ככה שאין לי תשלומים למכשיר. ***ברגע שיהיו לי את ה2000 הדקות לנייחים-הוצאות הניידים עוד יקטנו. בגדים יש לי לרב...ואם קונה, בד"כ נוסעת לצומת בילו"ו או קונה ברח' ביאליק... כבר מזמן לא קונה בקניונים.. הוצאות של מעבר דירה- מעריכה בסביבות 15,000 ש"ח. יש לי חסכונות ומתוכם זה הסכום שהקצבתי לי. מקווה שלא אחרוג ממנו
הסכום כולל מוצרי חשמל שונים, כלים לבית, בידורית, הובלה והתקנות שונות. שמחתי לגלות שהורי יקנו לי מקרר כמתנה לדירה ככה שהוצאה זאת ירדה ממני
שולחן סלוני+סלון אקנה מיד שנייה. השתמשתי גם ברשימה שהיתה בפורום יוצאים מהבית לגבי כלים למטבח.. עזר לי מאוד. עשיתי סקרים בהמון חנויות ובאינטרנט, אני רוצה לראות אם אחת החנויות תסכים להשוות לי מחירים פחות או יותר למחירים של מוצרים שראיתי באינטרנט. ככה תהיה הובלה אחת ואחסוך כסף של הובלה+זמן של לחכות/העדרות מעבודה=שווה כסף. בנוסף-יש את ההכנסות החד פעמיות שלא לקחתי בחשבון, או יותר נכון מוגדרות כחסכון: תשלומי דמי ההבראה+בונוס שנתי+תווי קנייה...זה למעלה מ12,000 ש"ח בשנה. חשבתי ש500 ש"ח שאקציב לשונות יספיקו לכלמיני דברים. אולי אוסיף לזה עוד קצת.. אני מאמינה שאחרי חודשיים בדירה יהיה לי קנה מידה הרבה יותר אמיתי. תודה רבה על התגובה המושקעת
ואם יש לך רעיונות נוספים, אשמח לשמוע.

תנסי יד שניה

ריהוט, תנור, מקרר, מכונת כביסה. הבעיה היא בהובלה אבל אז אפשר לעשות אחד מהשניים : לבקש ממכר עם רכב גדול את שרותיו או לקחת הובלה (אצלי לקחו מחיר בסיסי להובלה + 100 ש"ח לכל נקודת איסוף)

sunset*

New member
היי מיציפיצי ../images/Emo13.gif

כינוי חמוד, אהבתי
אני לא רוצה לקנות מכשירי חשמל מיד שנייה. אולי יש לי שריטה בנוש
, אבל אם חס וחלילה משהו לא בסדר, אין לי חנות שיכולה לפנות אליה ולא אחריות. לגבי ריהוט-אני אקנה יד שנייה. מחיפוש שעשיתי באינטרנט ראיתי שיש הרבה מציאות
בכלל אוטוטו פסח..והמון משפחות "מחדשות" את הבית, ככה שאני בונה על זה. ואם יש לך המלצה לגבי מוביל לדירה, אשמח לשמוע. (אזור ר"ג).

אנחנו קנינו מדיח יד שניה

ואחותי המון ציוד ממשפחה שעזבה את הארץ, הכל ממש חדש. הובלה עדיף לקחת לא בפסח ולא בקיץ. אחפש את המוביל ההוא עבורך.

goldy

New member
אים זאת לא סיבה להפסיק לעשן...../images/Emo178.gif

בגדול: מבט כללי על הנושא - מבוא - שכירים http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=943814&passok=yes הכרה עים הנושא - הקדמה - כך מעלימים את המינוס http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=970510&passok=yes צעד רישון - צימצום הוצאות http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182603&passok=yes בונוס שנתי שאת יכולה לסדר לעצמך: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1171232&passok=yes כל הכבוד לך על: " (עוד חודשיים הנטו אמור לעלות לכ7000 ש"ח ואיתו גם החסכון שאפריש. אולם כרגע מתייחסת לנטו של 6000). ... אני לא לוקחת בחשבון כסף של הכנסה חד פעמית-זה ישר הולך לחסכון, לפחות חלק גדול ממנו.". את הפיס אפשר להוריד, אים את כימעט ולא מישתמשת בקווי את יכולה לוותר על הטריפל: יופי של דיל, השאלה היא אים את צריכה אותו? כשאת עושה את החישוב לעצמך הוא חייב להיות מדוייק עד האגורה האחרונה. באופן כללי ניראה שמצבך טוב מאוד
.

sunset*

New member
כן אה..סיבה טובה להפסיק לעשן ../images/Emo13.gif

תודה רבה על התגובה והקישורים..קראתי אותם..
לשמחתי אני עובדת במקום שמאוד טוב לי בו, נהנית לקום בבוקר, נהנית מהעבודה, מהיחס, מהאנשים שעובדת איתם, מהתפקיד... וגם מהמשכורת והתנאים. הכנתי גם טבלה באקסל להוצאות יומיות..בשביל מעקב. לצערי, זה כמו כשמנסים לעשות דיאטה...פתאום לא זוכרים את כל הנשנושים שמצאו את דרכם אל הפה במהלך היום
המעקב חשוב. אני לא משלמת בתשלומים, כך שלא גוררת איתי התחייבויות. את הפיס אני שומרת בשביל המזל
אני משתמשת בטלפון קווי וזה גם יפחית לי הוצאות בניידים ככה שזה בכלל משתלם. ולגבי חישוב עד האגורה האחרונה... אני תמיד מחשבת + מוסיפה סטייה של 5-10%, ליתר בטחון. מעדיפה שישאר לי יותר מאשר שאגיע להוצאה לא מתוכננת או לא ראציונלית. זאת אחת הסיבות שדחיתי את יציאתי מהבית,רציתי שיהיה לי גב כלכלי-כדי שגם במקרה הכי קיצוני שקורה משהו, יהיה לי איך ל"החזיק" את עצמי. תודה על החיזוקים

