אשמח להתייעץ

נוסעת27

New member
אשמח להתייעץ

שלום לכולם,
אני בת 28, בעלת משקל עודף כל חיי, ויש היסטוריה של סוכרת במשפחה.
ידוע לי כי זה מציב אותי בסיכון גבוה, ואני בהחלט משתדלת להילחם בעודף המשקל כדי להימנע מהסיכון שאני נמצאת בו.
אני כבר כחצי שנה טבעונית, מה שאומר שתזונתי ללא חלב, ביצים,ובשר, הרבה ירקות ובעיקר תבשילים שאני מכינה, שמתבססים על ירקות, קיטניות, אורז ולעיתים פסטה מקמח מלא. נמנעת מאוד מאוכל תעשייתי, אוכלת מתוקים לעיתים רחוקות.
למרות התזונה הבריאה, לא נראה שאני יורדת במשקל, התייעצתי עם הרופא שלי שאמר שייתכן ואני פשוט כזאת, אם הגוף לא מאבד משקל כשהתזונה מתבססת בעיקרה על בריאות, ייתכן ש"ככה זה נועד להיות".
מעניין אותי אם התזונה הבריאה משפיעה על הסיכוי לחלות בסוכרת או שזה בעיקר העובדה שיש עודף משקל?

IrisPeleg

New member
השערה

נוסעת יקרה

גם אני התנסתי בטבעונות תקופה מסויימת ואני יכולה להעיד על עצמי כי ניזונתי הרבה משקדים, אגוזים, טחינה ועוד.

גם בני טבעוני והוא רזה מאד.
הוא טוען שיש טבעונים שמאד מרזים מזה ויש שמאד משמינים מזה.

אין ספק שהתזונה שלך עוזרת לך מחד אך עודף משקל זה עודף מקשל והוא בהחלט מסכן אותך.

האם את עושה פעילות גופנית סדירה?

נוסעת27

New member
לצערי בהחלט לא עושה מספיק פעילות

משתדלת להקפיד על יוגה אבל מאז שהתחלתי עבודה חדשה ועמוסה לפני חודש וחצי בהחלט לא מספיק פעילה.. המטרה שלי היא לעשות הליכות 3 פעמים בשבוע ובהחלט מתכוונת לחזור לזה.
אגב לגבי התזונה- המרכיבים העיקריים בתפריט שלי הם-המון ירקות,טריים ומבושלים, פירות (בד"כ פרי אחד ליום), חלב סויה, סייטן (חלבון חיטה), אורז, לחם שיפון מלא, חלב קוקוס (לפעמים, כחלק מתבשיל), עדשים שחורות ואפונה, לפעמים משלבת טופו בתפריט. אגוזים ושקדים רק לעיתים רחוקות. חוטאת לפעמים במנות מרקים תעשייתיים אבל באופן כללי מאוד נמנעת מאוכל תעשייתי. מתוקים אוכלת אולי פעם בשבוע, גג פעמיים. גם הרגלתי את עצמי לשתות המון מים, כשני ליטר ביום, אם לא יותר. כשהתחלתי עם הטבעונות ירדתי כמה קילוגרמים ב"בום" ואז נעצרה הירידה למרות שהמשכתי באותו קו...מוזר לי שעם תזונה כזאת המשקל לא משתנה...
יש המלצות? אני בהחלט לא רוצה להיות בצרות, ברור לי שאני בסיכון גבוה...

תומרונתם

New member
מנהל
מתמטיקה

כמות אנרגיה שנכנסת צריכה להיות נמוכה מכמות אנרגיה שיוצאת...
הדרך הטובה ביותר לעשות את זה בלי לפגוע בבריאות ולאורך זמן היא ע"י פעילות גופנית.
ולא, יוגה זה לא מספיק - אם כי זה חשוב ליציבה וכושר ליבה - את צריכה פעילות אירובית 3-4 פעמים בשבוע, יותר מ-20 דקות. זה לא חייב להיות קשה, אבל זה צריך להיות ברמת נשימה שאת יכולה לדבר אבל לא מאוד בקלות.
תנסי, את תופתעי מהתוצאות, מנסיון.

ולריו

New member
רק לתשומת לב. החשבון שלך טוב ונכון מתמטית,

הבעיה היא ש-20 דקות אירובי זה לא מוציא אנרגיה באופן משמעותי.

רק לדוגמא, הליכה במשך שעה במהירות 6 קמ"ש מוציאה בקושי 400-500 ק"ק.

וספורט זה טוב, ללא ספק ומוציא אנרגיה אבל לסתימת הפה יש משקל הרבה יותר משמעותי בדיאטה

תומרונתם

New member
מנהל
הכל שאלה של מינון

ברור ש-20 דקות אירובי לא מוציאות מספיק אנרגיה, אבל זה יותר מיוגה, תסכים איתי? מה גם שאמרתי "יותר מ-20 דקות", והכוונה בכך היא ששריפת שומן באימון אירובי מתחילה לאחר כ-15-20 דקות.
ספורט זה טוב כי זה לא רק מכשיר להוצאת קלוריות, אלא מכשיר להגדלת "נפח המנוע". ככל שעוסקים יותר בספורט, הוצאת הקלוריות היא גבוהה יותר לאותה פעילות.

אני נוטה לא להסכים איתך לגבי מה יותר חשוב - "סתימת הפה" כמו שאתה קורא לה או הפעילות הגופנית. אני בהחלט חושבת שלמתמטיקה יש פה מקום חשוב. אם תוציא 2000 קלוריות ביום, אין שום בעיה שתאכל 3000 קלוריות ביום (בהנחה שבפעילות בסיסית מוציאים יותר מ-1000 קלוריות, תלוי במשקל/מין/גיל וכו').

IrisPeleg

New member
בריא זה טיוב אך לא מספיק

כמובן שכשיש הרבה עודפים יורדים יותר מהר ואח"כ זה נעצר.

תנסי להעריך את הערך הקלורי של צמה שאת אוכלת ולא רק אם זה מתועש או לא.

מה שתומרונתם כתבה זה ההמשך לדברים

למעלה