אשמח להסבר לגבי Pre K

jerseyfam

New member
אשמח להסבר לגבי Pre K

האם מדובר בכיתת גן ציבורית לכל דבר? או מעין כיתת גן "חינוך מיוחד" למהגרים ולמצב סוציו-אקונומי נמוך? ומנסיונכם - האם כדאי לחפש בתי ספר שבהם יש גן כזה ולפיהם לחפש בית? או שלא שווה את המאמץ?
כמובן שהחיסכון הכספי הוא שיקול, אך אשמח לשמוע מכם שיקולים נוספים.
ואם ידוע לכם כיצד ניתן לברר זכאות - הבן שלי יליד מאי ויהיה בן 4:3 בספטמבר. מדובר על union county בניו ג'רזי.

jerseyfam

New member
ולגבי קבלה לPre K

האם יש הגרלה? לפי מה נבחרים? יש סיכוי אם נגיע רק באוגוסט להרשם לספטמבר?

meir12121

New member
לגבי קבלה ל Pre K

במידה וה Pre K בעיר שבה תגורו הוא פרטי, ובמידה ואתם לא דתיים, ממליץ להתקשר כבר עכשיו לבתי הכנסת הרפורמיים והקונסרבטיביים בעיר שבה אתם מתכוונים לגור ולברר לגבי ה Pre K שלהם, קבלה, עלויות וכל היתר.

במידה וה Pre K הוא ציבורי (סבירות נמוכה), הרי שבית הספר הציבורי מחויב לקבל כל תלמיד בכל זמן שהוא מגיע.

meir12121

New member
Pre K היא כיתת הגן שלפני קינדרגרדן

K היא קינדרגרדן, מקביל לגן חובה בישראל, כלומר כיתת הגן שלפני כיתה א' (גילאי 5). היא נכללת בדרך כלל במסגרת החינוך הציבורי.
Pre-K היא הכיתה שמתחת לקינדרגרדן (גילאי 4). לא קשור למהגרים או חינוך מיוחד.
כאשר הגענו לפלורידה, לפני כשבע שנים הבת למדה ב Pre K פרטי (יהודי), לא היה ציבורי. כיום יש בביה"ס הציבורי שבו לומדת הבת כיתת Pre K. לא יודע אם זה במסגרת הציבורי או שיש תשלום כמו בפרטי.
מציע לכם לבדוק ספציפית בעיר שלכם. החינוך בארה"ב הוא באחריות הסטייט והקאונטי ולכן משתנה מסטייט לסטייט.

jerseyfam

New member
הנחתי שאם יש בבי"ס ציבורי pre k

אז גם זה ציבורי. ממה שכתבתם אני מבינה שיכול להיות שזה כן בתשלום, אבל עדיין בתוך בית הספר. הבנתי נכון?
מייד אכנס לאתר הcounty ואנסה להבין. תודה

אכן

תוכנית ה PRE-K היא בתשלום, סמלי, אבל בתשלום.
אם אתם זכאים להנחה מהסטייט זה תופס גם על הכיתה הזו.
(מיעוטי יכולת מקבלים הנחה בעלות השירותים שבתשלום כמו ארוחות בקפיטריה ושירותי צהרון).

Boston Guy

New member
PRE-K לא כלול ב"חוק חינוך חובה חינם".

המימון של החינוך הציבורי בא בחלקו מה STATE והממשלה הפדראלית, ובחלקו מכספי הארנונה של התושבים.

הממשלה הפדראלית נותנת מימון חלקי ל PRE-K PROGRAMS רק לאוכלוסיות בסיכון - נזקקי סעד, ילדים פגועים פיזית או נפשית וכיוצ"ב. זה נעשה דרך תכניו כמו HEAD START וכיוצ"ב - תכניות שמשטר טראמפ שם על הכוונת שלו ומנסה לקצץ בהן בכל הזדמנות.

לכל STATE (ולכל SCHOOL DISTRICT) יש רמת תמיכה משלו בתכניות כאלו.
בחלק מהמקומות אין שום תמיכה ושום מערך PRE-K ציבורי.
בחלק מהמקומות יש מערך PRE-K ציבורי שמשרת רק אוכלוסייות מצוקה.
בחלק מהמקומות יש מערך PRE-K שמשרת אוכלוסיות בסיכון בחינם - ומקבל גם אוכלוסיות שלא ביסכון תמורת תשלום.

ברוב המקומות שאני מכיר, גם במדינות הפרוגרסיביות ביותר - הקיבולת של מערך ה PRE-K הציבורי אינה מסוגלת לשרת את כל אוכלוסיית ה DISTRICT, ולכן גם במקומות שבהם המערך הזה מקבל ילדים שאינם אוכלוסייה בסיכון, רק חלק קטן מהמעוניינים מתקבלים - לרוב דרך איזשהוא מנגנון של "הגרלה".

בעיר שלי יש "תכנית PRE-K ציבורית" אגדית.
אני חושב שזו אחת התכניות הראשונות בארה"ב, שנבנתה בעצם כחלק ממחקר אקדמי ענק לגבי השפעת חינוך טרום חובה על הצלחת הילד חיים בבגרותו.
התכנית התחילה ב 1972, והבוגרים הראשונים שלה כיום כבר נוגעים בגיל 50...
יש מערך מאוד מהולל של גני PRE-K ציבוריים שיש לו קיבולת של כ 300 תלמידים - אבל יש אלפי משפחות שמנסות להרשם כל שנה... נדמה לי שילד אחד מתוך 8 נרשמים מצליח להתקבל.
המחיר של הגן הזה קצת יותר נמוך מגן פרטי - אבל מספר הילדים אצלנו בעיר רק גדל משנה לשנה... והקיבולת של המערכת הזזו לא מתקרבת לצורך שיש בעיר.
ולכן כל כמה חדשים נפתח פה עוד גן ילדים פרטי מסחרי חדש.

jerseyfam

New member
תודה! נשמע שהסיכוי להכנס ברגע האחרון הוא אפסי...

אם למישהו במקרה יש יכולת להנחות אותי למצוא אתר רישום או משהו בסגנון אשמח, הלכתי לאיבוד באתר הענק של חינוך union county....
תודה רבה לכל התשובות

onetwothree1

New member
לא מ nj אבל...

אצלינו (la) ה - pre k הוא גן פרטי לכל דבר. השנה שלפני ה k שהיא ציבורית נקראית - tk כלומר transitional k אבל אין את זה בכל בי״ס. למשל בעיר בה אני גרה יש את זה רק בבי״ס אחד מתוך כמה... אז הסיכוי להיכנס לשנה כזו הוא די נמוך מכיוון שזו כיתה של מקסימום 22 ילדים. החתך ל k הוא להיות בן 5 עד 1 לספטמבר. החתך ל tk הוא חודשיים אחרי +- (תלוי כמה ילדים מנסים להתקבל). אני לא זוכרת אם את זו ששאלת למה לא ללכת ל tk בעצם אז התשובה שלי היא שב tk מלמדים פחות או יותר כמו ב k כלומר זה פחות משחקים מאשר גן ממש. אני, באופן אישי, לא הייתי שולחת ל tk אלא משאירה עוד שנה בגן. יהיו להם עוד מספיק שנים של בי״ס ממש... בהצלחה!

למעלה