אשמח להמלצות לספרי פנטזייה

מאיה808

New member
אשמח להמלצות לספרי פנטזייה

היי היי,

בשנים האחרונות נחשפתי לעולם הפנטזייה, ומדי פעם (בין סיפורת לסיפורת) קראתי כמה ספרי פנטזייה שקיבלתי עליהם המלצות.
הסדרות שהכי נהנתי מהן הן שיר של אש ושל קרח, טרילוגיית הרואים למרחק וטרילוגיית האיש המוזהב.
ספרים שפחות נהנתי מהם- עולם הדיסק וטיגאנה (לא הצלחתי לסיים את שניהם).

אז אשמח לקבל המלצות על סדרות שנראה לכם שאוהב (על פי הנ"ל כמובן) ושמומלצות כמובן.

שמעתי הרבה על מחזור כישור הזמן. האם הוא שווה בדיקה?

תודה!

את אוהבת פנטזיית נוער מגניבה?

מגניבה = בלי סיפורי אהבה דביקים וקלישאות למינהן+ מעניינת + אלמנטי הפנטזיה בה מעודנים יחסית (כמו במשחכס: אין שמות שוברי שיניים ואין שבעים גזעים של יצורים מוזרים, עם כי כמובן ללא המורכבות העלילתית והתקפי הלב שמשחכס עושה לך. משחכס זה כמו תנ"ך, יש רק אחד כזה, ואני לא חושבת שמישהו יצליח לכתוב יותר טוב במאות הקרובות^^). ונוער = הגיבורים מתחת לגיל 20 ב-90% מהמקרים, ומתחת לגיל 25 ב-100% מהמקרים. אה, ואין סצינות סקס.
נשאל את זה אחרת: אהבת משחקי הרעב? הארי פוטר? ארטמיס פאול?
אם כן אני יכולה להציע לך את:
טרילוגיית חומריו האפלים (מצפן הזהב)
מרוצי העקרב
בת העשן והעצם (חלק מטרילוגיה, השני יצא שנה שעברה, השלישי יוצא בקרוב)
מחוננת, אש, ביטרבלו (שלושה ספרים באותו עולם שאפשר לקרוא באיזה סדר שרוצים)
ספרים של דיאנה וין ג'ונס - לא הרבה תורגמו לעברית, אבל יש את סדרת העולמות של קרסטומנסי (נדמה לי שתורגמו שלושה), הטירה הנעה וההמשך שלו (מגדלים פורחים באוויר), המהלכים בקצוות, הבריון של ארצ'ר.
ספרים של ריק ריירדן - פרסי ג'קסון, משפחת קיין והאלים המצריים, גיבורי האולימפוס (נדמה לי שככה קוראים לסדרה הזאת...זאת שמתחילה בגיבור האבוד). חלק מהם קצת יותר ילדותיים אבל יש בהם הרבה אקשן ומקוריות ואם את אוהבת מיתולוגיה ממש תהני. גיבורי האולימפוס יותר בוגר.
סדרת גרגור של סוזן קולינס (אותה אחת של משחקי הרעב).
סאפיק ואינקרסרון (ניתן להם 9 מתוך 10 על כמה חורים לוגיים, אבל הם כן מקוריים ולא משעממים לרגע)
ספרים טובים מאוד-מאוד שהם לא פנטזיה:
סדרת סאלי לוקהארט (ספרי בלשיים באנגליה הויקטוריאנית, זה של פיליפ פולמן, אותו אחד של חומריו האפלים)
לפני שאפול (אפשר לומר שזה סוג של פנטזיה כי יש בו חיים לאחר המוות וכאלה)

זה ככה מלהעיף מבט על מדפי הרבה-יותר-מעשרת הגדולים שלי. במקומך הייתי פותחת פה גדול ומסתערת עליהם^^

מאיה808

New member
אני לא בטוחה שזה סגנון שאני אתחבר אליו

את הארי פוטר אהבתי מאוד, אך גם הייתי נערה צעירה כשקראתי אותו.
את משחקי הרעב התחלתי לקרוא ואת הספר הראשון מאוד אהבתי, השני פחות ובאמצע השלישי כבר פרשתי.
גם ניסיתי לקרוא את מפוצלים עם כל ההייפ שהיה סביבו ולא התחברתי.

