אשמח לכל עצה בקשר לחתולה מבוגרת שירדה במשקל

אשמח לכל עצה בקשר לחתולה מבוגרת שירדה במשקל

שלום, מדובר בחתולה המבוגרת שלי, בת 15 וקצת. עד לאחרונה, ללא שום בעיה אי פעם. לאחרונה, ירדה במשקל. לקחתי אותה לוטרינר, עשו בדיקות דם, יצא בסדר, הוחלט שאולי זה השיניים/חניכיים. עשו ניתוח ניקו וסידרו, חזרה הביתה,התאוששה ועדיין, אוכלת מעט מדי ולא עולה במשקל.
הומלץ לי לעשות אולטרסאונד ולא במרפאה "רגילה" אלא בביה"ח הוטרינרי כי שם יש רדיולוגים שקוראים התוצאות ולא וטרינרים שלא ממש מתמחים בזה. ההמלצה באה ממישהי שיודעת דבר או שניים בטיפול בחתולים. יחד עם זאת, מדובר גם במישהי שמוכנה להיכנס להוצאות שאני לא. בשיחה אתה היא אמרה שאם אני מסיימת עם הוצאה של 2000 ש"ח (בנוסף למה שכבר הוצאתי), שאראה עצמי ברת מזל וגם אז, כאמור ייתכן שלא תהיה תשובה אז שואלת לדעתכם. האם זה לחלוטין נחרץ כ"כ ההבדל בין "מה" שאקבל בבי"ח וטרינרי בהשוואה למרפאה "רגילה"? האם להוציא אלפי שקלים, שאין לי כלומר, להיכנס לחובות זו החלטה נבונה? אשמח לכל דיעה. תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
ברוב המרפאות הרגילות אין אולטרסאונד ועד כמה שאני יודע בד"כ

מזמינים מומחה שבא עם המכשיר, עושה את הבדיקה ומפרש את התוצאות.
לא תמיד נדרשת מומחיות "יתר" שיש רק בבית החולים הוטרינרי. וכן יכול לקרות מצב שגם בבית החולים הוטרינרי לא ימצאו כלום.
&nbsp
האם ניסית לתת לחתולה סוגים שונים של מזונות, למשל שימורים, בשר?
&nbsp
מציע לך להתיעץ בפורום רפואת חיות מחמד פה בתפוז בצירוף של בדיקת הדם שנעשתה.

בזו יש

אבל אברר יותר לעומק. מי בודק ומה נסיונו. ניסיתי ומנסה אפשרויות שונות עם אוכל. יבש,יבש מעוך עם רטוב,רטוב מסוגים שונים,עם מים מה לא.התבייתנו בינתיים על כפית טונה פעמיים ביום :) תודה על התגובה

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי חלק גדול מהתשובה לשאלתך

טמון בדעתך לגבי הוטרינר.
&nbsp
אם לדעתך הוטרינר שלכם במרפאה המקומית שלכם הוא איש מקצוע טוב, שמביא בחשבון מגוון אפשרויות ובודק ומנסה באמת למצוא את המקור לבעיה (אם יש), הרי שאין סיבה מיוחדת לא להיעזר בו גם בנושא האולטרסאונד. הוטרינר שלנו הוא כזה שאני בהחלט סומכת עליו, ועשינו אצלו אולטרסאונד (באמצעות "מומחה נודד" שבא עם הציוד למרפאה והוא והוטרינר שלנו דנו במה רואים בהדמיה ואז מסרו לי את דעתם). יש לציין שאחת הסיבות שפעלנו כך היא מפני שהוטרינר שלנו לא מתבייש להפנות למומחים ייעודיים במקומות אחרים אם לדעתו אין לו את הכלים או הנסיון המתאימים לאיבחון ו/או טיפול.
&nbsp
באשר לכל עניין הירידה במשקל, קשה לענות איך להתייחס לזה כי ירידה במשקל היא תופעה די נרחבת בגילאים המאוד מבוגרים (קשישים). הרבה פעמים זה קשור לדברים כמו ירידה בתפקוד הכליות, אבל דבר כזה אמורים לאבחן בעזרת בדיקות דם וכד'. לא תמיד מתערבים במקרים האלה, כי יש שיקול של איכות חיים ובגילאים המאוד מבוגרים (אנחנו לא מדברים פה על 9, 10 שנים אלא על גילאים כמו אצלכם - 15 שנה פלוס) רוצים לשמר עד כמה שאפשר את איכות החיים ולא ללחוץ על החתול בטיפולים שגורמים לו חרדה. השאלה פה היא האם מדובר בירידה כתוצאה ממשהו שבסופו של יום הופך למצב כרוני שקשור גם לזקנה, וככזה בדרך כלל רק משתדלים מאוד להציע אוכל טעים במיוחד, או שמדובר במשהו נקודתי בר טיפול. הוטרינר שלכם, אם הוא אכן מקצועי, אמור לעבור אתכם על מגוון האפשרויות ואולי להצביע על איזשהו כיוון (אם לדעתו יש איזה סימן. לא תמיד ניתן לדעת).

למעלה