אשמח להערות ולהארות על התוכניות המצורפות

מ י כ ל10

New member
אשמח להערות ולהארות על התוכניות המצורפות

שלום לכולם,
נעזרתי בכם בעבר ואשמח לשמוע את חוות דעתכם גם כעת על התוכניות המצורפות.

מעתיקה מהודעתי בפעם הקודמת:
רקע:
זוג + 2 ילדים גדולים (משערת שעד שהבית ייבנה יהיו בני 10 ו-12).
בית בקיבוץ. מגרש בגודל 400 מ"ר. מעבר לקו המגרש המתעקל (מערב וצפון) עובר הכביש ההיקפי של הקיבוץ (אין ולא יהיו בתים מעבר לכביש). ממערב לכביש - בריכת הקיבוץ. מצפון - חורשה. מדרום - בית צמוד. ממזרח - בית נוסף (על קו המגרשים - חומה בגובה 1.5 מטרים). אין לי אפשרות לצרף את תוכנית הפיתוח. מול הכניסה הבית גבוה מהכביש בכחצי מטר.

(למי שסייע בפעם הקודמת אכתוב שהתוכנית הקודמת הייתה 'גדולה' עלינו מבחינת גודל ועלויות, ויצרה בית שהחיים בו מופנים מערבה וצפונה, לכיוון הכבישים. רצינו משהו אינטימי יותר, וביקשנו לתכנן מחדש).

תודה על עזרתכם

גלמיש1

New member
הי. תעלה בבקשה תכנית עם סימון חץ הצפון (הסברים אינם תחליף)

בינתיים אשאל אותך - מה אתם רוצים מהבית? ומה אתם רוצים מהמגרש שלכם ? איך הגעתם לצורה המוארכת של הבית?
לטעמי צורתו של הבית והעמדתו על המגרש בזבזניים בשטח, ולא נכונים אקלימית. גם התנהלותית בבית לא נראה לי נוח מצב בו המטבח מרוחק מהסלון בכ 10 מטר. בכנות - אני גם לא רואה שום סיבה למתוח ככה את המבנה למן נקניק מאורך.

מ י כ ל10

New member
תודה

אעלה מאוחר יותר תוכנית עם סימון הצפון.
בינתיים אכתוב שאנחנו רוצים בית שנעים לחיות בו. כמובן שאני לא יודעת אם יהיה נעים או לא לחיות בבית כזה. אני יכולה רק לדמיין, ומעלה תוכנית כדי לדעת אם יש דברים שלא חשבתי עליהם.
הנה כמה מהדברים שאנחנו רוצים (או לפחות חושבים שאנחנו רוצים):
חדרים גדולים
מטבח מרווח, עם מזווה
מקום לפתיחת שולחן אוכל (אבל לא נתכנן את הבית לפי זה)
סלון אינטימי. כזה שמאפשר התכרבלות ובירה עם חברים / קפה ועוגה עם משפחה. לא משהו לאירוח פורמלי במיוחד.
הרבה אוויר ואור.
ישיבה בחוץ מוגנת ככל האפשר ממבטים.
חוץ - אנחנו רוצים תחושת מרחב, אבל הבנו שאנחנו מעדיפים גינה עם פונקציות נפרדות ולא שטח גדול פתוח שנצטרך לטפח כמקשה אחת. עצי/שיחי פרי שיחצצו קצת בינינו לבין הכביש המערבי, ערוגה במזרח (ליד חדר השינה) +מקום לכמה כלי עבודה, מקום למדורה וקצת דשא.
תודה

גלמיש1

New member
או קיי

טבעי שרוצים בית שנעים לחיות בו וחוץ עם תחושת מרחב. בואי נבחן את התכנית כמענה לרצונות:
חדרים גדולים - יש לכם.
מטבח מרווח, עם מזווה - יש. אם כי אני לא בטוחה שהסידור שלו אופטימלי.
מקום לפתיחת שולחן אוכל (אבל לא נתכנן את הבית לפי זה) - כאן פינת האוכל מהווה בעיה מרכזית. בגלל המיקום שלו השטח המוקצה לשולחן הוא כ 3X4.5 שזה גודל של עוד סלון. האם זה חיוני? יש כבר שולחן אוכל במטבח, שהוא חלל רחב ידיים, ויש בו מקום בכיף לשולחן גדול (אפילו 180 אורך שמכיל 6-8 סועדים). ואפשר להאריך את השולחן לכיוון המעבר. האם זה לא מספיק? יש גם אפשרויות אחרות ופחות בזבזניות להוספת פינת אוכל.
ביטול פינת האוכל במיקומה הנוכחי יעשה שירות נהדר לבית. יקצר את אורכו המוגזם של הבית, ושל האולם חלל-סלון יקרב את הסלון למטבח ולמרכז הבית,
(כתבת: סלון אינטימי. כזה שמאפשר התכרבלות ובירה עם חברים/קפה ועוגה עם משפחה. לא משהו לאירוח פורמלי במיוחד).
ובכללי ייצר מרחב יותר הרמוני.

