אשמח לכל עיצה

osyael

New member
אשמח לכל עיצה

שלום לכולם,
אני צריכה עזרה בפיתוח מודעות לעבודות ותפקידים נוספים שזקוקים בהם לעוס"ים.
עבדתי עד כה ברווחה ובסיעוד ולא מצאתי את עצמי שם.
בנוסף גם לא מתחברת לתחום בריאות הנפש ולתחום צרכים מיוחדים.
אני לא מדברת מפינוק אלא מצורך ממשי להרחיב את האופקים ולראות איך אפשר להשתלב כעו"ס במקומות אחרים שלא חשבתי עליהם עד כה.
אשמח לכל עיצה והכוונה.
בתודה, יעל
 
למה כן את מתחברת בעבןדה סוציאלית?

היתרון ברווחה וזה שונה ממחלקה ולמחלקה היא האפשרות להיחשף לתחומים רבים של עבודה סוציאלית; עולים, אלימות במשפחה, טיפול משפחתי, ילדים ונוער, משפחה, עבודה ע"פ חוק, עבודה קהילתית וזה מה שקופץ לי בראש. השאלה היא האם עבדת כעו"ס כוללנית או בתחום מסוים? מחוץ לרווחה ניתן למצוא את קציני המבחן וחוקרי הילדים, הפנימיות, תחום הבריאות שכולל בתי חולים, קופות חולים ועוד.

עירית
 

osyael

New member
הייתי עוס כוללנית

ובגדול אני מתחברת יותר למשפחות, הדרכה הורית.
מחיפושים באתרי דרושים ראיתי שיש דרישה לעו"ס עם ניסיון, וותק ותואר שני כשמדובר בנושאים האלה (כמו מרכז הורים-ילדים).
את מכירה אפשרויות תעסוקה בתחום הזה?
 
יש הרבה בתחום הזה

עבודה למשל במרכזי קשר, בפנימיות, משפחות אומנה (צריך שנתיים ניסיון בדר"כ), קידום נוער. כל מקום שהעבודה היא עם ילדים או נוער לרוב דורשת גם הדרכת הורים ובעצם את עובדת עם משפחה.
אני תמיד שלחתי קו"ח גם לתפקידים שהדרישות היו מעבר למה שהיה לי מבחינת ותק/לימודים, ולפעמים הזמינו אותי לראיון בכל זאת. חברה שלי התקבלה לתפקיד בו הדרישה היתה תואר שני וניסיון של 5 שנים, על אף שהיא בדיוק סיימה את התואר הראשון, כי היא התקשרה למראיינת ושיכנעה אותה שהיא מתאימה לתפקיד.
 
למעלה