אשמח להמלצות למזגן 1 כ"ס

יוסיזיו

New member
ראשית כל המזגנים יהיו זמינים ב R32 אבל יכנסו בתחילת 2020 רק

לאחר שיוסמכו מתקינים ולא בכל המכללות,ישנן כרגע 7 מוסדות שקיבלו אישור ללמד מדרג 1 כלומר מזגנים ביתים, בתהליך עוד כמה מוסדות לאישורי לימוד.
הרבה מכללות או קורסים שנערכו לא יכירו בתעודות שלהם ובינהן יש כמה שאפילו קורס של מספר חודשים קיבלו "טכנאי" על תעודה.
אפילו אני בגילי ועם 50 שנות נסיון אצטרך לעבור מספר קטן של שעות לימוד כדי לקבל את התעודה.
עם האסדרה של המקצוע והדרישה לרישוי גם חברות המזגנים יכירו באחריות רק בהתקנה של בעל תעודה.
הגז הזה דליק ונפיץ בתנאים מסוימים ולכן יש צורך בלימוד הנושא.
לגבי המזגנים כל מה שיש בשוק למזגנים ביתיים יעבור ל R32 מכוח האמנות שישראל חתומה עליהן ועשו לנו טובה בהארכת המועד כדי להכשיר טכנאים.
גם מזגני ON-OFF וגם אינוורטרים.
אנחנו כאנשי מקצוע וכחברים בהתאחדות היציגה של הענף לא משלים את עצמנו שיהיו הרבה חאפרים שיצפצפו על החוק ויעבדו ללא רשיון בדיוק כמו שיש מוסכים,חשמלאים,מדבירים ועוד שאין להם רישוי מתאים ועובדים אבל כאשר וחס וחלילה יקרה אסון חברת ביטוח המבטחת את אותו מתקין (אם בכלל יש לו ביטוח) תתנער ממנו כבר בשניה הראשונה,ושריפות קורות גם בלי הגז הזה.
עוד עדכונים בנושא יהיו בשבוע הבא לאחר מפגש ועד המנהל של ההתאחדות שם נשמע על מה שקרה בחודש האחרון בכמה ימי עבודה שהיו במשרדי הממשלה .

lehava2014

New member
אשמח להמלצות למזגן 1 כ"ס

אשמל להמלצות למזגן עילי 1 כ"ס לחדר שינה .
חשוב שהוא יהיה שקט מאוד, אמין , בעל דירוג אנרגטי A ומשך אחריות לפחות שלוש שנים לפחות .
תודה רבה

ובכל זאת יוסי ?

גם אני מתעניינת בדיוק באותו מוצר
חדר שינה 12 מ"ר עם קיר אחד גלוי למערב באזור חם
מאוד בדירה שאני משכירה לדיירים.
ממעקב אני מבינה שאינך ממליץ כלל על טורנדו
למרות שהם נותנים כמדומני 7 שנות אחריות כזו או אחרת.
מכאן אנא פרט מהן החברות שאתה כן ממליץ לנו
ומה שמות סדרות המזגנים כי אני חושבת שלקראת
כל קייץ משתנה השם אך לא התוכן.

איתגרתי אותך ?

בכל אופן תודה

יוסיזיו

New member
איתגרת ? לא אבל הרשימה ארוכה

לכל חברה יש כמה דגמים . לפמילי מזגנים טובים בכמה דגמים ובאחריות ארוכה. לאלקטרה כמה דגמים לחלקם אחריות קצרה לחלקם אחריות מוגדלת בתוספת 199 שח .לחלקם אחריות 3 שנים. כנל גם בתדיראן ובונוס מורגן פרימן במזגן היוקרתי .

תודה ואם כך מה ההבדל

תודה על התשובה
מה ההבדלים בין הדגמים השונים של אותה חברה ?
רוצה לשאול מה שמם או על איזה מזגנים המספקים לצורך
העניין כ 10000 BTU לאותו חדר שינה אם יש לחברות
הללו מספר דגמים המספקים את הסחורה של הספק
ושל המלצה שלך.