הסלון - יש פה סלון עם 3 כיווני אויר, ובכל זאת הצליחו לייצר פה פינת ישיבה שלא יראו ממנה ולו פיסת גינה ?! מתחת לכל חלון יש ספה , כך שהחלון חייב להתחיל גבוה ו/או להיות מוסתר. והויטרינה הגדולה נמצאת הרחק באופן שאינה נצפית כלל מהסלון. ומבט מהספה בסלון יראה ליושבים בה את נוף הקיר של המטבח ...
מקובל עלייך?

הכניסה לבית - פתח רחב של 150 שמחולק ל 2 כנפיים, מה ש (אם אתם לא מעסיקים באטלר שפוער את הדלתות כשאתם מתקרבים) אומר שלעולם תיכנסו הביתה דרך דלת ברוחב 70 סמ. !
בכל מקרה לשתי הכנפיים הללו אין "גב" בתוך הבית. כלומר הן נפתחות לתוך המעבר, גם זה לא מומלץ.
חסרה לי גם איזושהי מבואה. מקום להניח תיק, לתלות מעיל, להביט במראה לפני שיוצאים... מבואה. כן הכניסה היא טראח ללב הבית.

הממד - חדר נחמד למעט זה שהחלון היחיד שהוא יכול לקבל צופה הישר על המכונית בחניה! לא שוס... ובכלל הקירבה של הפגוש אל קיר הממד , לא טוב. רצוי להרחיק את החדר מהחניה.
הדבר הזה דורש שינויים ארגוניים באגף הזה של הבית, אבל נראה לי שאין ברירה, אחרת הממד יהיה חדר מבעס.

למעלה התכנון סבבה למעט פינת המשפחה. צריך לייצר פינת ישיבה קצת יותר נוחה ומרווחת. אולי להפוך את הישיבה לקיר ממול, ולייצר שם עבור הספר נישה בקיר החיצוני (כך שלא תפריע למעבר) ואת הטלויזיה כמובן במקום הספה.

ישיבה בחוץ מוגנת ככל האפשר ממבטים - נקודה מובנת. אבל כדי לייצר הסתרה לא חייבים לבנות מבנה. הסתרה אפשר להשיג גם עם צמחיה, גדר במבוק/עץ, או קיר דקורטיבי. לא נכון לאלץ את המבנה של הבית כדי להסתיר את החצר מעיני הרחוב. זה גם נכון לגבי חלוקה לחצרות או איזורי שימוש.

משהו לגבי המבנה - לא בטוחה שנעשתה חשיבה על עיצוב המבנה, הגושים. על עיצוב חזיתות. בקשו מהאדריכל שלכם לראות חזיתות עקרוניות (לא משהו מפורט) רק כדי להבין את צורת המבנה ואיך כל הבליטות והשקעים שלו מסתדרים יחד למשהו הרמוני.

מ י כ ל10

New member
וואו! תודה רבה!

הדברים שאת כותבת מאירי עיניים. חלקם הפריעו לנו ולא ידענו להגדיר מה בדיוק לא מסתדר, ועם חלקם אנחנו חיים יותר בשלום.
&nbsp
כניסה לבית - תהיה רק דלת אחת. מבואה חסרה גם לנו, ותצטרך להיווצר.
&nbsp
תודה רבה על ההארה לגבי שולחן האוכל!
בתכנון הקודם הייתה לנו פינת אוכל אחת. המעבר לשני שולחנות הפריע לנו גם מבחינת המרחב הדרוש, וגם מכיוון שאנחנו מעדיפים את שולחן האוכל שלנו כחלק מהמטבח. בהחלט גרמת לנו להבין שבמטבח יש יותר מקום ממה שאנחנו חושבים וששולחן האוכל יכול להיכנס לשם.
&nbsp
&nbsp
לגבי הסלון - אני גיליתי שלפחות לגביי, פחות אכפת לי אם רואים גינה מתוכו. אני חושבת שאולי זה רלוונטי יותר כשחיים בעיר, אבל פה, כשחלק גדול מהחיים מתנהל בחוץ, והחוץ כ"כ נגיש, זה פחות מפריע, ולפעמים רוצים יותר להשתבלל. כמובן, מקווה שלא אתבדה.
&nbsp
שאלה: בהנחה שחלקו הארוך של הבית אכן יתקצר, האם יהיה מוזר להחליף את המיקום של המטבח ושל הסלון? אשמח לשמוע מה דעתך (בתכנון הקודם בישלנו עם הפנים החוצה, לכביש, ויש משהו נחמד בלראות מי מגיע לבית כשאתה נמצא במטבח).
&nbsp
תודה רבה גם לגבי כל ההערות וההארות הנוספות

