אשמח לטיפים להוצאת קפה טוב ממקינטה....

Lechoke Lames

New member
לי יש. לא משהו.

התוצר שלו מדורג אצלי מתחת לכל שיטה אחרת להכנת קפה פילטר (הדירוג שלי: וואקום, פלאנג'ר, משפך פילטר נייר / דריפ). הלחץ עם הידית לא נותן שום דבר לדעתי. הוא רק הופך את ההכנה לפחות נוחה מהשיטות האחרות.
 

sagyrotem1

New member
אשמח לטיפים להוצאת קפה טוב ממקינטה....

אז רכשתי בריקה 2.
רכשתי קפה (באותה חנות שרכשתי את הבריקה), לטענת המוכר קפה איפשהו באמצע...
אז הקפה סביר לא משהו.... (אני יודע שלא אוהבים להתייחס כאן לנספרסו....) אבל היו לי כוסות קפה יותר טובים בעבר (והמבין יבין למי אני משווה....)....
על אף ההמלצות, עקב הסופ"ש הגשום לא יצא לי להגיע לביקור אצל גלעד /נגרו לטעימות טיפים ורכישה של קפה....
חייב לציין שהשארתי לו הודעה באתר והוא חזר אליי מיידית עם הזמנה חמה להגיע לטעימות וקישקושים.... נראה מבטיח בהחלט אקפוץ אליו לביקור...
עד אז...
אשמח לטיפים כאן..
כמה שאלות שעולות לי בשלוף
- עוצמת גז- הכי נמוכה? בינונית - אני יודע שהיא אמורה לחמת רק תתחתית אבל גם שם יש מרווח .....
- דחיסת הקפה - הומלץ שלא לדחוס... בכל מקרה אם אני רק מניח זה כמות מסויימת אבל אם אני נותן כמה מכות בצד פתאום יש הרבה יותר מקום לכמות נוספת.....(סוג של דחיסה אבל בעצם לא.....)...אני שואל כי הקפה יוצא חלש יחסית....
אשמח לטיפים נוספים....
 

davesh

New member
הכי חשוב - קפה טרי

טחינה פחות חשובה, העיקר שלא תהיה דקה מידי.
עוצמת הלהבה לא משנה, העיקר שלא תעבור את רוחב הבסיס.
לא לדחוס את הקפה. אפשר לתת כמה נקישות כדי שהקפה "יסתדר" בסלסילה. לא לעבור את גובה הסלסילה. אפשר לעבור עם גב של סכין מטבח כדי ליישר את הקפה בסלסילה.
 

dudi4321

Active member
קצת שינויים

ותיקונים, לדעתי.
לשים מים מהברז לפי המדיד המצורף או עד הקו שמתחת לשסתום חרום.
להדק היטב.
לשים על הלהבה ההכי קטנה כשהיא במלוא התפוקה. כשיש רעש של הכמעט מוכן כשפורץ, להקטין את האש.
להקפיד לא לטחון דק מידי כי אז הלחץ שנוצר לא מספיק לעשית הקפה.
לחמם את הכוסות לפי המילוי מהמקינטה.
לא לנקות לאחר השימוש אלא רק שטיפה במים. השכבה בחלק העליון טובה לשיפור הטעם. הקפה הראשון במכונה חדשה, לא טעים בגלל טעמי לואי מהחלקים החדשים.
 
נ

נווהשאנן

Guest
נסה למזמז אותה

להבה גבוהה אבל אש קטנה כלומר שמתאימה לקוטר של התחתית ולא יוצאת החוצה.
מים מסוננים\מינרלים עד הצופצ'יק, כשאומרים לא לדחוס הכוונה לדחוף עם האצבע,מנסיוני אין בעיה לטלטל מעט שיתפזר בשווה. גם לא חובה ליישר על המילימטר. להוריד מהאש שהקצף מתחיל לצאת (אחרי הקפה)
הכי חשוב - קפה טוב טחון טרי שנשמר באריזה סגורה היטב
 

Yehuda Badihi

New member
הכל נכון חוץ מ"טחון טרי שנשמר באריזה". טחון טרי זה טחון

רק לפני השימוש. למקינטה גם לא צריך מטחנה יקרה.
 

Lechoke Lames

New member
אני משתמש במטחנה ידנית של האריו ביחד עם הבריקה

שילוב מצויין. ביחד עם קצת מים חמים בתרמוס קטן נדרש שימוש מינימלי בגזיה. נוח מאוד לאחר טיולי אופניים.
 
נ

נווהשאנן

Guest
וואלה

האמת אתה צודק אני צריךלפרגן לעצמי מטחנה. שייך ידנית? איפה משיגים?
 

dudi4321

Active member
ידנית? זו עבודת פארך.

לבריקה 2 מנות צריך 3 כפיות קפה בערך.
 

Lechoke Lames

New member
כאחד שמשתמש במטחנה הזו, דעתי שונה

אני משתמש בה בקביעות בנסיעות לחו"ל ובטיולי אופניים ואין לי בעיה עם המאמץ שדרוש לטחון את הקפה, לפחות לא בכמות ורמת הטחינה שדרושה ל-Handpresso, או לבריקה ארבע מנות (טחינה גסה יותר, אבל גם כמות קפה גדולה יותר).

ביום יום אני משתמש במטחנה חשמלית של איבריטל.
 
זה לא רק המקינטה

אבל גם. זה גם החלב, אם אתה לא שותה את האספרסו נקי ככה וחלב זו אומנות בפני עצמה, זה גם לא כל כך טיב הפולים כמו הסוג שלהם, ייתכן שעוד לא מצאת את הסוג לטעמך, וכמובן הטריות שלהם והשימור שלהם לאחר הפתיחה, שזה נכון גם לפולים וגם לאבקה טחונה כבר .
העניין הכי גדול עם מקינטות זה לא הדחיסה, זה לא החימום, זה האיטום. עם כל השאר אפשר לשחק, עם האיטום לא. הכי חשוב לוודא שהאיטום טוב, כי איטום לא טוב יהרוס את הקפה הכי טוב.
 

xfwind

New member
"מנה" = 8גר'.

אז אם המכשיר מיועד ל-2 כוסות = 16 גר'.
אני משתמש בכף מדידה נכנסת בה "מנה" ~
&nbsp
&nbsp
 
למעלה