בבקשה המתכון למרק הארטישוק הירושלמי הנפלא,,
מרק ארטישוק- ירושלמי שאצלינו מאוד מבוקש:
1 בצל בינוני קצוץ גס
5 כפות שמן זית
2 שיני שום-כתושות.
כרישה בעלת בצל גדול וגבעול טרי ללא העלים.-
-לפרוס לטבעות דקות לכול אורכו (את בצל והגבעול.)
כפית אחת פלפלון ירוק חריף,טרי - לחתוך לקוביות קטנטנות.
500 גרם ארטישוק ירושלמי--לפרוס לפרוסות.
(לקישוט חופן עלי -בייביס קטנים ו-חופן אגוזי-לוז.)
ההכנה:
1. בסיר בינוני לצקת 5 כפות שמן זית לחמם קצת , ולהוסיף את הבצל הקצוץ לערבב מדי
פעם,כ- 2 דקות,עד לדרגת שקיפות-הבצל,
2. להוסיף את פרוסות הכרישה,וכפית של הפלפלון הירוק-החריף,
לערבב כ-5 דקות,ולהוסיף את הפרוסות הארטישוק הירושלמי ו-לצקת מים ,
כמות המים תהיה עד לכיסוי כול הארטישוק שבסיר.
3 . להוסיף את השום הכתוש,
1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל -שחור,
ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק.
 
4. בכף מחוררת מוציאים את הארטישוק ואת הכרישה -והבצל ומעבירים לבלנדר ,(או
למעבד המזון.)
5. מוסיפים כוס שמנת מתוקה,ו -2 כוסות מלאות במי -הבישול ,
כף אחת שמן-זית,
כפית אחת מלח, ו1/4 כפית פלפל-שחור.
לטחון ביחד -למרקם חלק,ולהחזיר לסיר הבישול,ולערבב .
 
אופצייה להגשה:לפני שמעבירים למרקיות אישיות ,קוצצים 3 עלי- בזיליקום ומניחים בתחתית של כול מרקיה ומעל יוצקים את המרק.(למי שלא אוהב בזיליקום אפשר בלי.)
מקשטים כול מנה בעלי -בייביס קטנים ו-חופן אגוזי-לוז.
ומתענגים על הטעם העדין והכול כך מיוחד.