אשמח לחוות דעת לגבי היי-קיו

saloska

New member
אשמח לחוות דעת לגבי היי-קיו

אני רוצה להתחיל פסיכומטרי ושוקלת ללמוד בהייקיו. שמעתי שהמורים שם טובים ושיטת הלימוד יותר דיגיטלית ומול המחשב שזה מוצא חן בעניי. יש לי גם הנחה של 5% דרך הכרטיס של מזרחי שזה גם שיקול.
יש פה מישהו שעה ויש לו המלצות או דיס המלצות?

שאלה נוספת- אם אני נגשת למבחן של אוקטובר, אז אני יכולה לגשת למבחן של דצמבר או לא? לא הבנתי את זה.
תודה לעונים!

ramboli

New member
חוות דעת שלי...

שלום לך,
את הפסיכומטרי הראשון שלי עשיתי לאחר קורס של הייקיו (דצמבר 2013) ואת השני (יולי 2014) עשיתי לאחר קורס של יואל גבע. אכן הקורס בהייקיו ממוחשב יותר, אך האתר שלהם מסורבל מדי ומיושן מאוד. כלי הלימוד באתר לא תרמו לי להבנת החומר ולהטמעתו ולדעתי הם חסרי תועלת לחלוטין. הכלי היחיד שטוב בהייקיו שנותן לו ייתרון הוא הברייןואש - תוכנה מעולה ללמידת מילים בעברית ובאנגלית ללא מאמץ ובאופן יעיל מאוד. זה הקלף החזק של הייקיו והייתי אומר שגם היחיד. הקורס דוגל במדיניות של "כמה שתתרגל יותר, תצליח יותר". מדיניות זו אמנם תקפה לבית הספר ששם המבחנים הם תבניתיים מאוד וחוזרים על עצמם רק עם נתונים שונים בשאלות, אך לא תקפה במבחן הפסיכומטרי שבו כל שאלה היא עולם ומלואו ואין דרך לשנן את תבנית השאלות ולהכירן לפני שניגשת למבחן. לדוגמה, בהייקיו יש כלי שנקרא PT - כלי נורא ואיום. הוא מחולל מקבצי שאלות תבניתיות, כל פעם מגריל נתונים מספריים רנדומליים לשאלות וצריך לענות עליהן בזמן מוקצב. זה כלי "חובה" לשימוש יום יומי. דוגמה נוספת היא הסימולציות בקורס. את תמצאי את עצמך פותרת סימולציות מלאות פעם בשבוע מהיום הראשון ועד האחרון של הקורס. את בטח שואלת את עצמך למה? הרי לא יודעים את כל החומר בשביל לעשות סימולציה מלאה... ובכן, לי אין תשובה לתת לך להחלטה ההזוייה הזאת. אותי באופן אישי זה רק תסכל, הוצאתי ציונים נמוכים והרגשתי נורא ואיום. מגרעה נוספת: ציון הסימולציות שתקבלי הוא ציון פסיכומטרי רגיל (200-800). הבעייה היא שהם לא באמת יכולים לנבא מה הציון האמיתי שתקבלי גם אם תעשי 1000 סימולציות. המרכז הארצי מחשב את הציון באופן מתוחכם המושפע משאר הנבחנים ולא ארחיב על כך עכשיו. אין שום משמעות לציונים האלה במהלך הקורס ואין טעם לחשב אותם. בקורסים אחרים נותנים פשוט אחוזים (סך תשובת נכונות מתוך כלל השאלות). שיטת האחזוים גם לא מנבאת את הציון האמיתי אך עוזרת לך להבין איפה את עומדת ומה את צריכה לשפר. ביואל גבע ובקידום למשל, תקבלי את הציונים באחוז כללי וגם בחלוקה לפי נושאים. למשל: 100% באנלוגיות, 50% בהבנת הנקרא.
הייקיו משתמשים ב"טריקים". למשל טריק החץ, טריק ה____ (שטות כלשהי). המצב הוא שטריקים לא עובדים בפסיכומטרי. שוב, אין פה תבנית, אין חזרה, כל שאלה שונה מהאחרת. צריך ללמוד גישה לאיך לפתור שאלות ולדעת מה עושים אם נתקלים ב"כך וכך...". ביואל גבע מלמדים נטו גישות לשאלות. לסיכום, אני לא ממליץ לך על הייקו, אלא על יואל גבע ואם יש לך מגבלה בתקציב אז קידום גם לא רעים בכלל.
מקווה שעזרתי.

NurseMan

New member
מסכים!

במידה רבה ביותר!!!
לא לגשת להייקיו, השיטה שם גרועה, הכיתות אינסופיות מלאות בתלמידים, לא רק זה המורים עושים כאילו הם "מתחשבים בך ודואגים לך" אבל לא! זאת חוות דעת שלי ושל עוד כמה וכמה שהיו איתי בקורס ובכלל בקורסים אחרים ששמעתי.
&nbsp
לגבי יואל גבע קיבלתי אלף ואחת מחמאות. באמת שלא קיבלתי משהו שלילי לגביהם.
&nbsp
גם אם הם יותר יקרים עדיף לך לשלם עוד טיפה ולעשות את הטוב ביותר - מניסיון של זמן ומשאבים.

ramboli

New member
בקשר לשאלתך השנייה

לא ניתן לגשת למועד סמוך לזה שעשית. כלומר תצטרכי להמתין מועד נוסף ואז לגשת.
אוקטובר ודצמבר הם סמוכים.

avi32636

New member
אני מחזק את מי שכתב מעליי

הם זורקים עלייך הרבה חומר שתרגישי שהם "מפנקים" בתרגול, אך הם תקועים על סגנוננות אחדים שלא עוזרים למבחן פסיכומטרי עצמו, בו יש אין ספור סגנונות לתרגילים. לכן חשוב יותר ללמוד את הגישה לשאלות מה שלא קיבלתי בהייקיו והתאכזבתי מזה.

