אשמח להסבר לגבי תהליך

צוץ10

New member
אשמח להסבר לגבי תהליך

שלום. אולי השאלה כללית מידי אבל אשמח להבין כמה שניתן את עניין המשכנתא לטווח הרחוק . בהנחה שאני קונה דירה בסכום של 1,300,000 בשיטת שפיצר מחולקת לשליש פריים שליש לא צמודה קבועה ושליש לא צמודה משתנה . החזר חודשי יעמוד על סביב 4,500 אלף. לכ25 שנה. בהנחה שהדירה הזו היא לא דירה לכל החיים ובעוד כ10 לכל היותר נרצה להשתדרג לדירה חדשה יותר /גדולה יותר. איך העניין בדיוק עובד מבחינת המשכנתא? בהנחה שהבית שארצה לקנות בעוד כ10 שנים יעלה כ400,000 יותר ממה שאמכור בעוד עשור . האם בעשור הזה אני אספיק לשלם חלק מהקרן (קרן בסך מיליון משכנתא) ואז בעצם יהיה לי הון עצמי גדול לדירה ואז לוקחים משכנתא חדשה לדירה החדשה . לדוגמא מתוך מיליון אצטרך להחזיר לבנק רק כ500,000 ואז יש לי 500,000 הון עצמי לדירה ואתטרך עכשיו לקחת משכנתא של 1,200,000? לא ברור לי איך לקנות מעכשיו דירה קטנה "להתחיל בקטן" כמו שמיעעצים לי יגרום לי בעוד 10-20 שנה לגור בבית שאני חולמת לגור בו כבר עכשיו... מקווה שזה מספיק ברור

salachshabati

New member
קודם כל לאחר עשור תחזיר בערך 30% מהקרן ולא 50%.

במהלך אותו עשור עליך לחסוך ולהגדיל את ההון העצמי שלך.
&nbsp
החסכון מבוסס על ההפרשי המשכנתא שאתה משלם כרגע לבין המשכנתא שהיית משלם על דירה גדולה יותר שאינה נחוצה לך עכשיו.
&nbsp
בכל מקרה עליך להוציא כל חודש X שקלים. במקרה א חלק הארי הולך למשכנתא וחלק קטן לחסכון. במקרה ב הכל הולך למשכנתא.

צוץ10

New member
תודה רבה

אז בעצם השדרוג יגיע מכך שבזמן הזה אכסה חלק קטן מהמשכנתא פלוס חסכון שאדרש לעשות במקביל פלוס קרנות השתלמות וכאלה.. זה בעצם יביא להון העצמי החדש שיהיה לי על מנת להשתדרג לדירה טובה יותר.הבנתי נכון?

למעלה