אשמח למידע כמה קשה מסלול הגראנד פונדו ים המלח 100ק"מ?

שי815

New member
אשמח למידע כמה קשה מסלול הגראנד פונדו ים המלח 100ק"מ?

אני לא מוצא פרופיל גבהים של המסלול ורציתי לדעת על העליות והירידות במסלול. יש לי נסיון ברכיבות כביש ונפח טוב (רוכב עצמאי ללא קבוצה).
www.granfondo-deadsea.co.il/he/pages/about
תודה למשיבים למעירים ולמאירים .

רכיבות זהירות
שי

skcazy

New member
אל פחד

זה אירוע יפה ..מאורגן טוב , נוף, רוכבים רבים אוירה טובה -בהתחלה קריר ..
זה לא נמדד במונחים של קושי (תכלס זה לא מסלול קשה...אבל קושי הוא אישי ובכל מסלול אפשר לעבוד יותר או פחות ..)
רכיבה נעימה .

שי815

New member
תודה על התשובה

אם אתרגל עליות רצופות של גבעת כח (בית אריה זה יכין אותי מספיק או שעלי לקחת עליות קשות מכך?)

resgol

New member
אימון לגראן פונדו

כדאי להתאמן על עליות יותר רציניות.
מעלה עקרבים היא עלייה קשה. כל רוכב בכושר סביר יכול לעלות אותה, אבל היא בכל זאת קשה ודאי לנסות לכל הפחות את העליות של נס הרים/ צור הדסה/ צובה.

skcazy

New member
כדי ללמוד לטפס צריך ..לטפס

יש תת קבוצה של רוכבי כביש הסבורים שכל הסיפור נולד רק או לפחות בעיקר בשיל העליות ( הגורו של הכת הזו הוא אריה מכניע הקירות הגדול ) אבל כל רוכב כביש חייב לשלוט בטכניקה הבסיסית של עליה ארוכה ללמוד את הקצב הנכון לו את שילובי ההילוכים מתי לצאת מהאוכף ומתי לרכב מתחת לדופק איך לאכול / לשתות וכיצד לעזאזל לנגב את האדים מהמשקפיים ...
&nbsp
כדי ללמוד את כל אלו צריך עליות . בית אריה לא נמצאת בקטגוריה הזו אם כי הגבעה נחמדה . גם יער הנשיא לא המסלולים המומלצים באזור הם אלו העולים לעבר ירושלים נס הרים ( נסי) ומערת הנטיפים ( לאנסי ) הן מרכז הגזרה . יש עוד כמובן .
&nbsp
כל זה לא נוגע לפונדו ... איורע של יום אחד יכול כל רוכב בכשר סביר לצלוח ולא שמעתי על רוכבים שהושמו במעצר אם עברו להליכה בקטע זה או אחר ... ככה שלגבי הכנה הכי כדאי לחברו לאחת הקבוצות שרוכובות באזור ולרכב אתן .. ( היום ראיתי חבורה בבגדי רכיבה סגולים - מי אלו ? היו שם כמה טריאטליטים שהגיעו עם גלגלי דיסק להרים כדי לבדוק אם רוח צד יכולה להעיל אותם - אז היא יכולה .. )
&nbsp
רכיבה נעימה .
&nbsp

יאיר1313

New member
אני מפקשש משו או שישנה אהדה

רבה אצל המגיב לטריאתלטים?

ItsikH

Member
שום עליה בקרבת מקום לא תכין אותך לעקרבים
היחידה באזור המרכז שיכולה לדמות את עקרבים היא צובה.

זה לא אומר שלא תצליח בנסיון ראשון בעקרבים, אלא רק שגבעת כח לא מדמה את עקרבים כלל.

skcazy

New member
זו הפרזה ... אבל היא מקובלת בעולמנו .