אני חושבת שספרי נעורים הם כבר לא כוס התה שלי, ואני מחפשת סדרת ספרים יותר בוגרת. והשאיפה היא למשהו שיותר קרוב לשיר של אש ושל קרח.
אחד הדברים (מני רבים) שהגבירו את הנאתי מהספר זה נקודות המבט הרבות שמספרות את הסיפור. האם יש עוד ספרים בסגנון זה?

תמר עדי

New member
היי, תנסי את סדרת הערפילאים של סנדרסון

גם את דרך המלכים של אותו סופר,

הלהב עצמו של אברקומבי.

גם אני די חדשה בז'אנר ודיי מתלהבת. סדרה ממש טובה בנוסף היא בת העשן והעצם והמשכה.

גם אינקרסרון והמשכו ממש טובים.

גם אני לא התלהבתי ממפוצלים, לדעתי אפשר להסתפק בסרט.

מפוצלים זה סתם P:

ספרי נוער (כמו כל סוג אחר של ספרים, בעצם) מתחלקים מבחינתי למגניבים ומטופשים. מפוצלים שייך למטופשים (כל העולם שם מבוסס על בולשיט - אנחנו צריכים לחלק אנשים לפי תכונות כי? אנשים שיש להם יותר מתכונה אחת הם מסוכנים כי? אורח החיים שלך צריך להיות מבוסס על הפגנת והחצנת התכונה שלך (להיות אמיץ, להיות ידידותי, להיות מקריבן-עצמי וכו')...כי? ומה הקטע הזה שאישיות של כל אדם בעולם הזה מבוססת על תכונה אחת בלבד? וכל העלילה של בחורה שמגיעה לבי"ס/מחנה/ווטאבר חדש ומתאהבת במדריך שלה זה אחד הדברים המאוסים.)
אבל עזבי את זה עכשיו. אני מתחייבת בשפמי: הספרים שאני המלצתי לך עליהם *כ"כ* לא שייכים לקטגוריה הזאת. הם מקוריים ומעניינים ובוגרים שווים מכל בחינה. הם לא שיר של, כי שיר של יש רק אחד, ואת לא באמת תמצאי עוד אחד כזה ולא משנה מה מספרים לך (אולי באנגלית. או בסווהילית. אני קוראת רק עברית אז אני לא באמת יודעת). אין לך מה לעשות לגבי זה חוץ מלחכות כמו ילדה טובה לספר הבא ולקוות שלא את ולא ג'ורג' מרטין לא תמותו עד אז P:
אבל כל ספר שהזכרתי בוודאות טוב פי אלף מהרואים למרחק. אם אפילו אותו אהבת...אין לך מה לפחד לנסות אחד מהרשימה שלי^^

נ.ב
בקשר לכתיבה מכמה נקודות מבט, אני יכולה לחשוב רק על ג'ודי פיקו. היא לא כותבת פנטזיה (יותר דרמות משפטיות כאלה) ולרוב די בינונית, אבל יש לה כמה הברקות: שומרת אחותי, 19 דקות וזאב בודד. 19 דקות זה על מקרה ירי בבי"ס. זאב בודד זה על חוקר זאבים שעובר תאונת דרכים: אחד משני ספרים בעולם שכמעט-כמעט-כמעט גרם לי לבכות עמוק בפנים (מרוצי העקרב הוא השני).

