אשמח לייעוץ בקניית DVD

• פותח הנושא Teary
  • פורסם בתאריך

Teary

New member
אשמח לייעוץ בקניית DVD

היי, יש לנו כרגע DVD ישן של pioneer או משהו כזה... הוא נקנה לפני כמה שנים. יש לנו גם מגבר שמחובר אליו (לא HD), וזה מחובר לרמקולים...
הDVD עושה לנו כמה בעיות, בעיקר עם דיסקים של שמע. כשאנחנו קונים דיסקים רגילים של מוזיקה (גם מקוריים וגם צרובים, אבל במקוריים זה יותר בעייתי), כאלה שהם לא DVD, הוא מנגן איזה שיר או שניים בסדר, ואז מתחיל לגמגם ולהשמיע רעשים (כזה כמו רדיו כשאין קליטה)... הבעיה היא בטוח מהDVD ולא מהמגבר, כי המגבר משמש להרבה דברים אחרים וכולם עובדים בסדר גמור. כשמנגנים דיסקים של DVD וידאו הוא מנגן אותם בלי בעיה, זה קורה רק עם דיסקים של שמע...
עם דיסקים צרובים של DVD DATA פעם הוא עבד טוב והיינו רואים ככה סרטים, ועכשיו הוא משום מה מזהה את כל קבצי הוידאו בתור קבצי סאונד, ופשוט מנגן את הקול שלהם בלי התמונה.
בקצור - נראה לי שהגיע הזמן למכשיר חדש...

אין לנו מושג בקשר לזה, לכן אשמח לייעוץ, איזה מכשיר כדאי לקנות? הכי חשוב קודם כל שינגן טוב דיסקים של שמע... ושיקרא טוב דיסקים צרובים של DVD DATA. עוד משהו שחשוב זה שיהיה מכשיר שיכול להחזיק מעמד שנים, כי אנחנו קונים מכשיר רק פעם בכמה שנים, אז מעדיפים אפילו לשלם קצת יותר בשביל שיחזיק מעמד ולא יתקלקל פתאום... וכמובן חשוב שיעבוד עם המגבר, אבל נראה לי שכל מכשיר אמור לעבוד איתו, לא?

עוד דברים פחות חשובים אבל הייתי שמחה שיהיו - מכשיר שקורא כתוביות בעברית שלא מודבקות לסרט, שקורא כמה שיותר פורמטים של וידאו (לא חייב אבל זה בונוס, במיוחד אם יש משהו שקורא MKV), ואולי גם שיהיה DVD מקליט אם זה לא מאוד יקר...
האם DVD מקליט יכול להתחבר לשידורים של יס למשל ולהקליט משם דברים? אם לא, אז מה בדיוק הוא מקליט? אם כן, אז אני אשמח שכן יהיה מכשיר מקליט...

ועוד דבר - האם כדאי לקנות מכשיר שקורא גם בלו ריי? כרגע אין לנו אף דיסק של בלו ריי ואין לי צורב של בלו ריי ככה שזה לא רלוונטי לנו נכון לעכשיו, אבל בגלל שאנחנו קונים מכשיר רק פעם בכמה שנים ואני רוצה מכשיר שיחזיק מעמד הרבה זמן, אני מפחדת שבעתיד פתאום כולם יתחילו להשתמש בעיקר בבלו ריי ונצטרך את זה, ואז נתחרט שלא קנינו... מה אתם חושבים? ועד כמה גדול הפער במחיר בין בלו ריי לרגיל? האם גם בלו ריי יכול להיות ממיר מקליט?

אשמח להמלצות על כמה מכשירים באופן כללי, ועל מכשירים של סמסונג בפרט (כי ספציפית בסמסונג אולי נוכל להשיג הנחה)... גם על מקליט וגם על לא מקליט.
מה בערך טווח המחירים של מכשירים שעונים על מה שכתבתי? האם נצטרך לקנות גם מגבר חדש?
אני בעיקרון מחפשת משהו בטווח של כמה מאות שקלים (בתקווה שיש), אבל אשמח לשמוע גם על מכשירים יותר יקרים (בסביבות אלף נגיד), אם הם שווים את ההשקעה... ואם אני לגמרי מחוץ לטווח, אז כמה זה בעצם אמור לעלות? P: לא לצחוק עלי, אני פשוט לא מבינה בזה כלום ואין לי את מי לשאול...

Soak

New member
המכשירים היום די מובנים

אין מה להסתבך יותר מדיי, גם מכשירים ב-99 שקל שנמכרים בהום סנטר יוכלו לנגן דיסקים צרובים, קבצי וידאו מכל הסוגים ולהציג כתוביות. לגבי עמידות להרבה שנים - זה כבר פחות, לכן הייתי קונה משהו של חברה טובה (pioneer למשל זה לא רע).

לגבי בלו ריי, לפי מה שאת כותבת לא הייתי ממליץ לך להשקיע במכשיר כזה. הטכנולוגיה נישתית וכבר די ברור היום שלא יהיה מצב ש"כולם יעברו לזה" כפי שקרה עם DVD ווידאו. אם עד היום אין לך אף סרט בבלו ריי, ספק אם יהיה לך בהמשך וזה לא יהיה לך שווה את המחיר של המכשיר.

לגבי DVD מקליט, רוב המכשירים האלה הם זבל שמתקלקל אחרי שנה ועולים מאוד יקר. עדיף להשתמש ביס מקס או בהוט מג'יק להקלטות.

מומלץ להתייעץ גם בפורום אודיו וקולנוע ביתי שהוא המקום הטבעי יותר לשאלות כאלו.

timboy123

New member
לי יש מכשיר של pioneer

מדגם DV-220KV. מרוצה ממנו מאוד. איכות תמונה וסאונד טובים (אבל כמובן שזה קשור גם בטלוויזיה) הוא עמיד ולא עושה בעיות, כבר קרוב לשנה שיש לי אותו ואני משתמש בו לעיתים קרובות.
ממליץ עליו בחום.

למעלה