אשמח להמלצות...

אשמח להמלצות...

חברים יקרים,

במסגרת הניסיונות במטבח אני תוהה מה עוד כדאי לעשות כדי לנצל את המשאבים כראוי - ומשאבים הכוונה פחות לכסף ויותר לזמן וקלוריות (מהראשון אין לי יותר מדי, מהשני יש לי יותר מדי).

אשמח לקבל רעיונות יצירתיים בכיוונים הבאים:

שעועית ירוקה - מה כדאי לעשות איתה מלבד הפשרה במיקרו?
ירקות מאודים/בתנור/אנטי פסטי בקיצור - אשמח להמלצה למשרה טעים מחד ודל קלוריות ושומן מאידך
כל המלצה למנה עיקרית חלבונית דלת שומן ומהסוג שאפשר להקפיא (ושתצא מההקפאה במצב צבירה טעים) תתקבל בברכה.
מתכוני קינואה שווים יתקבלו גם הם בברכה רבה

תודה רבה!
 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

בנוגע לשניים הראשונים- אני אוהבת להשתמש בירקות האלה עם מוקפצים- אורז או נודלס עם תבלינים אסייתיים.
עוד אפשרות- אמא שלי מכינה סלט תפוחי אדמה עם שעועית ירוקה ובצל אדום.
שעועית אפשר גם להקפיץ עם קצת סויה ושומשום.
 

רוני1955

Active member
רעיונות

שעועית ירוקה: מטגן עם מעט שמן 4 - 5 שיני שום כתושות, מוסיף שעועית ירוקה שלמה חלוטה (נקנתה קפואה בשקית), מערבב טוב, מוסיף סויה ושמן סומסום, ממשיך בטיגון, מוסיף סומסום קלוי, מערבב ומגיש.
אנטיפסטי: תבנית תנור גדולה, פורס נייר אפיה, מרסס עם שמן זית, זורה מלח גס, מפזר ירקות חתוכים: כרובית, פלפל אדום, גזר, בצל, קישוא, כמה שיני שום. על זה מרסס שוב שמן זית, ושוב מלח גס. קוטף מהעציץ כמה ענפי תימין, ולתנור על בערך 180 עד 200 מעלות בשליש העליון עד שמקבל צהע יפה.
את השמן אני מרסס עם מרסס שקניתי באיקאה ב 10 שקלים.
 
השנקל שלי

כרוב - ירק זול ומאד רב גוני :
*ממולא באורז , ניתן להקפאה
*פרוס לעיגולים גדולים מתובל בשום מלח פלפל (או תיבול אחר שאת אוהבת) ואפוי בתנור
*חתוך לרצועות כתוספת לאיטריות ביצים או איטריות שעועית.
*לביבות אפויות של כרוב ותפ"א.

שעועית ירוקה - לחלוט ,לסנן, לייבש היטב, לתבל במעט שמן שום מלח פלפל ולצלות בתנור . התוצאה - סוג של צ'יפס טעים טעים.

אותו דבר עם אפונה , תירס וקישואים.

חלבון -
*חזה עוף צלוי על מחבת פסים ניתן להקפאה וחימום .
*קציצות אבוחצירה , לאפות ולהקפיא . להפשיר ולרוטב שגם ניתן להקפיא .
*קבב צלוי ניתן להקפאה אחרי הצלייה ושורד חימום בטוסטר .
*פולקע עם אורז אפוי .
*מאפה טונה ופסטה ללא בשמל , לא שורד הקפאה.

חטיפים :
גרגרי חומוס מבושלים ואפויים עם מעט שמן ומלח, לקראת ההגשה לתבל בכמון.
גרגירי שעועית - כנ"ל
פופקורן חריף
עדשים - חומר גלם מעולה , גם כחטיף .

בהצלחה עם המשאבים ובכלל :)
 
שעועית ירוקה

לקצוץ שום ו/או בצל ולאדות במעט מאוד שמן קנולה או זית (זה לא צריך להיות טיגון),
להוסיף עגבניות קצוצות או חתוכות לקוביות או רצועות ולערבב
להוסיף את השעועית (אפשר גם כמו שהיא קפואה)
להוסיף מעט מים ומעט רסק עגבניות (לא חובה)
לתבל במה שאוהבים (אני הייתי מוסיפה מלח+כורכום, אבל אפשר לגוון במה שרוצים)
ולבשל על אש קטנה בסיר/מחבת מכוסה עד שהכל מתרכך.

