אשמח לחוות דעת

s m o o d

New member
אשמח לחוות דעת

שלום לכם , המכון האקדמי לחולון פתח תואר בשם "טכנולוגיות למערכות למידה" , ורציתי לדעת אם לעוד מישהו יש מידע בנוגע לתואר , מה הוא אומר בעצם , מה משמעות השם , מה אפשר לעשות עםזה , האם זהו שילוב של מספר תחומים. מה אתם חושבים על התואר הזה ומה הוא אומר לכם ? תודה
 
טכנולוגיות למערכות למידה

ככל שמערכות החיים שלנו עוברים יותר ויותר למחשבים, לתקשוב, ולשימוש רב, כך צריך יהיה להתאים פתרונות לבעיות, פתרונות לשאלות, דרכים לצרכים. לולא בחרתי במסלול של MA בחינוך המיוחד, לשנה הבאה, זה בדיוק התחום שהייתי רוצה להתמחות בו. נראה לי שהוא בהחלט מתאים להמשך החיים שלנו המתוקשבים, גם מי שאינו מעוניין, בלית ברירה, יהיה צריך. ומי שראשו פתוח, רעיונותיו עמו וידע בטכנולוגיות האלו, נדמה לי, שזו דרך מצוינת להתקדם ולהמשיך להיות יצירתי. בקיצקוץ = אם זה משהו שמושך אותך, קדימה הסתער. נראה לי סבבה לגמרי. ובעניין של חינוך מיוחד, בוודאי ובוודאי שכדאי לדעת על כך, ולהתאים כפי שצריך את הטכנולוגיות למערכות הלמידה. ו... גם נחכה לעדו בן צבי, שהוא הכי מבין בעניין הטכנולוגיות והנגשת הלמידה, ונשמע מה הוא אומר על כך.
 

FOR THE LD

New member
באוניברסיטה הפתוחה קיים מסלול

לימודי דומה, במסגרת לימודי תואר שני בחינוך (מערכות למידה/טכנולוגיות). אפשר להיכנס לאתר, ולקרוא על מהות המסלול, ועל הנלמד בכל קורס. בהצלחה!
 
תודה על המחמאה.

אני לא יודע במה עוסקים הקורסים. טכנולוגיה יכולה לעזור לתלמיד הטיפוסי, לתלמיד בעל הצרכים המיוחדים, למורה, למנהלתן, לכותב חומר הלימוד וכו'. הלימודים יכולים להיות ברהמה הגשמית מאוד והעדכנית מאוד ולא להיות רלוונטיים בכלל למצב הטכנולוגיה בעוד 10 שנים. הם גם יכולים להיות מאוזנים בין גשמיות לתיאוריה או תיאורתיים מדי (אם כי לטכנולוגיה מסייעת לעקיפת ליקויים אין עדיין הרבה תיאוריה). השאלה היא גם מה נותנים חוץ מטכנולוגיה? לא סביר ש100% מהקורסים יהיו רק על טכנולוגיה. בקיצור, אני ממש לא מעיז לנחש מה יש במסלול הנ''ל.
 
השם הזה יכול לתאר מגוון של מסלולי

לימוד. הכי טוב להביט ברשימת תיאורי הקורסים כדי להבין מה יש ומה אין במסלול הלימוד. אני הייתי מחפש את הרשימה באתר המכון שמציע את המסלול או שואל בטלפון איפה אפשר לעיין ברשימה כזו.
 
למעלה