דיאנה1

New member
מסכימה לגבי מפוצלים, הראשון היה כל כך מטופש

ומשעמם. סיימתי אותו כי הוא כתוב כל כך קליל אבל היה ברור לי שאין שום סיכוי שאמשיך הלאה. ודווקא אותו הסריטו?! דווקא אותו כשיש כל כך הרבה סיפורים מעולים שרק מחכים שיעשו מהם סרט או סידרה?
אהבתי את שומרת אחותי (שקראתי אותו "בנשימה אחת" לא הצלחתי להפסיק אחרי שהתחלתי) וגם את 19 דקות למרות שהוא היה פחות סוחף, אולי בגלל שקראתי אותו באנגלית ואת שומרת אחותי בעברית. הם קלילים, ולדעתי לא באמת מתמודדים בצורה רצינית עם הנושאים המאד כבדים ומעניינים שהם מעלים, אבל עדיין קריאה מהנה וסוחפת. אני בתור בספריה על זאב בודד.
לגבי סיפור מורכב וסוחף עם כמה נקודות מבט והמון דמויות ועלילות משנה - אני יכולה להמליץ על שתי הסדרות שקראתי (לקראת הסוף של הסידרה השניה) The Commonwealth Sage ו The Void Trilogy של פיטר פ. המילטון. לא תורגם לעברית, ומד"ב ולא פנטזיה (למרות שחלק מעלילות המשנה הן פנטזיה לכל דבר בעיני), ולא ברמה של ג'ורג' מרטין, ובכל זאת מאד סוחף ומעניין ומפתיע ומלא דמיון ומומלץ ביותר.
ועוד המלצה: כמו שנאמר כבר שום דבר לא מגיע לרמה של ג'ורג' מרטין (אולי חוץ מהנופלים של מזאלאן, לפי דברי אחרים שקראו), והציעו לך המון דברים בסגנון, אבל פחות טובים. אני אציע משהו ברמת כתיבה שלו - פשוט כי הוא כתב את זה... אבל פנטזיה מסוג שונה לגמרי: "חלום קדחת". פנטזיה היסטורית שמתרחשת על ספינת נהר במיסיסיפי בתקופת העבדות. לא אכנס לפרטים של האלמנט הפנטסטי כדי לא לספלייר. מאד נהנתי ממנו.

g l o r y

New member
אוי חתולי

מה רע בקצת קיטש מפעם לפעם? דיברגנט הוא לא יצירת אומנות, אבל הוא גם לא דמדומים... הוא קליל, נחמד, אהבתי שהיא לא מהססת להרוג דמויות למרות שזו פנטזיית נוער, יש שם גיבור שהוא BAD BOY עם עבר אפל (אני יודעת, מהבחינה הזאת כל כך נשארתי בת 12. זאת חולשה שלי.) ושאלה פסיכולוגית מעניינת בסך הכל. בדיוק מה שהייתי צריכה כדי להעביר איתו את הזמן.
(אני בוחרת לא לדבר כאן על העובדה שהשם שלו מזכיר לי את החדווא שנואת נפשי.)

כן, טוב, הקיטש לא היה כזה נורא

הפריע לי בעיקר חוסר ההגיון בבניית העולם. אני מתכוונת, קראתי רק חצי מהספר הראשון, אבל לאורך החצי כולו לא הוסבר למה העולם מחולק דוקא לפלגים האלה ואיך יתכן שאנשים בעלי מגוון תכונות אופי לא נחשבים לדבר נורמלי, למרות שבהווה הנוכחי הם כן. וזה היה בשבילי כמו אז שהתחלתי לראות המתים המהלכים, ואף אחת מהדמויות לא שאלה את עצמה איך העולם פשוט התמלא בזומבים? ואני שאלתי ושאלתי את עצמי ולא קיבלתי תשובה והתעצבנתי אז הפסקתי לראות את הסדרה? אז ככה.
קשה לרצות אותי P:

elings

New member
אשמח אם תוכלי לחדד את ההמלצות גם בשבילי :)

אני די דומה לפותחת הדיון, אם כי האהבה הכי גדולה שלי זה הוב, עם משחקי הכס קראתי אבל היה לי קשה.

אני אספר קצת על עצמי ודעתי על הספרים, אולי תוכלי לכוון אותי :)

מה שיצא לי לקרוא:
- אנדר (וחלק מההמשכים עד שנשברתי מהחפירות)
- משחקי הרעב (מרגישים שזה ספר לנוער)
- שיר של אש וקרח - ניסיתי פעם לקרוא ולא הצלחתי, ואז יצאה הסדרה שקצת עשתה לי סדר בדמויות והצלחתי לקרוא את כל ה-3 ספרים הראשונים באנגלית, עלילה מדהימה, אבל היה לי מאוד (מאוד) קשה לקרוא אותם בגלל כמות הדמויות והמבנה של הפרקים.
- כל הספרים של רובין הוב :)

לפני שבוע סיימתי קריאה נוספת של כל 12 הספרים של הוב (של ה elderlings)

אני מעדיף ספרים שהעלילה יותר אנושית (כמו הוב ומרטין) ושה"קסמים" שם פחות מרכז העלילה (אלא כדי לקדם אותה).

