אשמח למידע בנושא שיווק

KnightOfNi

New member
אשמח למידע בנושא שיווק

אני כיום מאלף כלבים, הצד של השיווק והפרסום חלש אצלי, בעצם הצד של הבאת לקוחות חדשים, אני גם לא אוהב אישית להתעסק עם הנושא הזה, האם זה אפשרי ליצור שותפות או הסכם שיווק או לא יודע מה עם מישהו או חברה כדי שתעשה לי את זה בשבילי?
מצטער על השאלה הכללית פשוט אין לי כלל מידע בנושא..

הי איתן, כל עסק חייב שיווק, אני מניח שזה ברור

לך, ועצם העובדה שאתה מודע לכך, חשובה.
מכיוון שאנחנו חיים בעולם של אפשרויות רבות ומגוונות בכל תחום, יש תחרות רבה על כל לקוח.
ממליץ לך לנסות ללמוד ולהעשיר את הידע שלך בשיווק, מכירות, וכיו"ב, בעצמך, או באמצעות קורס קצר וכדומה.
הייתי ממליץ לך לסקור את השוק בו אתהפועל, איפיונים, מתחרים,קהל היעד, האם יש לך ערך מוסף להציע ללקוח? בידול?
כך תוכל למקד את המאמצים שלך באופן יעיל וברור יותר, וכמובן להגיע לתוצאות.
אתה יכול כמובן לשכור מישהו שו חברה שתעשה עבורך את השיווק, מין הסתם זה פתרון יותר יקר.
מאוד מומלץ במיוחד בתחום שלך, ליצור שיתופי פעולה עם עסקים בעלי עניין משותף ו/או משלים, לדוגמא: וטירינרים ,חנויות למוצרים לבעלי חיים,פורומים בתחום ועוד.
יש אפשרות גם לאמצעי קידום כמו פרסום ויחסי ציבור, שוב זה תלוי בתקציב ובאפשרויות שלך.
אתה מוזמן לשתף אותנו.
בהצלחה

רוני דק

New member
שיווק בימינו- עבודה במשרה מלאה

הי איתן,
(בעברי רציתי ללמוד אילוף כלבים.. אבל אז חשבתי שלא אהיה מסוגלת להיות אסרטיבית איתם- הם כ"כ חמודים...)

בעניין השיווק- כפי שמוטי ענה יש חברות שיעשו זאת בשביל אבל אז תצטרך להשקיע כסף.
גם האופציות של שת"פ שהוא הציע נשמעות לי טובות ורציתי להוסיף עוד כמה שיטות:

1. לאחר שתבין היכן ואיך הקהל הפוטנציאלי שלך צורך תוכן שיווקי- תשתול שם ברקוד שיוביל לאתר או לפייסבוק.
אני לא מבינה גדולה בשוק האילוף- האם זה אילוף לכלבי משטרה וצבא וכו' או פרטי? לכלבים סוררים של אנשים שיכולים להרשות לעצמם אילוף?
2. אם אין לך אתר או פייסבוק - תוכל להעזר בחברות בניית אתרים או לבנות לבד באתרים חינמיים. (את האתר כמובן צריך לקדם, יש הטוענים שזו העבודה השנואה ביותר בשיווק. אם האתר לא יהיה במקומות הראשונים בגוגל הסיכוי שיכנסו אליו יפחת. יש ברשת מדריכים וכתבות על איך לקדם אתר)
3. מפה לאוזן - עדיין עובד ולא יזיק. ספר על העסק לכל מי שמוכן לשמוע, צייד אותם בכרטיס ביקור ובקש מהם להפיץ
4. בפייסבוק - דווקא בגלל שמדובר בנושא שאנשים אוהבים = כלבים. אתה יכול להביא את זה ממקום של סרטונים חמודים יוצאי דופן על כלבים שאילפת, אולי סרטון שבו רואים אותך בפעולה, שרואים שהכלב מרגיש איתך נוח ושהוא אכן לומד את מה שצריך - למעשה אתה מתעד את עצמך בעבודה וזה לדעתי נחשה כסרטו תדמית לעסק לכל דבר.
5. צלם גם לקוחות שממליצים או פרסם המלצה שלהם בכתב.
6. אם יש לך סרטונים ממש חמודים או מצחיקים - אתה יכול לפרסם אותם גם ביוטיוב. (לפעמים אנשים שמשעמם להם מחפשים סרטונים מצחיקים ואם הם ימצאו את הסרטונים שלך ויתרשמו- הם יפיצו אותך)
7. דיוור אלקטרוני - כשיהיו לך תכנים, אתה יכול לפתוח מנוי חינמי במערכת דיוור ולשלוח הודעות תפוצתיות עם ליניקים לאתר/פייסבוק וכפתור לייק / העברה לחבר (לאנשי קשר שתאסוף במהלך השיווק, אלו שהתעניינו, לקוחות עבר וכו')
8.פרסום בפורומים - בגבול הטעם הטוב. אם אתה רואה בפורום שמישהו מתעניין באילוף כלבים- תרגיש חופשי להציע את עצמך. או אפילו תוסיף מדי פעם איזו עובדה מעניינת. למשל: בפורום של ויטרנרים, אם מישהו שואל למה הכלב מתנהג בצורה X ואתה כבעל מקצוע יודע שאילוף יכול לעזור- אז תכתוב לו את זה. (אולם, אל תכתוב לכל שאלה שהתשובה היא אילוף- כי אז זה לא אמין)
9. פליירים לחלוקה באזורים שבהם מסתובב קהל היעד (גם עולים כסף)
10. כתבות שיווקיות - אתה יכול לכתוב לבד ולפרסם באתרי מאמרים (חינם) או לשלם לחברת יח"צ שתכתוב ותפרסם עבורך

כמובן שכל אלו מצריכים הרבה עבודה וחלקם גם כסף. ההחלטה שלך היא לגבי המינון בין לבצע לבד ללהעביר מטלות לחברה חיצונית. (נראה לי שזה שיקול של מה תרצה להשקיע יותר? זמן או כסף?)

מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה.
אם יש לך עוד שאלות, מזומן לפנות :)

למעלה