יוסיזיו

New member
בכל חברה יש כאמור מספר דגמים בהפרשים של 50-100 שח בין דגם

לדגם כאשר לכל מזגן משהו קטן שונה כמו שלט אחר,פונקצית הפעלה נוספת,פלסטיקה טיפה שונה וכו'
המפעלים בסין מייצרים הכל בכל האיכויות והמזמין בארץ בוחר מה הוא רוצה במזגן ולפי זה המחיר,הכל במפעלים הללו מתומחרבדיוק על היואן .
לגבי הדגם המדויק צרי קשר בפרטי או בפון ואקח גם פרטים לגבי החדר..

moshecaspi

Active member
ולסמוך

על כל מילה של מזגניסט שאולי הוא חאפר ומרוויח עמלות ממכירת ממזגנים כמה שיותר יקרים כן בריא?

יוסיזיו

New member
לא כל אחד הוא חאפר,יש גם אנשים טובים והכל ישתנה בקרוב עם

הרישוי הממשלתי.
אגב עמלות ,אותו מזגן ששאלת בהמשך הוא נותן עמלות הכי גבוהות בענף.

WarDog

New member
הרישוי ממש לא ימנע חאפרים, כמו שחוק החשמל לא מונע חאפרים

חאפרים יהיו תמיד ובכל מקום שבו ניתן לקבל כסף על כלום.

moshecaspi

Active member
יוסי, למה לא טורנדו?

הרי מי שמשוכנה באיכות המוצר שלו, נדיב במשך האחריות. ממשך האחריות ניתן להעריך שהמוצר איכותי. לא כך?

יוסיזיו

New member
המחיר מדבר בעד עצמו, הבטחה לשרות ארוך לא תמיד מתקיימת

כמו שצריך.
הכל ענין של פרסום ורעש.

moshecaspi

Active member
שני דברים:

1. מחיר המזגנים לא הגיוני? לא ברור לי "המחיר מדבר בעד עצמו".
&nbsp
2. בנוגע לשירות, אתה יכול לתת דוגמאות?
&nbsp
משך האחריות שהם נותנים דווקא כן מרשים אותי אבל זה אני שלא בא מהתחום.

רשר

Well-known member
מנהל
אחריות - בדוק את האמת מאחוריה

לדוגמה יצרן מוצר הכולל בטון וטכנולוגיה נותן אחריות ל 30 שנה, ברור לו שבעוד 30 שנה העסק לא יהיה קיים ויצטרך לתת את האחריות אחרי 29 שנות שרות של המוצר, אבל כשמגיע רגע ההכרעה במכירה הראשונית הוא המנצח כי הלקוח חי באשליה שאכן יש כאן מוצר עדיף,
מכאן להצגת אחריות ל 7 שנים - בדוק היטב את תעודת האחריות לפני שתסמוך עליה ותתן לה ערך כלכלי

יוסיזיו

New member
לגבי המחיר,היצרן הסיני לא יפסיד כסף ,התמחור שלו מעולה והלקוח

מקבל בדיוק מה שהוא משלם,ומדבקה ? איזה שם שאתה רוצה אפשרי גם כספי או משה איך שתבחר.
אותו יצרן של טורנדו מייצר לעוד הרבה לקוחות גם בארץ והמחיר ? שונה כי המפרט שונה.
מדחס X במקום Y רק שה Y הרבה יותר זול והוא באיכות שונה,עובי פח,סוללות מעבה A מטר במקום B במזגן אחר.
בחייך אנחנו מרימים מזגן תדיראן והוא כבד יותר מהטודננננננדדדוווו שבאותו הספק.
לגבי האחריות משהו קטן,עובד שלי שכר דירה והותקן בה על ידי בעל הבית איך לא מזגן זול של טורנדו,לאחר זמן קצר תקלה,עשרות טלפונים ושרות יוק עד שתיקנו אותו שנינו בגלל תינוק שנולד לו.
עכשיו חלקי חילוף ,שם יש סיפור כי כל שנה שנתיים מתחלף היצרן בסין ולך תחזיק מלאי חלקים לכל הדגמים,חתיכת לוגיסטיקה שעולה הרבה מאד כסף ואת זה תוסיף לעלויות של רותם סלע ולאן תגיע? למחיר גבוה מאד אז איך הוא יותר זול ?
בחייך לא עשו אותנו באצבע ואני עם 50 שנות ותק בענף יודע לבדוק את התמחורים.

למעלה