אשמח לחישוב הפחמימות והערך הגליקמי של הכדורים שבמתכון.

oritta17

New member
אשמח לחישוב הפחמימות והערך הגליקמי של הכדורים שבמתכון.

מתכון לכדורי -טונה :
מצרכים:
2 קופסאות טונה בשמן, לסנן את השמן .
ביצה אחת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה,טרייה.
בצל טרי בינוני,קצוץ דק.
שן שום כתושה
כף טחינה גולמית
5 כפות בטטה מגוררת .
מלח
פלפל שחור
2 כפות מיץ -לימון
לערבב הכל ביחד בקערה ,או במעבד -המזון.

להכין בנפרד,בקערית קטנה, 5 כפות אגוזים טחונים.

אופן ההכנה:
לערבב במעבד מזון או בקערה את 2 קופסאות הטונה עם שאר המצרכים,(אך ללא האגוזים).
לצור בידיים כדורים קטנים (כמו כדורי פלאפל,)
ולהניח אותם בתבנית,על נייר -אפייה משומן.
להבריש את הכדורים במעט שמן ,(או בתרסיס) ,
ולטבול כל כדור בקערית עם האגוזים הטחונים,לטבול מכול הצדדים בכדי שיצופו היטב.
לאפות בתנור (חום 175 מעלות).
במשך כ-30 דקות מכול צד ,עד להתייצבות והזהבה מ-2 הצדדים.
ומתקבלים כדורי טונה מאוד טעימים,לאכול בעודם חמימים.
(אם התקררו מדי ,אפשר לחמם שוב ,לזמן קצר- שלא יתייבשו). _

הערה:
חשוב להשתמש בטונה -בשמן ,לאחר סינון, כדי לקבל מרקם עסיסי.
( ולא טונה במים,שהיא במרקם יבש יותר).

__________________________________________________________________
 

oritta17

New member
לדעתי,החישוב אמור להיעשות כאן רק לגבי הבטטה ,האם אני צודקת ?

 

אבו זקן

New member
ערך גליקמי?

אם תמצאי מישהו שמסוגל לחשב ערך גליקמי של תערובת כזאת של חלבון-שומן-פחמימה, או שהוא גאון או שהוא שרלטן. אבל ברור שחמש כפות בטטה שמתחלקות על כל המנות ביחד עם השומנים והחלבונים לא מהוות בעיה (המושג "עומס גליקמי" יותר רלבנטי כאן).
&nbsp
אגב, טונה במים עדיפה על טונה בשמן, ואם המרקם יבש לטעמך את יכולה להוסיף שמן בעצמך לטונה המסוננת. השמן שתוסיפי יהיה ללא ספק באיכות טובה יותר ממה שתמצאי בפחית הטונה שלך.
 

אבו זקן

New member
אם הבנתי נכון

מר גרנר מתייחס לשמן בקופסה כאילו הוא מגיע מדג הטונה עצמו: "מדובר בדג שנמצא בקופסה עם כל המיצים שלו, והשמן הוא חלק מהעיסקה". אני לא יודע איזה טונה הוא קונה, אבל אלה שאני מכיר מכילות שמן צמחי כך שהשמן הוא "חלק מהעיסקה" רק במשמעות המילולית.
 

oritta17

New member
מצאתי טבלה של ערכים ל -100 גרם בטטה,,

למעשה תמיד ידעתי שהבטטה בעלת ערכים תזונתיים מועשרת בויטמינים ובמינרלים חיוניים,
וכעת מצאתי טבלה עם פירוט על כך. (בסוף העמוד מצויין גם העומס הגליקמי.)
&nbsp
כפי תשובתך, אכן צדקת שזה לא נחשב עומס גליקמי גבוה ,בכמות הבטטה שהשתמשתי.
ואכן, מחושב שם העומס הגליקמי ל - 100 גרם בטטה,(אני השתמשתי ב-50 גרם,שזה רק 5 גרם פחמימה-
והחישוב של הערך הגליקמי הנמוך מ - 10, מצויין שם כערך נמוך.)
הטבלה מופיעה כאן:
http://www.fitlife.co.il/archives/731
&nbsp
 

אבו זקן

New member
לא רק זה

המתכון שלך הוא לכמה מנות (2 קופסאות טונה, כך שאני מניח שמדובר על 4 מנות בערך), ולכן העומס הגליקמי מתחלק בין כולן והוא זניח.
 

oritta17

New member
בכול מקרה אני סיננתי את השמן במסננת,,

&nbsp
אגב,
יש גם להשיג ברוב הרשתות טונה בשמן זית.
 

אבו זקן

New member
בנוגע לאגב

כמו כמעט כל דבר אחר, גם שמן זית מופיע באיכויות שונות. אם את היית יצרנית של "טונה בשמן זית" האם היית משתמשת בשמן זית "כתית מעולה" של זן יקר, או במשהו קצת יותר זול?
 
למעלה