קלי קלות וטעים מאוד.
יכול להיות תוספת על יד עוף/אורז וסתם לנשנוש חם (או אפילו קר)
 
תודה לך ולכל המגיבים


ואם כבר אני פה, יש לי שאלה פעורה: אמנם אני לא טירונית בבישול, אבל אני לא חובבת הקפאות, ולכן הניסיון שלי דיי דל בתחום. עלו לי מחשבות להפסיק עם ההתפנקות ולעשות מרתון בישולים ולהקפיא גם דברים שלא הקפאתי בעבר - אני תוהה בעיקר איך אורז עם ירקות ופירות (צימוקים וחמוציות לצורך העניין) ישרוד הפשרה, כשאני חובבת גם תבשילי אורז בתוספת חזה עוף/טופו, ואני תוהה אם הקפאה והפשרה לא יגרמו לנ"ל להסתמרטט.
&nbsp
מה שיכול להיות סבבה להקפאה זה מרקים - למישהו יש מתכון טוב למרק עדשים מהסוג הלא משמין? ובכלל למרקים לא משמינים?
&nbsp
ואם במרקים עסקינן - אני לא משתמשת בשוטף באבקת מרק, אבל יש כמה תבשילים שאני מתכננת להכין שאבקת מרק מאוד משדרגת אותם (ולא רק מרק בפני עצמו). היות ששנים לא קניתי אבקת מרק אני תוהה אם נכונות השמועות שהתחום הזה השתדרג ויש אבקות מרק שנחשבות לטבעיות וללא מזיקות - אשמח להמלצות.
&nbsp

&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
מרק עדשים

בנוגע למרק עדשים-
לפני כמה שנים כשלימדנו את הילדים בגן על "נזיד העדשים" תמורתו מכרו את הבכורה הכנתי להם "נזיד עדשים", בעצם, מרק עדשים, שמאז הפך לאחד הפייבוריטים שלי.
המתכון ממאקו http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-vegan-recipes/Recipe-290ecaefbd9ab31006.htm
בגדול-
בצל גדול קצוץ
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
קצת סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
כ300 גר' עדשים שחורות שטופות
מעט שמ"ז
לתיבול: מלח, פלפל, מעט כמון.
&nbsp
מטגנים בצל בשמ"ז, מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים כמה רגעים, מוסיפים עדשים, מים ותבלינים ומבשלים בערך שעה.
זה לגרסה הפשוטה. בגרסה היותר מורכבת, אני מוסיפה גם בשר לבישול ארוך שאותו אני מבשלת לפני, או לחלופין מחליפה את המים בציר עוף/ ירקות .
&nbsp
לא ניסיתי מעולם להקפיא אותו אז אין לי מושג איך ישרוד הקפאה.
 
נשמע מעניין

לא חשבתי דווקא על עדשים שחורות, היה נראה לי מתאים יותר להשתמש בעדשים כתומות למרק, אבל המתכון נשמע סבבה.
אני מניחה ששום כתוש קפוא יעשה גם את העבודה? (למרות שהגיע הזמן שאלמד כבר לעבוד עם שום טרי).
&nbsp
תודה רבה!
 

Maldini Girl

New member
ועוד רעיון למרקים

אני אוהבת להכין גם מרק כרובית ומרק ברוקולי פשוטים פשוטים
מאדה במעט מאד שמן בצל, מוסיפה כרובית/ ברוקולי, מעט ענפי סלרי ולפעמים גם תפוח אדמה אחד. מוסיפה מים ותבלינים ומבשלת ובסוף טוחנת.
 
תחום המרקים שלי דורש שדרוג

כמעט תמיד אני מכינה מרק כתום. חשבתי על מרק עגבניות, אבל מניחה שיהיה קשה לעשות מרק כזה שהוא לא משמין, ומרק בצל עם כמה שאני אוהבת - קשה לאכול אותו בלי טונות של גבינה ותוספות שומניות אחרות.
&nbsp
אני נוטה ללכת לכיוון הקטניות כשהמטרה היא מרק שגם לא משמין וגם משביע בפני עצמו.
 

Maldini Girl

New member
אז הנה הצעה

אמא של אשתו של אבא שלי מכינה מרקי ירקות ושמה בהם גריסים ועדשים כתומות.
הגריסים נותנים סמיכות מהממת, את העדשים כמעט שלא מרגישים, אבל הם מוסיפים בעיקר בריאות, ומשביעים כמובן.
 

רוני1955

Active member
מרק עגבניות, משמין?