&nbsp
רק מילה לגבי הישיבה בחוץ: אני חוששת שאין ברירה. מלבד העובדה שאנחנו תחומים בכביש משני כיוונים, אנחנו נושקים ממש לבריכה, ולא סתם לבריכה אלא למגלשות שלה (אלה מגלשות בגובה של פארק מים, לא משהו קטן וצנוע). הפרטיות מופרעת בהרבה אופנים, ויהיה גם הרבה רעש. אני לא חושבת שמבנה ש מגונן על פינת הישיבה בחוץ יפתור את הבעיה, אבל אני חושבת (אולי טועה) שהוא יהיה יעיל יותר מצמחייה. גדרות בנויות לא באות בחשבון בקיבוץ. גם לא במיקום כזה.
&nbsp
אם יש לך הארות נוספות מאוד אשמח

מ י כ ל10

New member
ולגבי החנייה והממד

את כמובן צודקת.
עקרונית, לא אמורה להיות חנייה בתוך המגרש הספציפי הזה (הוא קרוב מדי לסיבוב). אנחנו אמורים לחנות במקביל לכביש (מול המגרש הצמוד). שמרנו מקום בגודל חנייה, כי לפעמים כן רוצים להגיע עם האוטו ממש עד הבית, וכי החניות בחוץ הן 'שלנו' רק לכאורה.
שנינו עובדים הרבה מהבית, והממד הוא חדר העבודה שלנו. הפונקציה הנוספת שלו היא אירוח. הוא חדר די בעייתי.

גלמיש1

New member
הממד פה יכול להיות חדר מאד נחמד.

רק תרחיקו אותו מהחניה. ואז גם תוכלו לשתול שם איזו ערוגה נחמדה או מטפס שיהיה קצת ירוק בעיניים גם מהממד.

גלמיש1

New member
עכשיו את מעלה פקטור נוסף של מגלשות המים

ולכן שוב מבקשת - העלי שרטוט של המגרש עם העמדת הבית, ועם חץ צפון! וסמני עליו את מיקום המגלשות/בריכה (לפחות חץ שמראה באיזה כיוון הן) כדי שאבין מאיפה מגיעה הבעיה.

אבל עקרונית - הסתרה מלמעלה תהיה טובה יותר עם פרגולה, או מפרשי צל, וכן גם עם עצים. הגינה שלנו היום מוצלת ומוסתרת ע"י נופם של עצים גדולים שמצלים על החצר הדרומית ועל הבית מדרום. זה לא רק יוצר הסתרה מהשכנים אלא גם מוריד את טמפרטורת המיקרו-סביבה של הבית (ולפיכך גם הבית עצמו) בכמה מעלות טובות.

לגבי ישיבה בסלון - גם אני גרה במושב, ויושבת בסלון מול חלון גדול שמכניס הביתה את הירוק, והפריחה, ואת תחושת המרחב. לדעתי הרבה יותר נעים להסתכל אל נוף גינה ירוק, מאשר על קיר. אז לא חייבים את כל היקף הסלון בקירות זכוכית, אבל לדעתי זו טעות לשבת בלי שום מבט לגינה.

גם אצלי בבית יש שולחן אוכל אחד וזה לב הבית. הוא יושב בחלל המחבר בין המטבח לסלון, ואפשר לפתוח אותו כמה שצריך. (אנחנו משפחה של 5 נפשות).
אצלכם המטבח מרווח, וגם אין מניעה לרווח אותו עוד קצת אם רוצים, שהרי ביטול פינת האוכל יחסוך לכם המון שטח.

