יש בפראג מסעדה שירוסלב האשק נהג לאכול בה.
(מי שכתב את "החייל האמיץ שוויק").
אני לא זוכר את שם המסעדה אבל אני יכול לספר שבכניסה ישנו חדרון מעבר שיש בו חפצים שמזהים את החייל האמיץ שוויק ועל הקיר ישנם רישומים שקישקש האשק (לא בטוח שזה אותנטי). המסעדה עצמה היתה אולם גדול עם שולחנות עץ גס.
זו מסעדה בשרית בעיקרה עם אוכל צ'כי אופיני (אם יש דבר כזה) בשר בקר וחזיר עטירי שומן וחלקים פנימיים.
מה שכן הארוחה מלווה בהופעה ססגונית של רקדנים צ'כיים והאווירה מאוד עליזה. לדעתי שווה לך לנסות ולמצוא אותה - תוכל בטח להעזר באיזה "משרד אינפורמציה לתיירים " שיאתרו לך את המיקום.
[Jaroslav Hašek - ירוסלב האשק בשפה הצ'כית.]
אינני יודע עם זו המסעדה. לא לחינם נתתי תיאור איך נראית
המסעדה מבפנים בכדי שיוכל לגשת ללשכת אינפורמציה לתיירים ולברר.
יש הרבה מסעדות בפראג שרוכבות על הידוען האשק ועל שוויק.
למיטב זיכרוני יש גם בית קפה על שם קפקא. לא שמעתי על מסעדה/קפה על שמו של הגולם......
.
לגבי מקום תיירותי, אתה צודק בהחלט, אבל אני רואה את זה מהכיוון החיובי של המילה. הרי גם השואל יהיה שם תייר, אלא עם זה לא ביקורו הראשון שם ואז הוא הופך למבקר.
אין שום סיבה ליסוע לפראג ולחפש שם מסעדת מישליין. זה לא הצד החזק של הצ'כים לדעתי. מאידך זו מסעדה שנותנת מעט מתרבות האוכל והפולקלור הצ'כי.
"תיירותי" הוא לא בהכרח ערובה למטבח מקומי אותנטי
אם רוצים להכיר את תרבות האוכל המקומית על פני מסעדות מישלין לדבריך, אפשר לעשות זאת גם במקומות שאינם על טהרת התיירים. הלא אם מדובר במטבח צ'כי טוב ואמיתי ואותנטי, המקום יהיה מלא גם במקומיים שמעריכים אותו ונהנים ממנו.
בודאי שאפשר גם במקומות אחרים.
אני הייתי במסעדה הזו. היו הרבה תיירים (וגם מקומיים) . נהנינו כתיירים.
.בפעמים הנוספות שביקרתי בפראג לא הלכנו למסעדה הזו וגם לא חיפשנו מסעדות מיוחדות מפני שנוכחנו (לדעתינו האישית) שעדיף ללכת פעם נוספת לתיאטרון השחור (לנטרנה מאג'יקה) מאשר לחפש מסעדות מיוחדות.
המלצות מספטמבר האחרון
2 ממושלנות: Alcron ו-Field. הראשונה יותר מפורסמת ויותר יקרה. השניה מודרנית יותר ופשוטה יחסית. אהבתי יותר את Field בה ישבנו בצהריים מאשר את Alcron בה ישבנו בערב. התמורה לכסף בה הייתה לטעמי גבוהה יותר. http://processing-food.blogspot.co.il/2017/09/2017-alcron-field.html
אחרות:
Naše maso - מעדניית בשרים (המבורגרים, נקניקיות, סטייקים) איכותית.
Zvonice - מסעדה צ'כית ששוכנת בקומות 7-8 במגדל פעמונים. מיקום מעניין ואוכל צ'כי-בוהמי טוב מאד. http://processing-food.blogspot.co.il/2017/09/2017.html
משהו שכדאי לומר לגבי Naše maso
זו לא מסעדה. זו קצביה שגם מוכרת מנות מוכנות, אבל כמעט תמיד אין איפה לשבת, אז תתייחסו אל זה כאל טייק-אוויי ומצאו איזה ספסל/גן/רחוב לשבת בו עם האוכל (הטעים מאוד, מומלץ).
אכן.
צריך להמתין בתור מסוים, להזמין, לקבל את האוכל ולמצוא מקום. יש מעט מקומות בתוך המעדניה/קצביה ויש מעט בחוץ. קצב העבודה שם גבוה. אני הייתי שם בסביבות 20:30, חיכיתי אולי 5 דקות, הזמנתי וישבתי באחד המקומות שבחוץ.
ממליצה על פורטפוליו
אכלנו שם צהריים, היה מוצלח ביותר, מחיר ממש מצחיק יחסית לארץ, ארוחה עם 2 מנות ראשונות, מרק, 2 עיקריות, 2 קינוחים ויין - פחות מ- 400 ש"ח כולל שירות
ככל הידוע לי גם ממושלנת, אבל לא חותמת על זה