אשמח להצטרף לפורום
אני בחורה בת 26, חולת קרוהן וסובלת ממגוון תסמינים גם מחוץ למע' העיכול (פריחות מידי פעם, רגישות בעור ובגרון, בעיות בויסות חושי, מיגרנות, רגישות לריחות וכו'). יש לי גם צליאק ואי סבילות לגלוטן. אצלי, המצב מאד תלוי בתזונה ולכן התחלתי בדיאטה נטולת גלוטן-קזאין-סויה-תירס-תפו"א-סוכר וקטניות למינהן. כבר 3+ שנים אני בדיאטה ללא גלוטן ולקטוז והיה שיפור מדהים, אבל עכשיו עם הקרוהן המצב לא מאוזן כלל. אני כבר יומיים בדיאטה הזו ובינתיים אין שיפור. התוספים שאני לוקחת, הפרוביוטיקה, התרופות והדיאטה גורמות לי לתהות מי עוזרת ומי לא, אבל הכל גם שאלה של זמן וניסיון. אני מכירה את הפורום שלכם מזה כמה חודשים, אפילו נעזרתי בו לצורך עבודה באוניבריסטה (השפעות של דיאטה GFCF לאוטיזם) ומאוד מתחברת לתכנים שבו. אתם עושים עבודה נהדרת ! הזמנתי מארה"ב מכונת יוגורט, רציתי להפעיל לפי הוראות הדפ"מ, אבל עכשיו כשאני לא אשתמש כלל ביוגורט חלבי, אין לי כ"כ מושג איך עושים יוגורט על בסיס שקדיה וחשוב זה - אני רוצה להכין לי גבינות וזה כבר בכלל אתגר בשבילי.... האם מישהו מוכן להעביר לי מעין "שיעור פרטי" וללמד אותי? אולי למכור לי גבינות/יוגורט שהוא מכין? (אני גרה במרכז). מהיכן קונים יוגורט סטרטר? ביררתי בכמה חנויות טבע ונדיר שבכלל ידעו מה זה... אני מניחה שקונים את זה רק בחו"ל, א כן - מהיכן ומה בדיוק לקנות? האם יש בכ"ז מישהו שמוכר בארץ? וזהו, עכשיו רק מחכה לסטיביה של KAL שקניתי, בתקווה שאוהב את הטעם וליוגורט מייקר.
אני בחורה בת 26, חולת קרוהן וסובלת ממגוון תסמינים גם מחוץ למע' העיכול (פריחות מידי פעם, רגישות בעור ובגרון, בעיות בויסות חושי, מיגרנות, רגישות לריחות וכו'). יש לי גם צליאק ואי סבילות לגלוטן. אצלי, המצב מאד תלוי בתזונה ולכן התחלתי בדיאטה נטולת גלוטן-קזאין-סויה-תירס-תפו"א-סוכר וקטניות למינהן. כבר 3+ שנים אני בדיאטה ללא גלוטן ולקטוז והיה שיפור מדהים, אבל עכשיו עם הקרוהן המצב לא מאוזן כלל. אני כבר יומיים בדיאטה הזו ובינתיים אין שיפור. התוספים שאני לוקחת, הפרוביוטיקה, התרופות והדיאטה גורמות לי לתהות מי עוזרת ומי לא, אבל הכל גם שאלה של זמן וניסיון. אני מכירה את הפורום שלכם מזה כמה חודשים, אפילו נעזרתי בו לצורך עבודה באוניבריסטה (השפעות של דיאטה GFCF לאוטיזם) ומאוד מתחברת לתכנים שבו. אתם עושים עבודה נהדרת ! הזמנתי מארה"ב מכונת יוגורט, רציתי להפעיל לפי הוראות הדפ"מ, אבל עכשיו כשאני לא אשתמש כלל ביוגורט חלבי, אין לי כ"כ מושג איך עושים יוגורט על בסיס שקדיה וחשוב זה - אני רוצה להכין לי גבינות וזה כבר בכלל אתגר בשבילי.... האם מישהו מוכן להעביר לי מעין "שיעור פרטי" וללמד אותי? אולי למכור לי גבינות/יוגורט שהוא מכין? (אני גרה במרכז). מהיכן קונים יוגורט סטרטר? ביררתי בכמה חנויות טבע ונדיר שבכלל ידעו מה זה... אני מניחה שקונים את זה רק בחו"ל, א כן - מהיכן ומה בדיוק לקנות? האם יש בכ"ז מישהו שמוכר בארץ? וזהו, עכשיו רק מחכה לסטיביה של KAL שקניתי, בתקווה שאוהב את הטעם וליוגורט מייקר.