לגבי החלפת מקום - לא חושבת שזה יהיה מוזר , ובאמת טוב שהמטבח הוא בעמדת תצפית ושליטה על מי שמגיע לבית. אבל כדי לדעת אם זה באמת עובד צריך לבדוק את זה בשרטוט. בקשו מהאדריכל שלכם שיכין חלופה כזאת (או כמה) .
גדרות לא חייבות להיות בטון! אפשר לעשות גדר רשת פשוטה ועליה לשתול מטפסים שיכסו אותה. אפשר גדר במבוק (זה מה שאנחנו עשינו עד שהצמחיה גדלה מספיק, ואז הורדנו) או רשת-עץ.

מ י כ ל10

New member
שוב תודה

לא מצאתי תוכנית רלוונטית עם סימון. אבקש מהאדריכלית לשלוח. בינתיים סימנתי לפי קבצים קודמים לא רלוונטיים.
&nbsp

מ י כ ל10

New member
תודה על העזרה עד כה.
נולד המשך

מצורף קובץ נוסף.
אני מרגישה ש'הגעתי הביתה' (אבל בכל זאת אשמח לשמוע הארות והערות).
עדיין יש מספר עניינים. חלקם כבר בעבודה (למשל, ארון יתחלק בין הממד לחדר הורים, יצטרך להיווצר חלון בשירותי אורחים,...).
העניין העיקרי כרגע הוא הסלון: אני רוצה סלון פתוח מהכניסה, עם פינת ישיבה שפונה לכניסה ולמטבח. הבעיה במקרה כזה היא - איפה למקם את הטלוויזיה?
אשמח לשמוע

גלמיש1

New member
יש שיפור. אני אוהבת את החלפת המיקומים של סלון ומטבח

עכשיו יש עבודה בלדייק את התכנון.
בסלון - הרחבת הפתחים, דיוק מיקום הטלויזיה (יש אפשרויות שונות) והעמדת פינת הישיבה.
במטבח - חלל המטבח גדול מאד אבל איזור הכנת האוכל קטנטן. צריך לשנות את מערך הארונות+שיש, את העמדת השולחן וכו.
עדיין יש הערות שנתתי קודם ולא טופלו - כגון חלון הממד שיוצא אל המכונית בחניה...

מ י כ ל10

New member
תודה רבה!

חלק מהדברים בעבודה.
במטבח - השיש אמור להמשיך גם באזור המקווקו. נישת מקרר תהיה עמוקה יותר. מיקומי כיור וכיריים יוחלפו. העמדת השולחן לא סופית - לאורך / לרוחב / בצמוד לקיר (או לא), ולמעשה אין לנו כרגע שולחן קיים.
סלון - אני יכולה להסתדר עם ההצעה הקיימת, אבל מעדיפה למקם את הטלוויזיה על קיר היציאה לגינה, כך שהסלון יוכל לפנות לכניסה, למטבח ולגם יציאה לגינה. לא יודעת אם 3.4 מ' מספיקים לכך. אשמח לשמוע.
חנייה / ממ"ד - בבדיקה
מקום להניח דברים כשמגיעים הביתה - יש. לצערי לא גדול, אבל יש משהו.
שוב תודה רבה על ההתייחסות וההשקעה

גלמיש1

New member
ראי סקיצה (שירבוט) שמדגים סידור קצת אחר

המטבח - למרות שכביכול הקטנתי את גודלו (הזזתי את הקיר הימני פנימה) שטחו נשאר גדול ורק מנוצל הרבה יותר טוב. יש יותר שטח שיש. יותר שטח ארונות. ומתווסף אי עבודה. בנוסף - עכשיו לא צריך לעשות טיול סביב הקיר/מקרר/ארונות כדי להיכנס למטבח. (אפשר להשאיר שם איזו מחיצה אם רוצים הסתרה של המטבח מהכניסה, אבל השולחן והאי בעצם מייצרים הפרדה והסתרה חלקית.
הסלון - סידור משתנה כפי שרצית.

מ י כ ל10

New member
תודה רבה!

מטבח - מדהים לראות איך דווקא מילוי החלל מגדיל את תחושת המרחב.
בתחושה על הנייר זה בשבילי מטבח הרבה יותר נעים וחמים מאשר קודם.
אני צריכה לראות אם ואיך אפשר לשלב בין הרעיון הזה למטבח לבין הרעיון הקודם. בתכנון הקודם אהבתי את הרעיון של פס מטבח עיקרי שפונה לחזית - כך אפשר לראות את מי שמגיע - וגם את הרעיון של חלון גדול מול דלת גדולה.
בתכנון הזה אני מאוד אוהבת את ניצול השטח ואת החמימות.
אנחנו לא אוהבים אי... אולי זאת התעקשות מיותרת מצידנו. נראה לי שאם יהיה אי הוא יהיה נייד.
תודה רבה שוב. זה מרחיב ופותח את המחשבה (וההשקעה מחממת לב!)

