אשמח להכיר

• פותח הנושא ytyr
  • פורסם בתאריך

ytyr

New member
אשמח להכיר

מסגרות של החינוך המיוחד באזור השרון. שלום, שמי תמי. אני מורה לחינוך מיוחד כבר 12 שנים. עובדת בראשל"צ. אנחנו מתוכננים לעבור בעוד כשנה לאזור השרון ואני מעוניינת להתחיל להכיר מסגרות חינוך מיוחד כאופציה לעבודה בשבילי. אמנם אני יודעת כי משרד החינוך חייב למצוא לי עבודה עד כ - 30 ק"מ ממקום המגורים אבל אני מאוד רוצה לנסות לדאוג קודם לעצמי ולחפש מסגרת שתתאים לי. העדיפות שלי היא לעבוד עם בעיות התנהגות/בעיות רגשיות - נפשיות. אשמח מאוד לשמוע רעיונות במידה ויש לכן/ם. תודה מראש, תמי

FOR THE LD

New member
בי"ס הוד - הוד השרון

תעודת זהות מוסדית שם המוסד: בי"ס "הוד" סוג המוסד: בי"ס לחינוך מיוחד הפרעות התנהגותיות מס' טלפון: 7427849-09 כתובת: רח' הבנים 47 הוד-השרון טלפקס: 7485528 –09 שם מנהלת ביה"ס: אליס ובר בעלות: משרד החינוך איפיוני אוכלוסיית ביה"ס: תלמידים בגילאי 7 – 15 יסודי + חטיבה. בביה"ס לומדים 75 תלמידים שנפלטו מבתי ספר אחרים. מוגדרים ומאובחנים כבעלי הפרעות התנהגותיות. למרבית התלמידים ליקויי למידה. הסבר על ביה"ס: ביה"ס נמצא בשטח פנימיית גבעת הוד, 1/4 מתלמידי ביה"ס מגיעים מהפנימייה והיתר מגיעים בהסעות מרשויות שונות. פרוייקטים מיוחדים: שעורי בחירה - שעתיים בשבוע. תגבור שעות חינוך גופני בכל הכיתות. כיתות ייחודיות המתוגברות במקצוע מסוים: חנ"ג. עיצוב ועשייה (טכנולוגיה). טבע. פינת חי.פרוייקט בר/בת מצווה (אימוץ תלמידים ע"י צוות ביה"ס לפרוייקט בר/בת מצווה). בי"ס עמית(רגיל) בהוד-השרון – שיתוף פעולה בתחומים חברתיים שונים. טיפולים מיוחדים: גינון טיפולי, טיפול בבע"ח, טיפול באומנות, טיפול במוסיקה. אני מאמין בית ספרי: 1. איתור מוקדי כח אצל התלמיד/ה וחיזוקם (ע"י תגבור בתחום) מזמנים הצלחות ומעלים את הדימוי העצמי. 2. גבולות חיצוניים (כאשר אין גבולות פנימיים) מחזירים תלמיד לשליטה עצמית ומאפשרים הסתגלות טובה יותר למסגרת. 3. רכישת מיומנויות של שליטה עצמית מפחיתים את עוצמת התגובה הטראומטית ומשפרים את ההסתגלות החברתית. 4. התקשרות התלמיד למבוגרים משמעותיים בביה"ס מעניקה לו חוויה מתקנת ומקנה בטחון ואמון בעולם הסובב. 5. ביה"ס מאפשר לתלמיד רכישת המיומנויות החסרות כדי לצמצם את הפער בינו לבין אחרים, להביאו לתפקוד עצמאי, ולהיות חבר שווה זכויות בחברה בה חיים.

ytyr

New member
תודה על המסר אבל...

רק לידע כללי בררתי וסיפרו לי כי ביה"ס הוד נסגר. בכל מקרה תודה תמי.

FOR THE LD

New member
כנראה שמשרד החינוך לא מעדכן

את האתר שלו מפעם לפעם.... צר לי אם אכזבתי אותך. כדאי לך לפנות למת"י/מתי"א באיזור שאליו את עתידה לעבור. הם בודאי יספקו מידע עדכני. בהצלחה!

למעלה