אשמח להצטרף לפורום

daniela21

New member
אשמח להצטרף לפורום

אני בחורה בת 26, חולת קרוהן וסובלת ממגוון תסמינים גם מחוץ למע' העיכול (פריחות מידי פעם, רגישות בעור ובגרון, בעיות בויסות חושי, מיגרנות, רגישות לריחות וכו'). יש לי גם צליאק ואי סבילות לגלוטן. אצלי, המצב מאד תלוי בתזונה ולכן התחלתי בדיאטה נטולת גלוטן-קזאין-סויה-תירס-תפו"א-סוכר וקטניות למינהן. כבר 3+ שנים אני בדיאטה ללא גלוטן ולקטוז והיה שיפור מדהים, אבל עכשיו עם הקרוהן המצב לא מאוזן כלל. אני כבר יומיים בדיאטה הזו ובינתיים אין שיפור. התוספים שאני לוקחת, הפרוביוטיקה, התרופות והדיאטה גורמות לי לתהות מי עוזרת ומי לא, אבל הכל גם שאלה של זמן וניסיון. אני מכירה את הפורום שלכם מזה כמה חודשים, אפילו נעזרתי בו לצורך עבודה באוניבריסטה (השפעות של דיאטה GFCF לאוטיזם) ומאוד מתחברת לתכנים שבו. אתם עושים עבודה נהדרת ! הזמנתי מארה"ב מכונת יוגורט, רציתי להפעיל לפי הוראות הדפ"מ, אבל עכשיו כשאני לא אשתמש כלל ביוגורט חלבי, אין לי כ"כ מושג איך עושים יוגורט על בסיס שקדיה וחשוב זה - אני רוצה להכין לי גבינות וזה כבר בכלל אתגר בשבילי.... האם מישהו מוכן להעביר לי מעין "שיעור פרטי" וללמד אותי? אולי למכור לי גבינות/יוגורט שהוא מכין? (אני גרה במרכז). מהיכן קונים יוגורט סטרטר? ביררתי בכמה חנויות טבע ונדיר שבכלל ידעו מה זה... אני מניחה שקונים את זה רק בחו"ל, א כן - מהיכן ומה בדיוק לקנות? האם יש בכ"ז מישהו שמוכר בארץ? וזהו, עכשיו רק מחכה לסטיביה של KAL שקניתי, בתקווה שאוהב את הטעם וליוגורט מייקר.

ברוכה הבאה!

האם יצרת קשר עם אגודת עזרה ומזור? לדעתי הם יכולים לעזור לך במתכונים של דפ"מ ובכלל בהדרכה. אני מהמרת שהם יציעו לך לחכות לפני שאת מוסיפה אגוזים לתפריט. עדיף להתחיל מחלבון מן החי, ירקות לא עמילניים ופירות מבושלים. אגוזים הם קצת יותר קשים לעיכול. יוגורט סטרטר טוב GFCF יש למעבדות קלייר - אם אני לא טועה, אפשר לרכוש אותו מיעקב סקיר הכותב בפורום. כמו כן, כדאי לך לבדוק את האתר "באופן טבעי". אני מצרפת קישור לדף רלוונטי, אבל יש עוד כאלה. שם יש מתכונים ליוגורטים וגבינות בלי סטרטר.

daniela21

New member
תודה רבה!

פניתי לאבי מ"עזרה ומזור" לפני כחודש. הדיאטה של הדפ"מ ממש לא מתאימה לי. אני לא מסוגלת לאכול דבש בלי בלאגן בבטן, סטיביה אסורה בדיאטה והסוכרזית הנוזלית שבה הם משתמשים (דיאט-טיפ) גרמה לי למיגרנות קשות. אני לא מסוגלת לא לאכול אורז, מה גם שזה אולי המאכל שהכי ידידותי עבורי. מומלץ לי להמעיט בסיבים תזונתיים בגלל היצרות במעי הדק ורוב הדיאטה היא פירת וירקות... חוץ ממכונת היוגורט שהזמנתי מהאתר של SCD בחו"ל, הדיאטה הזו לא כ"כ עבורי. תודה על הקישור, מדהים לקרוא מה אפשר להכין משקדים/אגוזים. נראה גם מוצלח.

הבנתי

אז התאימי את הדייאטה לצרכייך הייחודיים, כמו שאני מבינה שאת עושה ממילא. אני מציעה לך גם לקחת אנזימים, במיוחד עם האורז.

למעלה