אשמח להתייעץ - קרוהן

שובשוב2

New member
אשמח להתייעץ - קרוהן

אני קורא סמוי בפורום מזה שנים, על אף שכתבתי כמה פעמים.
לפני שאני שואל, מעט רקע על עצמי ועל מחלת הקרוהן-קוליטיס שממנה אני סובל.
בן 38, מאובחן כ-10 שנים אבל בעצם שנים רבות לפני כן כבר סובל מהמחלה אך לא אובחנתי.
טופלתי שנים רבות תרופתית (רפואה מערבית) עד לפני שנתיים, עקב משבר שהיה לי עם הרפואה המערבית.
האבחון שלהם יכול להיות מדוייק מאוד, אבל הרגשתי שהמינונים של התרופות ודרגתם רק עולים ומחמירים וכבר דיברו איתי על תרופות "קשות" יותר.
סבלתי מתופעת לוואי לא סימפטית מאחת התרופות המומלצות והמקובלות וכן הלאה.
על דעת עצמי וכזאב בודד במערכה על בריאותי, בהחלטה אינטואיטיבית ורגשית שלא באה ממקום מדעי החלטתי לשים את כל יהבי על הרפואה המשלימה ולהפוך אותה כעיקרית בטיפול בי (לא אלאה אבל זוכה לביקורת רבה ממכרים ורופאים).
מה שדיבר אלי עד כה ועזר לי בוודאות:
עברתי לטבעונות בשיטת הגיינה טבעית - שיטה הוליסטית שכפי הנראה כעת אתמיד איתה כל חיי, אולי היא נחשבת לקיצונית אבל ההשפעה עלי טובה ממש. זה משהו שמתאים לי ומדבר אלי ועוזר. תופעות "לא מוסברות" מהעבר נעלמו כך שאני מרגיש שיש שם אמת אפילו אם המון דברים לא מוסברים מדעית ואנשי מקצוע אחרים חולקים מקצועית על חלק מהשיטה (כגון הפרדות מזון ועוד).
מבחינת פעילות גופנית גוף-נפש מצאתי שפילאטיס מכשירים בסטודיו עם מורה רצינית עוזרת לי. גם במובן האנרגטי על אף שהיא לא מוגדרת ככזו מלכתחילה. בעבר פלדנקרייז עזר לי להיות רגוע יותר וללמוד תנועה לימים קשים (השתלם לי מתישהוא בעבר שהיה לי כאבי פרקים ובזכות התושיה שלמדתי בשיעורים למצוא דרך תנועתית אחרת היה לי קל יותר להתמודד).
אבל, ומכאן מתחילות השאלות שלי, אני חש שזה לא מספיק, לא רק בגלל אורח חיים והרגלים שנשתרשו רבי שנים אלא בעיקר אשמח להתייעץ אתכם ב-2 נקודות שהחקירה הפנימית שלי מעלה. אני לא ממש יכול להתייעץ עם רופאים מערביים על זה, ואני מקווה שתוכלו לכוון ולנתב אותי לערוץ שיכול להתאים לי :
1. יותר טוב משאני יכול לתאר, מצאתי ברשת בחיפושים שלי חולה שמדבר ממש מתוך גרוני ומתאר הרגשה שלי:
http://www.beok.co.il/Forums-20/Forum-116/Message-611513
אם לדייק בתחושה שאני מרגיש (אף רופא לא תשאל אותי על זה מעולם) והחולה בפורום ממש מתאר את מה שאני מרגיש ולא יכול לעזור לעצמי "לשחרר" :
"אני כבר הבנתי שהדלקתיות נובעת מכך שאנחנו כל הזמן שלא במודע מכווצים את המעיים ולא נותנים למערכת לפעול כמו שצריך ולהזרים דם לאיפה שצריך. שיטת גרינברג פועלת ישירות על הבעיות הללו."
ועכשיו לשאלה שלי : אלו שיטות של רפואה משלימה יכולות לעזור לי "לשחרר" ולא לכווץ באופן לא רצוני או להשתחרר מהרגלים לא מודעים כאלה ? האם שיטת גרינברג מומלצת לדעתכם במקרים של קרוהן ? האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לי במקרה או בתחושה כזאת שאני מרגיש ? ממש חשוב לי לשמוע התייחסות שלכם כל אחד מנקודת השיטה הטיפולית שהוא ממליץ לי שתוכל לעזור לי ובפרט על שיטת גרינברג.

2. עזרה ו"תחזוקה" בנושא שחרור ממתחים, הרגעות - על אלו שיטות רפואה משלימה אתם ממליצים ? גם אם יש שיטה לנושא הנשימה או תרגילי נשימה שיתרמו לגוף, יש לכם המלצות מסויימות ?

כמו כן אשמח ממש לכל הערה או תובנה שתוכל לסייע לי בקרב ובמערכה ולהבריא (אפילו שאמרו לי שאין סיכוי), אולי גם ברמה האנרגטית והמערכות הפנימיות (להבדיל מהאורטופדית והיציבה על אף שלדעתי יש קשר מובהק בניהם). אגב, עניין של חיבור אישי שלי, וטעם שלי, אני יותר מתחבר לשיטות מערביות מאשר שיטות מן המזרח...