../images/Emo45.gif שאפו על תכנון תקציבי

אהבתי גם את הרעיון של לחיות לפי 6000, גם אם תקבלי 7000. זה יאפשר לך לעשות קפיצות מאוד משמעותיות - בעתיד הקרוב. דרך אגב, את יכולה לברר טוב מאוד את ההוצאות שלך לגבי: ארנונה, ועד בית, מים וכד' עם הדייר הקודם בדירה. מה שיותר חשוב מהתכנון - זה הבקרה. אפשר שבועית - לפי חשבוניות. ואז, יודעים אם עומדים בתקציב, או שחורגים. לדעתי, לא לקחת בחשבון שתי הוצאות: 1) ביגוד והנעלה - רצוי לעשות סעיף תקציבי - כי אי אפשר להתחמק. לא חייבים בכל חודש לקנות. אבל, אם קונים ב 1000 ש"ח פעם ב 3 חודשים, זה תקציב של 350 בחודש. 2) מסעדות ובילויים - גם כאן - כדאי להיות כנה עם עצמך, ודווקא, כן לתקצב - ולא להשאיר לאיזה סעיף מעורפל וכוללני: שונות. סעיף השונות הוא חשוב. ואפשר לקרוא לו: בלתי מתוכנן. כל מיני הוצאות שלא יכולת לצפות מראש, או שהיו חריגות באופן לא צפוי. נקודה נוספת שצדה את עיני - היא סעיף הביטוחים. זה נשמע לי קצת הרבה 500 ש"ח - ולא ברור לי מה את מבטחת, ומפני איזה סיכונים את מגינה על עצמך. לשם השוואה - ב 1100 ש"ח אפשר לבטח משפחה שלמה: רפואי פרטי, סיעודי, וגם ביטוח חיים, ועוד ישאר עודף. חוץ מזה - שיהיה בהצלחה. נראה שאת בכיוון הנכון.

sunset*

New member
תודה רבה על התגובה ../images/Emo13.gif

כן, אני מחכה שאוכל לדבר עם הדיירים על מנת לקבל קצת פרוט לגבי התשלומים. הבקרה-נראה לי אחת לשבוע..או יומית. נראה איך זה יעבוד הכי חכם ונכון. ביגוד והנעלה-נכון, לא לקחתי בחשבון..או יותר נכון בחשבון "שונות". אני לא פריקית של קניות בגדים ושל נעליים. ואני לא "קרבן אופנה"
. אבל אתה צודק. אולי אעלה קצת את הסכום לשונות. שוב-לא כל חודש הסכום "מתבזבז". מה שנשאר בצד ולא השתמשתי בו-יועבר לחודש הבא. לא כל חודש לשמחתי יש שמחות או קניות
אבל כן..מתנות בחגים למשפחה, ימי הולדת..צריך לתת לזה תקציב. אמממ בעבר יכולה להגיד שהוצאתי המון כסף על מסעדות ובתי קפה. באמת המון. מאחר והצורך הזה בא לידי ביטוי כל יום בארוחת הצהריים...כבר כמעט לא יוצאת. מה גם שלצאת ולא לעשן...זה כבר לא בילוי כ"כ בשבילי. מעדיפה סרט טוב בבית, או לשבת עם חברים. מה גם שהיום נראה לי מוגזם לשלם על כוס קפה בחוץ 11 ש"ח בממוצע, ומאחר ואני לא שותה כמעט אלכוהול.. הבילוי האולטימטיבי בשבילי הוא בבית-בית שלי או חברים. לעיתים מזמינים פיצה או משהו אחר. לגבי הביטוח..הסכום הוא כ450 ש"ח... מאחר ויש במשפחתי לצערי הרב מקרים של סרטן..ומחלות לב..ועוד רעות חולות
ואני מעשנת בעצמי, החלטתי לעשות ביטוח פרטי למחלות, השתלות וטיפולים מיוחדים. בנוסף-ביטוח על חס וחלילה תאונה, פגיעה באיברים, סיעוד לא עלינו, ביטוח חיים...וכד'. חלק גם מופרש לחסכון...אבל מעדיפה לקרוא לזה "ביטוח". מעדיפה לשלם כל חודש קצת..ובמקרה שחס וחלילה קורה משהו..לדעת שיש לי בטחון מסויים. לא רוצה להפוך להיות נטל על מישהו. תודה רבה :)

maksima3

New member
עזרהההההההה!!!

היי סאנסט, השארתי לך מסר בתיבת הדואר שלך. אשמח מאוד לעזור לך מאחר ועברתי את הכל קצת לפניך...יש לך את המסנג'ר שלי בתיבה, אם תרצי ייעוץ בכייף אני שמח.

נצאב

New member
רגע לפני שאת יוצאת מהבית

כמה כסף הצלחת לחסוך? כי כדאי שיהיה לך יעד נניח 100000,200000

למעלה