אשמח ליעוץ בקשר לתזונה

מיכלל12

New member
אשמח ליעוץ בקשר לתזונה

עשיתי ניתוח טבעת לפני שנה בדיוק אצל דר אבינוח. סגרתי בתדירות נמוכה כדי להתרגל. כיום סגורה 9.5 סגירה אחרונה לפני כשבועיים וחצי. סה״כ ירדתי 23 קג. בשלושה ימים האחרונים מתקשה מאוד באכילה אפילו המעטה ביותר כמו קצת מרק או מקושקשת. גם מאוד קשה לי לשתות ואני מקיאה הרבה. כל הזמן מצטבר לי המון ריר ואני חייבת להקיא אותו. גם שתיה חמה שהיה לי יותר קל כבר לא הולך כלכך.נראה לי שאני מרגישה שאני כבר קצת מתייבשת. מצד שני לא רוצה לפתוח כי יש ירידה יפה.
יש רעיונות למה זה קרה פתאום?
 

קוביd1

New member
מיכל 12

מה שקרה שסגרת מידיי הרבה ,את לא אוכלת ויותר גרוע לא שותה ,את מרגישה שאת מתייבשת אז דעי לך שההרגשה נכונה
לפני שיאשפזו אותך ותקבלי נוזלים באינפוזיה ,אני מציע לך ללכת לפתוח ב1/2 ,לפני שיגרמו לך נזקים רציניים ,את לא רוצה לפתוח אז אני אומר לך אולי תיהי רזה אבל רזה וחולה ואת תצטערי על כל רגע שהחלטת להמשיך ככה
ושמרתם לנפשותיכם ,או בעברית דיר בלאק .





קובי
 

קוביd1

New member
למה זה קרה פתאום

לטבעת יש "שיגעונות משלה" אני בטוח שלא קרה שום דבר רציני ,תפתחי ברבע או בחצי תישתי 4 כוסות מים ותראי מה קורה
אל תשחקי בעיניין השתייה או האוכל



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
כמעט לכולם זה קורה פתאום

מתי שהוא במשך הזמן. לפעמים אחרי שנה, לפעמים יותר. תלוי כמה הטבעת צפופה על הקיבה.

הסיבה - הוושט התעייף מרוב מאמץ לדחוף שנה שלמה את האוכל דרך מעבר צר, וכבר אין לו כוח לדחוף. אז האוכל נשאר בפאוצ' ולא עובר. שתיה לא עוברת. צריך להקיא.

בולמיה היא מחלת נפש נוראה, וכל אחד יכול ללקות בה, אם יתעקש על כך. אז אם את מתעקשת לא לפתוח את הטבעת כדי שהאוכל יעבור, תצטרכי להקיא כל מה שאת אוכלת, ולפתח מחלת נפש נוראה במשך הזמן. אבל תהיי רזה רזה...
היתה לי מחלת הנפש הזו כשהייתי צעירונת. היא היתה זוועתית, והייתי רזה מאוד. כשהצלחתי להיפטר ממנה (נדיר! רוב החולים לא מתרפאים) במחיר נפשי נורא, זה היה שווה לי - גם את המחיר, גם את ההשמנה שבאה בזוחלת ב-20 השנים הבאות, ואפילו ההשמנה המורבידית. היה לי רע מאוד נפשית (וגופנית) כשהיתה לי השמנה מורבידית, אבל זה היה פחות רע מאשר בזמן מחלת הנפש ההיא!

אז תסמכי עלי - כדאי לך לפתוח ב-1/4CC את הטבעת ולאכול כמו בן אדם. אם תאכלי ירקות ולחם מקמח מלא עם סיבים תזונתיים, בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב - תוכלי לאכול מהם כמות קטנה מאוד מאוד, וכך תרזי בבריאות.
לא כדאי לך קודם לחכות עד שעודף המשקל יגיע למצב שמשביע את רצונך, ואז לפתוח את הטבעת קצת. כי התוצאה לאחר מכן עלולה להיות השמנה גם אם לא תאכלי כמעט כלום, כיוון שגוף שצם תקופה ארוכה, מאיט עד ל"אפס" את חילוף החומרים שלו, ואז הוא משמין במהירות ומרזה בקושי.
למה את חושבת, שלמרות שהשתדלתי לשמור ככל יכולתי על אכילה בריאה, שמנתי 50-60 קילו מהמשקל האנורקטי שלי? למה זה לא נגמר ב-10 קילו נורמליים, או 20 קילו, והייתי נשארת מלאה? הם לא עלו ביום אחד, אלא בכ-20 שנה. אז זה לא כי התפרעתי, אלא כי חילוף החומרים של גוף שהיה רגיל לצום הרבה שנים (כמו במחנה השמדה!!!) ולהיות מאוד רזה בעל כרחו, למד לשרוד ולהישאר בחיים, ע"י פיתוח מנגנון פיזי שגורם להשמנה מהירה ולהרזיה קשה ואיטית אם בכלל.

אז תחשבי על זה.
ואם את רוצה מעקב וייעוץ ספציפי - תתקשרי ונשמע את כל הסיפור של הסגירות שלך, וכל הסיפור של האכילה שלך, ומה כדאי לך לאכול (בלי להקיא) כדי לרזות בבריאות ולשמור על הרזון החדש לכל החיים, ולא ל-3 השנים הקרובות בלבד, כי החיים לא נגמרים שם.
 

אופירA

New member
מנהל
ואגב, הריר מעיד על שמערכת העיכול לא מתמודדת

לא מסתדרת. משהו מפריע לה (טבעת הדוקה מידי!!!).

והניסיון מלמד שמצב כזה רק מחמיר ולא הופך להיות קל יותר. וכשהוא מחמיר מתחילים רפלוקסים ודלקות והסתבכויות נוספות, ואין גבול לכמה שאפשר להסתבך.
לכן הניסיון הראה שצריך למנוע מצב כזה לאחר כמה ימים שהוא מתהווה, אם הוא לא חולף, ע"י פתיחה של 1/4CC. כי אם לא נעשה זאת, ניאלץ בהמשך לפתוח 1/2CC, וחבל, ואם גם את זה לא נעשה, נצטרך לפתוח 2CC... ואין מה לעשות נגד זה, רק להאמין לנו שמלא אנשים כבר עברו את זה ולא צריך שגם את תלמדי על בשרך שכך הם הדברים, ולמנוע את זה מראש כשזה רק בהתחלה.

אז כדאי מאוד לא להתמהמה.
וכדאי שתתקשרי לייעוץ בתזונה שמזרזת חילוף חומרים, ומאפשרת לאכול יותר קלוריות בלי להשמין.
 
למעלה