תודה רבה לכל תגובה

כמה רעיונות

אתה בדרך הנכונה ועשית דרך יפה מאוד!

יש הרבה דברים שאפשר להיות מודעים אליהם ולשפר את הבריאות, כפי שכבר עשית. ויש עוד...
תרגול עצמי יכול להיות דרך צ'יקונג רפואי שעובד על איזון כללי,
שיטת פאולה- הקשורה ישירות לכל השרירים הטבעתיים
שיטות מדיטציות למיניהן אליהן תתחבר (אני בעד המיינדפולנס. אמנםכתבת שאתה מעדיף מערב ולא מזרח אבל הכל כבר מעורבב וכמעט כל תחום כבר נחקר).
בתחום שלי, הקרניוסקרל, אפשר הרבה פעמים לראות כיצד מתח ברקמות, לוחץ על אזור/עצב מסוים ומשבש/גורם לכאב באיבר מסוים.
אנשים עם מחלות כשלך, הרבה פעמים חשים בהקלה, כי הטיפול מוריד את המתח מהעצב השייך לעיכול, וממערכת עצבים מרכזית שלרוב אינה מאוזנת (אולי היא הגורם למחלה, אולי המתח בה הוא כתוצאה מהמצב). בטיפול המודעות הפנימית עולה, הגוף מתאזן ומשחרר מתחים וכך מתחזקת ההרמוניה הפנימית.

גם עם מגוון טיפולים אחרים אפשר לעזור, ואם שיטת גרינברג "מדברת" אליך- אז אתה יכול לנסות. (פה מן הסתם, כ"א ימליץ על התחום שלו...)

ולמרות שקרוהן, מתויגת כמחלה, מסתבר שאלו שהצליחו להירפא או להקל על הסימפטומים, כ"א עשה זאת בדרכו שלו.
בהצלחה
ורפואה שלמה

0 אור 0

New member
שיטת גרינברג אכן מומלצת ועוד

שיטת גרינברג זו שיטה שהתפתחה מתוך הרפקסולוגיה, ומשלבת אבחון רפלקסולוגיה עם טיפולים שמשלבים מספר שיטות (משהו שאגב הרבה מטפלים רב תחומיים עושים, כל אחד עם השילוב שלו, אבל פה אבי גרינברג לקח את הידע שלו והנחיל לדורות תלמידים).
מההכרות שלי עם השיטה, בהחלט מומלץ.
אבל יש לי הערה חשובה לגבי "שיטה שמתיאמה לקרוהן" - המהות של רפואה הוליסטית היא בהסתכלות על האדם השלם, ולא על מחלה אחת , דרמטית ככל שתהיה, שהוא סובל ממנה. לכן אם תמצא מטפל/ת טוב/ה שאתה מתחבר אליה ועובדת באחת משיטות העומק (רפלקסולוגיה, רפואה סינית רפואה איורוודית, שיאצו ועוד) , אז לך על זה - לכל השיטות המקיפות יש כלים לטפל בבעיות מורכבות, כמו גם באיזון הכולל של הגופנפש.
והמלצה נוספת היא על יוגה, ובפרט קונדליני יוגה או טנטרה יוגה (אגאמה) - אמנם כתבת שאתה מתחבר יותר למערבי מאשר למזרח, אבל הידע שהפילאטיס לקח מהיוגה הוא חלקי בלבד. היום כשאני לומדת את קורס המורים של קונדליני יוגה, ומתחבר אצלי לידע של הטנטרה, אני רואה כמה שטחי וחסר הידע של לא מעט מהעוסקים ביוגה, ובודאי בנגזרות חלקיות שלה - ספציפית עבודה על מערכות פנימיות, דורשת יותר התעמקות ודיוק בעבודה. ושוב - כפי שכתבתי על המטפלים, כך בודאי על מורי יוגה: אמנם השיטות שציינתי למעלה, אינהרנטית הידע שלהם יותר מקיף ומעמיק , אבל מורה טוב בכל שיטה שהעמיק בידע של השיטה שלו , יכול לקדם אותך רבות

0 אור 0

New member
ואגב שרירים טבעתיים זו אחת הסיבות

ראיתי שהמליצו על פאולה מעלי,
בשיטות היוגה שציינתי יש עבודה מאד רצינית על שרירים אלו ועבודת נשימה - פראנהימה
&nbsp

טאוֹ

New member

ladybug4NLP

Active member
שובשוב2-אני מצדיעה לך על כך שאתה מכיר כי טיפול וריפוי הם

עניין של גוף נפש.

אתחיל בכך שלמרות שאני מטפלת בשיטות המוצעות - אני מטפלת בנשים בלבד.
הייתי ממליצה על טיפול בשיטת ה- NLP שהיא שיטה קצרת מועד לטיפול ולריפוי.
וגם על EFT שהיא שיטה לשחרור רגשי הפועל גם על סימפטומים גופניים והיחודייות שלו
שהמטופל לומד לטפל בעצמו, הטיפול זמין בעת הצורך וזהו כלי נפלא שנשאר אתך לכל לכל החיים ואין צורך להיות כל הזמן צמודים למטפל

במידה ותהיה התעניינות , אשמח לייעץ בפרטי היכן לפנות

הרבה בריאות

למעלה