אשמח להתייעצות דחופה...

אשמח להתייעצות דחופה...

אני חמישה חודשים אחרי לידה. ההריון הגיע אחרי שנים רבות של נסיונות וטיפולים רבים. מכיוון שילדתי בקיסרי חירום והיה לי קרע לטרלי ברחם אני צריכה לחכות לפחות שנה עד שאוכל לנסות שוב, ובנתים מפאת גילי (36.5) הרופא הציע שנעשה טיפול ונקפיא עוברים להחזרה כאשר הרחם יחלים.אני אמורה להתחיל בימים הקרובים וממש לא בא לי! המחשבה על זריקות ומעקבים שוב מדכאת אותי, מה גם שאני מניקה והטיפול עלול להשפיע לרעה על כמות החלב שלי ואני ככ נהנת להניק את קטנטונת שלי שלא מתלהבת ממוצקים והיא באחוזון נמוך... הייתי שמחה לחכות עוד קצת וליהנות עוד קצת מהחופשה מהטיפוליםמצד שני, לקח לי כל כך הרבה זמן להכנס להריון וירגיע אותי מאוד שיהיו לי מוקפאים בקנה וגילי הלא צעיר.. הרופא בפירוש ציין שעדיף עוברים מגיל 36 מאשר גיל 37 או 38יש לציין שאנחנו מהבלתי מוסברים ופרופיל הורמונלי שעשית לפני שבוע תקיןמה הייתן עושות? יש לכן עצה/תובנה עבורי?תודה מראש

הי

קודם כל מזל טוב, גם אני מאוד נהניתי להניק, קשר אינטימי ומיוחד...
אני לא יכולה ממש לייעץ לך - את יודעת כבר את העובדות, והרופא אמר מפורשות את דעתו. מצד שני, רגשית את לא ממש שם, ואפשר להבין, כי זה גם לא טיפולים לילד שאת כבר כמהה לקבל, אלא בעתיד...
כן הייתי ממליצה לך לנסות להחליט בדרך הכי עובדתית שאפשר. אולי להכין "בעד ונגד" ולבחון מה יותר משמעותי בעינייך - ה"בעד" או ה"נגד"... אם יש סיכוי שאם לא תעשי את זה לא יהיו לך עוד ילדים וזה משהו שאת יכולה לחיות איתו, או שיהיו, אבל תצטרכי "להשקיע" יותר בעתיד.

anguly

New member
זו אכן דילמה

אבל אני רוצה לחדד כמה דברים:
כל עוד את מניקה כמעט מלא רוב הרופאים לא יסכימו לטפל בך, כי ההנקה עלולה לשבש את הטיפול, וגם לא ברור כמה בטוח ליונק לינוק כאשר את מקבלת הורמונים (אין הרבה מחקרים וזה לא ברור אם יש או אין השלכות). בנוסף ההורמונים משנים את טעם החלב ויתכןוהקטנטונת לא תאהב את החלב החדש.
פתרונות אפשריים, לשאוב ולזרוק בזמן הזריקות כדי לשמר תנובה, או לקחת סיכון...
&nbsp
הגיל אכן משמעותי מאד, אבל הייתי לוקחת עוד כמה חודשים בכל זאת כדי לתת לגוף להתאושש יותר, וגם שהקטנטונת תעבור לאכול מוצקים בצורה טובה יותר.
&nbsp
בהצלחה

anguly

New member
זו אכן דילמה

אבל אני רוצה לחדד כמה דברים:
כל עוד את מניקה כמעט מלא רוב הרופאים לא יסכימו לטפל בך, כי ההנקה עלולה לשבש את הטיפול, וגם לא ברור כמה בטוח ליונק לינוק כאשר את מקבלת הורמונים (אין הרבה מחקרים וזה לא ברור אם יש או אין השלכות). בנוסף ההורמונים משנים את טעם החלב ויתכןוהקטנטונת לא תאהב את החלב החדש.
פתרונות אפשריים, לשאוב ולזרוק בזמן הזריקות כדי לשמר תנובה, או לקחת סיכון...
&nbsp
הגיל אכן משמעותי מאד, אבל הייתי לוקחת עוד כמה חודשים בכל זאת כדי לתת לגוף להתאושש יותר, וגם שהקטנטונת תעבור לאכול מוצקים בצורה טובה יותר.
&nbsp
בהצלחה

למעלה