ויש לי זכרון מחורבן אז עדיף ספרים שאני לא צריך לשנן אילני יוחסין עצומים

מי, אני?

sure. אתוודה ואומר שלא סבלתי לא את אנדר ולא את רובין הוב (הם פשוט שיעממו אותי, בעיקר), אבל כבר יצא לי להמליץ פה על ספרים לכל מיני אנשים, וכולם הודו לי בדמעות והבטיחו להפוך אותי לסנדקית של הילד הבא שלהם (גלי ודאמרייט, אתם מוזמנים להופיע פה ולהנהן נמרצות^^) אז אני מניחה שאתה בכל זאת יכול לסמוך על הטעם שלי P:
בדרישות שלך לפנטזיה-שלא-מתרסקת-לך-בפרצוף ולרשימת דמויות שאפשר לזכור עם מח ממוצע, כל הרשימה שלי עומדת בסבבה. אם אתה רוצה שאני אצמצם לך אותה לספר ראשון להתחיל איתו, לך על בת העשן והעצם. זה ספר ראשון מטרילוגיה ששני ספרים מתוכה יצאו בינתיים, על נערה שגדלה במשפחה של כימרות (בעולם שלנו), ששולחים אותה לסחור בשבילם במשאלות תמורת שיניים. כל דבר אחר שאני אומר בערך יהיה ספוילר P: זה ספר קרוב למושלם.
את חומריו האפלים אני גם יודעת שהרבה מאוד אנשים אהבו אז אני משערת שסיכוי גדול שגם אתה תאהב. אלה ספרים מעניינים ולא דומים לשום דבר. ואם כבר תאהב את זה אז לך גם על סאלי לוקהארט (של אותו סופר). העלילה לא קשורה, אבל הרעיון של בחורה קשוחה וחכמה שמסתבכת בדברים באנגליה של 100-200-כזה שנה אחורה משותף^^
זהו. תתחיל מאלה.

מיכאל ג

New member
הלהב עצמו - ג'ו אברקרומבי

הכי מומלצי לאוהבי שיר של אש וקרח.
ספר ראשון מתוך טרילוגית החוק הראשון.

avivs

New member
מצטרף להמלצה.

למרות שבאופן מפתיע היו כאן לא מעט אנשים שמאוד לא אהבו את הספר.
כשסיימתי אותח הייתי בטוח שיהיה קונצנזוס חיובי לגביו.

דיאנה1

New member
נראה לי שהטעם שלנו דומה. גם אני אהבתי

את שיר של אש וקרח ואת הרואים למרחק ולא הצלחתי לסיים את הראשון של עולם הדיסק ואת טיגאנה.
מצטרפת להמלצה החמה על ברנדון סנדרסון. סידרת הערפילאים ואלנטריס הם האהובים עלי. מחזור כישור הזמן לא משהו לדעתי, בטח לא הראשונים שכתב ג׳ורדן. האחרונים שכתב סנדרסון יותר טובים אבל לא כמו הספרים האחרים שלו.
אהבתי גם את שם הרוח ופחדיו של האדם הנבון (תרגום מילולי שלי, לא יודעת אם באמת קראו ככה לספר) של פטריק רותפס.
סידרת הבלגריאד חביבה, פחות מהדברים האחרים שהמלצתי עליהם, אבל לא רעה.

avivs

New member
באופן מעניין...

גם אני לא צלחתי את טיגאנה

היה של משהו מעייף מאוד, גם בכתיבה וגם בקצב העלילה.

מאיה808

New member
כעיקרון אין לי בעיה עם אנגלית

רוב הספרים שאני קוראת הם באנגלית (גרתי 3 שנים באנגליה ופשוט התרגלתי), אבל קרה משהו מוזר בריקוד עם דרקונים ומשום מה לא הצלחתי לצלוח אותו. כל הזמן הייתי נתקעת, מניחה את הספר בצד וחוזרת אליו אחרי כמה חודשים וכן הלאה והלאה ואין לי מושג למה. הוא פשוט לא זרם לי.
אבל כאשר קניתי את הגרסא העברית שלו, סיימתי את הספר תוך כמה ימים. מוזר

למעלה