גלמיש1

New member
זה מטבח מספיק גדול כדי להפוך את הכיוונים כרצונכם

אין בעיה לעשות את השיש על הקיר השמאלי, ואת הגבוהים על הקיר בקצה הרחוק. השולחן יכול להישאר כמו שהוא. וגם האי , אם רוצים אותו. או לבדוק סיבוב שלהם.
בסידור כזה המטבח פונה לרחוב וגם תוכלו לפתוח חלון מהמטבח אל רחבת הכניסה החיצונית לבית.
בכל מקרה - הענין הוא להוריד את הקיר המעצבן והמיותר (או לפחות להקטין אותו) שהפריד בין הכניסה למטבח. זה פותח את החלל באופן ניכר.
(בחיי שאני לא יודעת איך זה נהיה מין אוטומט תכנוני שמעמידים את המקרר דוקא בין מבואת הכניסה למטבח, באופן שחוסם הכל. ב 90% מהמקרים - זו טעות.)

נקודה שאני חוזרת אליה - תעשו 'גב' לדלת הכניסה. קיר, או רהיט, יכול להיות בגובה חלקי, שיפריד בין המדרגות לבין כנף הדלת הנפתחת.

מ י כ ל10

New member
תודה רבה שוב! והנה ההמשך

מצורפים קבצים.
הורדנו את ה'גושים' שהיו בחזית הכניסה, ו'יישרנו' אותה.
כך הבית נעים יותר לעין, פחות מורכב לבנייה ומתאים יותר לבית הצמוד, וגם הממד התרחק מהחנייה.
&nbsp
במטבח:
חשבנו הרבה על עניין המקרר. ההערה שלך נכונה מאוד, והעברת המקרר באמת פותחת את החלל.
אבל - הגענו למסקנה שאנחנו ממש אוהבים ורוצים מזווה בנוי, ומעדיפים אותו על פני ארון מזווה. למזווה בנוי יש יתרון בולט כאשר הוא בפינה, ואז מאוד הגיוני להעמיד לידו את המקרר (בעיניי בכל אופן, מפני ששניהם עמוקים יחסית לשיש).
אם יש הצעה אחרת, שעדיין מאפשרת מזווה פינתי, אשמח לשמוע (אפשר בקיר ההופכי, אבל אז החלק הפחות אסתטי של המטבח נראה מהסלון (את המזווה אנחנו מעדיפים בלי דלת, מטעמי נוחות, ומקרר אינטגרלי זה עניין של מחיר)).
&nbsp
מחסן בבית, שירותי אורחים וכביסה -
'יישור' החזית ביטל את המחסן מתחת למדרגות שהכניסה אליו הייתה מחצר הכביסה (לא נוכל לעשות דלת חיצונית גלויה לעין).
את הכביסה העברנו לחדר הרחצה שלנו, עם יציאה החוצה.
אפשר להחליף את המיקום של שירותי אורחים והמחסן הביתי הקטן, אבל אם שירותי האורחים יהיו מתחת למדרגות יראו את דלת הכניסה אליהם מפינת האוכל ומהסלון (בחלקו), וזה מפריע לי...
הממד משמש גם כחדר אירוח. אולי אפשר לצמצם קצת את הארון ולהוסיף מקלחון לשירותי האורחים.
&nbsp
חדר הרחצה בחדר הורים. כרגע יש שם בלגן, בגלל הוספת הכביסה. אני לא חייבת מקלחת 'של מלון'. לבן הזוג יש שתי העדפות בולטות: 1. מקלחת walk in, שלא צריך לסגור, ושהמים לא ישפריצו, 2. דלת יציאה החוצה.
חשבנו למקם את השירותים מול דלת הכניסה לחדר הרחצה (פחות נעים...זה גם מול דלת החדר), או למקם את הכיור מול דלת הכניסה לחדר הרחצה ואת השירותים מול הכיור (פונים כלפי המקלחון).
אפשרות אחרת היא לפתוח את דלת הכניסה לחדר הרחצה מול המיטה, ואז נוצרת נישה מוצלחת לשירותים במקום הקיים של הדלת.
אין הרבה משחק עם גדלים (למעט אולי דחיקה של קיר הסלון/חדר רחצה), כי אנחנו בסד של מטראז'.
&nbsp
אשמח כתמיד להערות מאירות עיניים

למעלה