אשמח לחוות דעתכם על מקרה לא קל שקרה לי.

רורק1

New member
אשמח לחוות דעתכם על מקרה לא קל שקרה לי.

שלום.
היום בשעות הבוקר(אני ביום חופש), נסעתי ולצערי ראיתי חתול שוכב פצוע על הכביש כתוצאנ מדריסה.מצבו היה לא טוב כלל ונראה גוסס לצערי, החתה לו לצערי חבלה בבטן וברגל. למרות זאת, החלטתי לעשות מעשה ,עטפתי אותו בסדין ומיהרתי לווטירינר, הווטרינר מסר שנמצבו לא קל בכלל,הוא ממליץ להרדימו,או לנות להעביר לטיפול בבית חולים לחיות,ושם וודאי ייאלצו לקטוע לו את הרגל, הווטרינר הוסיף שמצבו לא קל והוא ממליץ בצער להרדימו.
גם ויזואלית,ולמרות שאיני מבין ברפואת בע"ח, היה קל לזהות לצערי שמצבו של החתול לא נראה טוב.
לקוחה אשר היתה במרפאה, ניסתה לשכנע אותי שיש סיכוי להציל את החתול,ואם יש לי היכולת הכספית להביאו לביה"ח אז שאעשה זאת.
למרות המלצת ווטרינר בשלב זה,יצרתי קשר עם בית חולים בבית דגן והבנתי כי עלי להביאו וכי עלי לדע כי וודאי מדובר בטיפול יקר.
שוחחתי גם עם המחלקה הווטרינרית בעירי ,ולא היה לי ספפק כי ברגע שייראו אותו, הם ירדימו אותו.
נאלצתי להכנס לדילמה לא פשוטה, האם לתת לווטרינר להרדים אם לנסות להציל את חייו,נוצר מצב בו אני אמור להחליט על חייו של מישהו(במקרה הזה חתול אבל מבחינתי זה עדיין נפש חי ונושם).
מצבו של החתול לא היה טוב, היתה פגיעה לא קלה כלל,ערכתי אנספור התייעצות עם הווטרינר ועם העוזרת שלו במרפאה, נאמר לי מפורשות שהוא ממש סובל וכי כדאי ורצוי להרדימו, אף הוסיפו שגם אם יחליטו לנתח ולנסות להציל,אין לו הרבה סיכויים לאור מצבו.
בצער,אבל יש לציין גם בהקלה למען עצירת ייסוריי החתול, חתמתי על אישור ההרדמה וכך זה הסתיים.
הסוגיה שאולי בכל זאת יכלו להצילו נורא ייסרה אותי, הווטרינר התעקש שאראה שוב את מצבו של החתול בכדי שאשתכנע שמצבו לא קל,ולאחר שצפיתי בו,הבנתי כמה מצבו אינו קל . אני משוכנע שכ"א איש מקצוע נוסף היה מקבל את אותה החלטה.
אבל התחושה אולי הייתי צריך בכל זאת להעבירו לבית חולים ולעשות מאמץ גם אם קיים אחוז בודד,מציקה לי. מצד שני, עשיתי מאמץ,באמת ניסיתי,אספתי מהכביש,ליוויתי למרפאה,יצאתי קשר עם בית החולים ומרפאה ווטרינרית,קיבלתי ייעוץ,הבטתי בו טרם הורדם. ואני מרגיש עצב בכל זאת. אשמח לדעתכם. האם היה עלי לעשות דבר נוסף. שנה טובה

דרורפפ

New member
צר לי לשמוע על המקרה

צר לי לשמוע על המקרה. לצערי אני רואה דברים באופן מאוד קר ומאוד כלכלי, ומההיבט הזה לבד- הייתי בוחר בהרדמה.

מעבר לכך שצר לי לשמוע על המקרה במנקודת מבטו של החתול, גם צר לי לשמוע על המקרה מנקודת מבטך- משום שעושה רושם שאתה כלל וכלל אינך שלם עם הדברים, ואתה שם דגש מאוד קטן על העובדה שחסכת מהחתול סבל וכאב רב- אולי הרדמה היא לא הפתרון האידאלי, אך כמובן שישנן חלופות גרועות בהרבה.

בעולם הלא מושלם שאנו חיים יש לנו אמצעים מוגבלים, ולפי דעתי- השיקול הכלכלי הקר אומר, שבמקום להשקיע את אלפי(?) השקלים בניתוח(ים(?)), בתקופת החלמה ממושכת, ובאיכות חיים ושרידות בסימן שאלה גדול- נעשה הרבה יותר טוב להרבה יותר חתולים אם נשקיע את האמצעים הללו ברכישת אוכל, בהאכלה, בעיקורים/סירוסים, בעזרה לרשויות/עמותות לאתר חתולים, בהכנת כלובי חצר חמים לתקופות החורף, ואפילו במתן עזרה רפואית לחתולים פצועים אחרים עם אחוזי שרידות ואיכות חיים טובה יותר.

אני יודע שזה קר מאוד להסתכל על הדברים כך... אך זה העולם הלא מושלם היחיד שיש לנו

Dancer15

New member
אני מכירה את ההרגשה ומאוד מזדהה

אני מתנדבת בעמותה למען כלבים וחתולים. בשבוע שעבר התנדבתי להסיע 2 גורים לוטרינר לבדיקה. אחד הגורים היה עם מחלת עור (כהתגלתה כדלקת עור לא מדבקת). הגורה השנייה נלכדה מפוצצת פרעושים וקרציות והייתה במצב מאוד ירוד. חלושה, בקושי מרימה את הראש ובלי יכולת לעמוד על הרגלים. העיניים שלה היו צהובות. כבד ששמתי אותה באוטו הרגשתי שהיא במצב לא טוב. ראיתי שהיא צהובה. הוטרינר איבחן קדחת קרציות וצהבת בדרגה גבוהה מאוד. אפילו החניכיים היו לבנות. הוא המליץ להרדים ובתיאום עם הוטרינרית בכלבייה היא אכן הורדמה. ידיעתי שזה היה לטובתה. היא ממש גססה לי בידיים אבל חזרתי הבייתה עם מועקה כבדה, לא הייתי מאפסת באותו היום בכלל וההרגשה הזו ליוותה אותי גם למחרת.

dimitrygo

Active member
מנהל
כל הכבוד לך על הטיפול ועל ההתמודדות עם המצב הלא פשוט הזה

עשית הרבה מאוד לחתול המסכן הזה. הרוב המוחלט של בני אדם לא היו עוזרים לחתול רחוב פצוע, לא היו אפילו מסתכלים עליו. אני מבין את ההרגשה שלך, מאוד לא פשוט לקבל את החלטה הזאת ללא קשר לנסיבות. לדעתי פעלת נכון וקיבלת החלטה נכונה לאור המצב ותאור הפגיעה בחתול. אין לך מה לייסר את עצמך.

למעלה