אשמח לייעוץ לקראת ראיון עבודה

ספר יקר

New member
אשמח לייעוץ לקראת ראיון עבודה

בשעה טובה, אחרי ששלחתי קו"ח לעשרות משרות - חזרו אלי לגבי עבודה בשירות לקוחות של חברה קטנה. המגייסת הסבירה לי שהליך המיון יארך כ-3 שעות, במהלכן אעבור גם מבחן אמינות (כי המוקד משרת בנק), בנושאים כמו: סמים, אלכוהול.
סמים מעולם לא ניסיתי ואין בכוונתי לנסות. אלכוהל שתיתי פעמים ספורות בחיי (מעט מאד בכל פעם), אבל החלטתי להתנזר ובחודשים האחרונים לא שתיתי כלל. האם להתייחס לזה במבחן האמינות כ"אני לא שותה אלכוהול כלל", או "שותה לעיתים נדירות"?

תודה.

ממליצה להמתין ולראות את ניסוח השאלה

בדר"כ מתכוונים לשתייה "מרובה", כלומר, מעל בירה אחת.
לא הייתי ממליצה לרשום "אף פעם", כי זה נשמע לא הכי אמין, לפחות לפי שיחה אקראית בזמנו עם הקב"ט שלנו.
פעמים רבות גם שואלים האם אתה מכיר אנשים שמשתמשים בסמים.
במידה שכן, תענה שכן, מאחר וסמים "קלים", הם כל כך נפוצים היום, שהסיכוי שאתה מכיר מישהו, יותר גבוה מהסיכוי שאינך מכיר.

החכמה במבחן הזה היא להגיד את האמת.
אני יכולה להעיד, שאני כתבתי במבחן שאיני זוכרת אם לקחתי משהו ממעסיק קודם שלי.
עליתי לשיחה עם הקב"ט.... והוא שאל אותי למה כתבתי את זה.
אז עניתי, שאותי חינכו שאפילו לקחת עט שלא נרכש על ידך זה נחשב ל"גנבה". ושאם אני קונה ציוד משרדי, שהוא עבור המשרד, ואני צריכה לקנות באותו הזמן גם אלי הביתה, אז לעשות את שתי הרכישות בנפרד. מאחר ואני בטוחה שלקחתי עט מהמעסיק שלי, אז כתבתי את התשובה הכי קרובה למציאות.
הוא צחק מאוד, ואמר שהכוונה היא לכסף, לציוד יקר וכדומה. לא לציוד משרדי "קטן". עד היום זוכרים לי פה את השיחה הזו, אבל לטובה...

אוגלה

New member
אני עובדת בבנק-בנק

ועברתי גם מבחן אמינות, ובמבחן שאלו אם התנסתי בסמים קלים, ועניתי שכן. והנה - אני עובדת בבנק.
אגב, גם בשב"כ לא מכשילים אנשים שאומרים שהתנסו בסמים קלים, מכשילים אנשים שמשקרים בנוגע לזה.
בקיצור - תעני את האמת. אם התשובה שלך לא מספיק זריזה, או שהתשובות לא קונססטיביות, הם יקראו לך לשיחה עם הפסיכולוג או לפוליגרף.
בכל מקרה, מה שחשוב לבנקים בעיקר במבחנים האלו זה לא אם את שותה בירה פעם בשבוע או לא, אלא כמה את מוכנה לעשות "טובות" לאנשים שאת אוהבת.

למעלה