ככה אני מכין מרק עגבניות עם אורז:

מרק עגבניות עם אורז
מכינים מראש:
שני גזרים קלופים ומפומפמים
8 עגבניות בינוניות קלופות (חורצים קלות, משרים 3 דקות במים רותחים, קולפים) מחולקות ל 4, מרוסקות במעבד מזון או בבלנדר.
בישול:
(סיר של כ 10 ליטר)
קוצצים בצל גדול, מטגנים עד להזהבה. מוסיפים 2 שיני שם פרוסות, אחרי שתי דקות מוסיפים את הגזר המפומפם, ומטגנים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. יוצקים את העגבניות המרוסקות, מוסיפית תוכן של שתי קופסאות קטנות רסק עגבניות, וממלאים את הסיר עם מים רותחים. מוסיפים 2-3 גבעולי סלרי (אני מוסיף אותם שלמים בשביל שאוכל להוציא אחר כך, אפשר לקצוץ למי שאוהב לאכול את הסלרי), שליש צרור פטרוזיליה ושליש צרור שמיר (אני מכניס אותם בתוך כדור רשת). כף עד כף וחצי מלח לפי הטעם, כף סוכר, כפית גדושה פלפל לבן טחון. מבשל חצי שעה, מוסיף כוס אורז (לא מבושל), מבשל עוד כרבע שעה עד 20 דקות.
 

חנהפ

Active member
מרק עדשים כתומות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/11/blog-post.html[/URL]

רכיבים:
1/2 1 כוסות עדשים כתומות
3 בצלים קצוצים
2 בטטות קלופות ומגוררות גס
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
1 כף גדושה שום כתוש
10 כוסות מים
אבקת מרק בטעם עוף
מלח
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל במעט שמן זית
מוסיפים את הירקות ומנמיכים את הלהבה
מאדים כ- 15 דקות






הירקות ממש מתרככים
מוסיפים את העדשים, המים והתבלינים
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות.
מתקנים תיבול.
אורז וחזה עוף? אני מכינה עם פרגיות...
תראי את הוריאציה הזאת לפאייה:
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_9028.html[/URL]


לא ממליצה להקפיא אורז.. בעקרון אם תקפיאי תצטרכי חימום ממש אינטנסיבי כדי לייבש את האורז שנעשה מימי אחרי ההפשרה
 

שרי 55510

New member
2 רעיונות ,שאולי יעניינו אותך:

1. פשטידת כרוב עם אורז ועגבניות .
&nbsp
2. שעועית -ירוקה מוקפצת עם בצל,פטריות וגמבה ,ברוטב סויה ושאר תבלינים.
&nbsp
במידה ויעניין אותך ותרצי להכין, אקליד לך ברצון את המתכונים
&nbsp
 

mykal

New member
לגבי מרק

אני מכינה מרק באופן הפשוט ביותר,
לוקחת את הירקות האהובים על בני הבית,(את תבחרי מה את אוהבת)
אני משתמשת במגימיקס שהסכין בה הוא של מגרדת בינונית,
קוצצת בה את כל הירקות.
שמה בסיר, מוסיפה מים שיכסו את הירקות ועוד קצת,
מרתיחה את התכולה---ומוסיפה כל פעם סוג אחר של קטניות פעם שעועית,
פעם עדשים ירוקות, פעם כתומות,,(הקניות מוספות אחרי
שהיו שרויות במים כמה שעות).
מתבלת בפלפל לבן (שחור) --ולא כלום יותר, אין צורך באבקת מרק,
כי יש פטרוזליה(כמה שורשים) סלרי (כמה שורשים). יש בצל חי מרוסק,
לא צריך אבקת מרק.
אני גם לא מטגנת בצל קודם, לא רוצה שמן במרק.

המרק הזה יוצא סמיך, מלא טעם, ומכיון שאני דואגת לבנות שלי שיקחו אוכל לעבודה, אני מקפיאה במיכלים של חצי ליטר. מעולה אחרי ההקפאה.
בתיאבון.

לגבי הקפאת אורז--
אורז לבן שמבושל כמו אטריות פחות מוצלח בהקפאה.
אני מבשלת אותו קצת אחרת, שהוא מיובש בעיקרון--טעים.ומעולה בהקפאה.
 

mykal

New member
אגיד לך כך

אם זה רק רק הירקות,
הבישול הוא כחצי שעה לאחר ההרתחה.
אם אני מחליטה לגון ולהוסיף קטניות, אז אני מבשלת את הקטניות בסיר נפרד,מסננת.
מוסיפה אותם לאחר שהורתח המרק ואז הבישול קצת יותר ארוך כשעה.
 
למעלה