אשמח להמלצה למחשב נייד

נועה0111

New member
אשמח להמלצה למחשב נייד

אני לא ממש מבינה במחשבים אז אני ארשום מה השימושים שלי (שהם בסיסיים מאוד) ואשמח לקבל מכם המלצות לפרטים שעלי לבדוק במפרטים של מחשבים פוטנציאלים על מנת שבכלל אוכל לבצע חיפוש אפקטיבי לפני הקנייה -
אני רוצה מחשב שאוכל להשתמש בו להורדה ולצפייה בתוכניות וסרטים וניתן יהיה להוריד מספר של תוכניות ולעבוד על המחשב במקביל מבלי שהוא יאט.
המחשב ישמש אותי לעבודה - בעיקר תוכנות אופיס ואינטרנט. אני גם מתחברת מרחוק למשרד ועובדת מהבית לפעמים (אם זה רלוונטי).
עדיפות למסך 13-15 אינטש ולמשקל נמוך.

בנוסף, יש לי אייפד ואייפון - האם אוכל לעשות סינכרון של שניהם עם המחשב (למשל בתיקיית התמונות) - או שזה מסתנכרן רק אם המחשב הוא של אפל. במקרה שאין סנכרון, אוכל לסנכרן באמצעות הענן (יש לי cloud wd).

תודה!

Y. Welis

New member
חסר תקציב

בעניין האייפון/פאד - אין בעיה לסנכרן, כי יש iCloud גם ל-PC.
&nbsp
אם כי לדעתי נוח יותר עם ONE DRIVE - בתקוה שלא יקצצו את הנפח כפי שהם מתכננים (+ יש פיקאסה של גוגל).

נועה0111

New member
מבחינת תקציב, אני רוצה לקנות סוג טוב

&nbsp
ראיתי שיש מחשבים ב-2000 ש"ח אבל אני רוצה דגם שיחזיק לי כמה שנים כך שגם מחשב ב-4000 ש"ח בא בחשבון.
&nbsp
אמרו לי שבגלל שיש לי כרגע מחשב של דל דגם אינספיריון שווה לי לפרמט אותו במקום לקנות חדש וככה למשוך איתו עוד חצי שנה-שנה.
&nbsp
מה דעתכם?
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
פירמוט לא יפתור בעיות חומרה. ההיפך - יחמיר אותן...

כי יצור אשליה שהמחשב כן מהיר. צריך לוודא עם SPEEDFAN את מצב הדיסק והחום של הרכיבים.
&nbsp
מחיר סביר בארץ לנייד (עם i5, בלי SSD) הוא 3,500-4000, כך שהתקציב קיים.
&nbsp
ממליץ לבדוק LATITUDE של DELL במחיר כזה + ZENBOOK של ASUS, עם SSD קטן (256), אבל קלות שאין לאחרים באותו מחיר. אצרף קישורים בהמשך.
&nbsp

נועה0111

New member
תודה על התשובה. מוסיפה מידע...

&nbsp
המחשב הנייד שיש לי כרגע הוא סבבה אבל יש לי אותו 3.5 שנים אז הזמן עשה את שלו והוא מתחיל להיות איטי. הוא לא עבר פירמוט מעולם ולמיטב ידיעתי אין לו בעיות של חומרה, הכל עובד.
&nbsp
חשבתי לקנות מחשב חדש אבל אז אמרו לי שאולי שווה לי לפרמט את המחשב שלי קודם.
&nbsp

Y. Welis

New member
כדאי לברר עם התוכנה שהזכרתי

אחריה נדע טוב יותר.
&nbsp
אני מעדיף 'התקנה מחדש'. אפשר לשדרג היום ל-10, אם החומרה תומכת והיצרנית - צייני מה הדגם המלא.

נועה0111

New member
עוד פרטים

דגם המחשב הוא דל אינספיריון n5110
הורדתי את התוכנה שרשמת - מצורף חלון התוצאות שלה (האחוזים של בדיקת ה-CPU לא היו קבועים, זה עלה וירד, המקסימום שראייתי היה בסביבות 40)

תודה!

Y. Welis

New member
הטמפ' קצת גבוהות, לניצולת של 25 אחוז (ממשאבי המעבד)

אמורות להיות (בטח בזמן הזה של השנה) על פחות מ-50.
&nbsp
מעל 45 מעלות יש ירידה בביצועים, שנעשית מורגשת מעל 55, כך שניקוי בתוך הנייד (סביר שהמאוורר עובד פחות טוב בגלל אבק), יוכל לשפר.
&nbsp
בדקי גם בלשונית SMART, בחרי את הדיסק מהתיבה הנגללת, והעלי תמונה של התוצאה.

Y. Welis

New member
כמו חדש... נראה שרק הטמפ' הן הבעיה

וניקוי הנייד מבפנים (במעבדה) יכול לעזור. אמור להוריד את הטמפ' ב-8 מעלות לפחות.
&nbsp

נועה0111

New member
אז למעשה ניקוי מאבק זה מספיק?

&nbsp
או שכבר כדאי גם לפרמט אותו?
&nbsp
בסה"כ עד לפני כמה חודשים הוא היה מעולה, בזמן האחרון הוא התחיל קצת להאט.
&nbsp
גם הסוללה שלו מחזיקה יפה אחרי שימוש יומיומי של כמעט 4 שנים (במצב הנוכחי שלו, אפשר לראות סרט של שעה וחצי בלי חיבור לחשמל)
&nbsp
&nbsp

למעלה