אשמח להמלצות למציאת עבודה באמסטרדם

מוהר

New member
אשמח להמלצות למציאת עבודה באמסטרדם

שלום כולם
שמי אלה, אני מסיימת השנה לימודי תואר בריפוי בעיסוק, בעלת נסיון רב בהדרכה ובעבודה טיפולית עם ילדים ומבוגרים.
בן זוגי התקבל לתוכנית חילופי סטודנטים באוניברסיטת אמסטרדם, וצפוי לשהות בה לכחצי שנה עם ויזת סטודנט, החל מאוגוסט השנה.
מאחר ואיננו נשואים אני זכאית לקבל רק ויזת תייר, מה שמגביל את שהותי לכשלושה חודשים. הבנתי שכדי לקבל ויזה ארוכה יותר עלי למצוא מקום באמסטרדם שמעוניין להעסיק אותי (מה שכיוונתי לעשות בכל מקרה, לא פשוט לחיות כחצי שנה ללא משכורת). איך עושים את זה? מאיפה מתחילים?

אשמח להמלצות רלוונטיות.
תודה
אלה

nils31

New member
כמה הערות

1. אף אחד לא יוציא לך ויזת עבודה רק לחצי שנה, מי שמתעסק עם כל הכאב ראש של ויזה, זה רק לעובד שמיועד לשנים רבות
2. אם הבנתי לפי מה שכתבת, עוד אין לך תואר אקדמאי, לכן את כנראה גם עוד לא יכולה לקבל ויזת עבודה.
3. במקצועות הטיפול, לא נהוג להעסיק עובדים בלי הכרה מקומית מאותה המדינה, ברוב המקרים אפילו אסור לך לעבוד במקצוע בלי תעודה מקומית.

מוהר

New member
חוסר אופטימיות? בואו ננסה בכל זאת...

1. אין עבודות בהן ישמחו לישראלית עם נסיון בעבודה עם ילדים ומבוגרים? משהו בקהילה היהודית? הדרכה? לימוד? טיפול בבעלי צרכים מיוחדים? קשישים?
2. עוד אין לי תואר אקדמי, אבל בעוד חודשיים מהיום יהיה לי :) זה משנה את צורת חיפוש ויזת העבודה?
3. אינני יודעת, אני חוששת שבמקצועות הטיפול הלא מקצועיים מעסיקים בכל העולם בעיקר עובדים זרים, ואולי יעדיפו ישראלית עם ניסיון על פיליפינית ללא ניסיון?

האידיאלי הוא באמת לעבוד במקצוע שלי. אבל אני מוכנה להתפשר על עבודות קרובות ונעימות. השאלה היא איפה להתחיל לחפש. חצי שנה זה לא הרבה, אבל חבל לי לוותר בלי לנסות.

תודה על ההשקעה
אלה

nils31

New member
אופטימיות

מהרבה.... למעט
1. יש לך אזרחות של מדינה באיחוד האירופי, ואת יכולה לעבוד כמה שבא לך איפה שבא לך.
2. יש לך אזרחות של מדינה אחרת (ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וכו) ואת יכולה לקבל ויזת עבודה לשנה שמיועדת לצעירים עד גיל 30
3. אם אין לך אזרחות נוספת, אולי אתם יכולים להתחתן ואת תקבלי ויזת בת זוג
4. את תבקרי מדי פעם את חבר שלך, תהיי חודש חודשיים ותחזרי לישראל

המחשבה שלך נחמדה
אבל לגמרי לא ישימה
אי אפשר להגיע לאף מדינה מערבית ככה סתם, כי בא לך
זה מצריך הרבה טופסולגיה, ובעיקר להוכיח שאת בעלת מקצוע והמעסיק לא מצא אף אחד במדינה שיכול לבצע את העבודה
כך שגם אם הקהילה היהודית רוצה וצריכה בעלת מקצוע כמוך דוברת עברית, זה יהיה רק אחרי שיהיה לך תואר ורק אם תתחייבי לעבוד הרבה שנים.

מוהר

New member
תודה, אמשיך לבדוק ואקווה לטוב

באם תצוץ הזדמנות רלוונטית, כמובן שאשמח לשמוע

nils31

New member
ההזדמנות היחידה שיכולה לצוץ

זה אם מדינת ישראל שינתה את המדיניות שלה
ותחליט לחתום עם הולנד על הסכם, working holiday visa
כמו שהיא חתמה בזמן האחרון עם גרמניה וניו זילנד

למעלה