השיטת לימוד שלהם בכמותי עם המצגות היא ממש טובה אבל תזכרי שחשוב זה ללמוד איך לגשת לשאלה, כי במבחן עצמו הקושי הוא להבין איך לפתור את השאלה, והשיטה היא הכלי הסופי.

בדיעבד, אני הייתי בוחר ביואל גבע למרות ההפרש הכספי.

arielnahmani

New member
מה שחשוב זה המדריך

היי סלוסקה
הדבר החשוב ביותר זה מדריך ברמה גבוהה שינטע בך את תחושת הביטחון על מנת שתצליחי בבחינה. מה שטוב במחשב זה שיהיה לך מלא גדול של תרגילים, וזה זמין לך מכל מקום. זה יכול לדמות אמיתי בכך שהמחשב נותן לך מסגרת זמן ברורה ונותן לך תוצאה\ציון. לעומת זאת, רבים דווקא מעדיפים בנוסף למחשב גם חוברת פיזית, כיוון שהם חשים בנוח יותר עם חומרים מודפסים.
אני עשיתי בעצמי קורס פסיכומטרי, וממש אהבתי לראות שבאחד השיעורים נכנס מנכ"ל רשת מכללות חכימא פסיכומטרי , אלירן טוינה, ועורר בנו ים של מוטיבציה :)

אל תתפתי להנחות, אם התוצר לא מספיק איכותי.
מקווה שעזרתי
אריאל

justpo

New member
אני לא חושב שהייקיו כאלו גרועים...

סיימתי קורס אצלם ממש הרגע, של המועד האחרון. לא הלך לי טוב - אבל אני מאשים בעיקר את עצמי שלא השקעתי מספיק.
אני מניח שזה תלוי הרבה במורה - שהיה ממש טוב אצלנו. הם גם משקיעים באווירה שתיהיה כיפית ולא כבדה מדיי ומשעממת (צחקנו המון - המורה היה קורע. וברור לי שזה לא העיקר - אבל זה עדיין היה כיף).

מצד שני - יחס אישי ממש לא היה קיים. כלומר, יכולתי לפנות אל המורה אחרי השיעור בשאלה (ולחכות שכל המציקים יסיימו),
אבל אין שום מעקב אחרי התקדמות ודאגה אישית לתלמיד. עושה את הסימולציות וזהו, אף אחד לא באמת מתעניין (הייתה שיחה אישית אחת בתחילת הקורס).
למרות שידידה שלי שעשתה קורס אחד לפני אמרה שזה לא היה אצלה ככה - שוב, תלוי במיקום ובמורה.

בסופו של דבר אני מאמין שזה בעיקר עניין של השקעה עצמאית. להכין ש.ב, לתרגל. לא עשיתי את זה (או בקושי).
וגם אני התלבטתי בין יואל להייקיו, ומכיוון שהיה לי הנחה של כמעט 50% על הייקיו (הפרש של איזה 2000 ש"ח מיואל), והרבה המלצות מחברים, הלכתי עליהם.
עדיין מעניין אותי אם ביואל היה הולך לי יותר טוב - אולי עוד אנסה

ד.א, חשוב לדעת שיואל לפי התקנון שלהם מאפשר להתנסות בשיעור בלי התחייבות. שווה לנצל לדעתי (אולי אפשר לסחוט מהייקיו אותו הדבר).
אם הייתי יודע את זה לפני היה לי הרבה יותר קל...

IDO173

New member
אני למדתי בהייקיו...

היי סלוסקה,
אני למדתי בהייקיו ועשיתי את המבחן באפריל האחרון.
אחד הדברים שהכי משכו אותי ללמוד שם זה הכיתות הקטנות והיחס הפרטני שלא קיים במקומות אחרים אני למדתי בסניף גבעתיים והיינו 13 תלמידים בכיתה והמורה היה סופר מקצועי. לעומת זאת, ביואל גבע, כיתה יכולה להגיע ל-50 תלמידים (יש לי כמה חברים שלמדו שם בסניף ת"א), אז אם את צריכה מסגרת קטנה, זה פחות המקום בשבילך.
עוד סיבה שמשכה אותי לבחור בהייקיו, היא האתר שלהם, שבניגוד לכל מה שנאמר לגביו בתגובות הקודמות, אני מאוד נהניתי לעבוד בו – הוא פשוט וקל למשתמש ולא פחות חשובה העובדה שהמורה ראה בדיוק מה עשיתי באתר ואת קצב ההתקדמות שלי ולפי זה התאים לי תוכנית עבודה אישית.
הטריקים ושיטות הלימוד עזרו לי מאוד – אני אישית התקשיתי מאוד בכמותי והמורה פשוט כיוון אותי ונתן לי טיפים אישיים.
אגב, בהתחלה לא הבנתי למה מתחילים לעשות סימולציה בשלב כ"כ מוקדם של הקורס, אבל משבוע לשבוע ראיתי את גרף הציונים שלי ויחד עם המורה עבדנו על מקצה שימורים ושיפורים.
בכל מקרה, אני מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב :)
שיהיה לך בהצלחה

למעלה