אשמח ליעוץ בנוגע לפירעון חלקי של משכנתא קיימת ואולי גם מחזור
שלום רב,
בסוף שנת 2014 קבלתי משכנתא על סכום של 550 אלף ש"ח לבית בשווי מיליון ש"ח.
כיום יש ברשותי סכום של כ90 אלף ש"ח שחשבתי להשתמש בהם לפירעון חלקי של המשכנתא.
(אגב אם זה רלוונטי אז בראייה לטווח של מספר שנים חשבנו על שיפור דיור)
ההתלבטות היא מאיזה מסלול לעשות פירעון חלקי? האם לעשות גם מחזור לאחר הפירעון החלקי? (מהסיבה שהתשלום החודשי ירד אחרי הפירעון החלקי).
התנאים שלי למשכנתא נכון להיום הם:
170K בפריים מינוס 0.9 (נלקח ל25 שנה)
209K בקל"צ (נלקחה ל8 שנים) ריבית 2.1
79K במשתנה 5 לא צמודה (נלקחה ל15 שנים)ריבית 2.45
סה"כ 458.
ההחזר החודשי כרגע הוא 4430ש"ח.
חשבתי לסגור את המשתנה 5 כיוון שהיא כרגע בריבית הכי גבוהה, זה גם אומר שהתשלום החודשי ירד לכיוון ה3800 בגלל סגירת המסלול הנ"ל.
השאלות שלי הן:
1. האם זה אכן המסלול שכדאי לי לפרוע כרגע או שיש שיקולים נוספים שעלי לקחת בחשבון.
2. לפי שמועות ששמעתי הריביות למשכנתאות עלו מאז סוף 2014 ולכן האם בכלל יש לי סיכוי לקבל שוב ריבית בסדר גודל של 2.1 בקל"צ בהנחת מחזור? המועד הסופי של מסלול זה הוא דצמבר 2022, והוא כמובן יקוצר להערכתי בשנתיים בערך.
עוד קצת פרטים עלינו, אנחנו זוג בתחילת שנות השלושים, עם ילד אחר ועוד אחד בדרך. הכנסות נטו בערך 17 אלף ש"ח. שווי הדירה הקיימת כיום (לאחר עליית המחירים בשנתיים האחרונות) להערכתי בין 1.1 ל1.2 מיליון ש"ח.
וכמו שציינתי קודם, אנחנו שואפים בעוד כשלוש שנים בערך לשפר דיור (בהנחה שנעמוד בכך כלכלית כמובן).
אשמח ואודה לתשובות על שתי השאלות שלי.
ואגב, האם בכלל נכון להשתמש בכסף לפירעון חלקי של המשכנתא כפי שציינתי או שבגלל שהריביות שלי נמוכות יחסית כדאי דווקא להשקיע אותו ולהישאר עם המשכנתא הקיימת? אני מניח שזו שאלה מורכבת ומסובכת אך סתם אשמח לשמוע מה דעתכם.
ותודה רבה לכל מי שעוזר ומייעץ,
יום נפלא.
שלום רב,
בסוף שנת 2014 קבלתי משכנתא על סכום של 550 אלף ש"ח לבית בשווי מיליון ש"ח.
כיום יש ברשותי סכום של כ90 אלף ש"ח שחשבתי להשתמש בהם לפירעון חלקי של המשכנתא.
(אגב אם זה רלוונטי אז בראייה לטווח של מספר שנים חשבנו על שיפור דיור)
ההתלבטות היא מאיזה מסלול לעשות פירעון חלקי? האם לעשות גם מחזור לאחר הפירעון החלקי? (מהסיבה שהתשלום החודשי ירד אחרי הפירעון החלקי).
התנאים שלי למשכנתא נכון להיום הם:
170K בפריים מינוס 0.9 (נלקח ל25 שנה)
209K בקל"צ (נלקחה ל8 שנים) ריבית 2.1
79K במשתנה 5 לא צמודה (נלקחה ל15 שנים)ריבית 2.45
סה"כ 458.
ההחזר החודשי כרגע הוא 4430ש"ח.
חשבתי לסגור את המשתנה 5 כיוון שהיא כרגע בריבית הכי גבוהה, זה גם אומר שהתשלום החודשי ירד לכיוון ה3800 בגלל סגירת המסלול הנ"ל.
השאלות שלי הן:
1. האם זה אכן המסלול שכדאי לי לפרוע כרגע או שיש שיקולים נוספים שעלי לקחת בחשבון.
2. לפי שמועות ששמעתי הריביות למשכנתאות עלו מאז סוף 2014 ולכן האם בכלל יש לי סיכוי לקבל שוב ריבית בסדר גודל של 2.1 בקל"צ בהנחת מחזור? המועד הסופי של מסלול זה הוא דצמבר 2022, והוא כמובן יקוצר להערכתי בשנתיים בערך.
עוד קצת פרטים עלינו, אנחנו זוג בתחילת שנות השלושים, עם ילד אחר ועוד אחד בדרך. הכנסות נטו בערך 17 אלף ש"ח. שווי הדירה הקיימת כיום (לאחר עליית המחירים בשנתיים האחרונות) להערכתי בין 1.1 ל1.2 מיליון ש"ח.
וכמו שציינתי קודם, אנחנו שואפים בעוד כשלוש שנים בערך לשפר דיור (בהנחה שנעמוד בכך כלכלית כמובן).
אשמח ואודה לתשובות על שתי השאלות שלי.
ואגב, האם בכלל נכון להשתמש בכסף לפירעון חלקי של המשכנתא כפי שציינתי או שבגלל שהריביות שלי נמוכות יחסית כדאי דווקא להשקיע אותו ולהישאר עם המשכנתא הקיימת? אני מניח שזו שאלה מורכבת ומסובכת אך סתם אשמח לשמוע מה דעתכם.
ותודה רבה לכל מי שעוזר ומייעץ,
יום נפלא.