עקרבים זו עליה ראויה , צובה באותה דרגת קושי , עבורי היא קשה יותר כי שם אני מתאמץ מאוד ובעקרבים אני מגיע כדי להנות מהחוויה ... בקצרה זה כל העניין .. בכל מקום אפשר לעבוד על קצה הדופק ואפשר לרכב יותר באיזי ( או ללכת .. ) ו.. אין בעייה להתכוננן פיזית ומנטלית לכל טיפוס בארץ ( מה שלא נכון לגבי ירידה מהירה ארוכה ( בגשם) אבל זו סאגה אחרת) .
&nbsp
אגב ...
&nbsp
טריאטליאים הם בסדר כלומר כל עוד הם במישור , תנוחת הרכינה העמוקה בשיפועים החדים היא חוסר הבנה של הדיבר הראשון
של רוכבי הכביש : " היה יעיל" ...
&nbsp
רכיבה נעימה ( ויעילה )
&nbsp
&nbsp
&nbsp

urias1

New member
מעלה העקרבים לא

במסלול ה 100 ק"מ ( רק במלא של ה 155)
ב 100 (מדיו פונדו) עולים מצומת הערבה לצומת צפית על כביש 25 ואז ימינה לחתרורים
מי שמכיר את העליה הזו מוזמן לתאר.

Steven Gerrard8

New member
צפית -חתרורים

לא בקטגורית ''עליה'' .רולינג הילס עם רוחות מידי פעם ופה ושם שיפועים בסגנון עדות יער הנשיא לקראת סיום בצומת חתרורים ,גבעה קצת פחות מתונה .... צומת הערבה -צפית בהחלט עליה אבל גם ,די מתונה .משהו כמו 443 בהחלט לא עקרבים -צובה -נס הרים אבל ארוכה וכמו תמיד השאלה באיזה קצב עושים אותה וכמה לוחצים . בלי להיכנס יותר מידי לניתוחים יש שתי סוגי עליות ,צובה ,עקרבים ,מצוקי דרגות שהם יותר עליות כוח נטו עם קירות קצרים עד 18-20 אחוז . יש את נס הרים לדוגמא או אפילו החרמון שהם יותר סיבולת כוח עם שיפועים אחידים סביב 8-12 אחוז . בשביל להתאמן לפודו חייבים לשלב נפחים של רולינג הילס עם טיפוסים יותר קשים מבית אריה ויער הנשיא . בהצלחה .

ariasdo

New member
מצומת הערבה לכיוון דימונה זה לא רק עלייה זה ממש הר ...

לא זכור לי בשום קונסטלציה שעלו משם קבוצה של רוכבים מאורגנת למעט בודדים כמו מקסים מהדרום .

אני רכבתי שם בפסח 2012 ביום שישי שחזרתי מאילת מצ' הערבה עד דימונה זה היה קשה מאוד מול רוח שהיה באותו יום .

אם זה חלק ממסלול ה 100 ק"מ של הפונדו אז שחקו אותה זה משביח את הפונדו 100 ק"מ לרמת קושי גבוהה .

הקטע הרלוונטי מתחיל מצ' הערבה כביש 25 - אורך כ 10.5 ק"מ שיפוע ממוצע % 6 יש קטעים גם של % 10

מי צומת הערבה עד צ' צפית יש כ 15 ק"מ זה אומר עוד 5 ק"מ נוספים אחרי הקטע הרלוונטי מישור משופע עד צ' צפית
טיפוס יכול להיות מול רוח ( נתון משתנה תלוי גם ביום שתופסים ), בקיץ בקטע הרלוונטי מכוניות מתחממות ונתקעות שם .

מצורף גרף – לקטע הרלוונטי זה עלייה מרשימה .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
אכן עלייה מרשימה, והפונדו שיחק אותה אפילו

יותר מאשר הכללת מעלה עקרבים.
מדוע? משום שבעקרבים ניתן לרכוב בכל עת ללא הפרעה, ואילו העלייה בכביש 25 יש בה תנועה סואנת יחסית בעוד הכביש סלול היטב. רכיבה שם בפונדו אמורה להיות פנטסטית אבל קשה לי להאמין שהכביש יהיה סגור לתנועה לחלוטין.
עד לפני 5 שנים רכבנו שם מספר מועט של פעמים בכל שנה כך שאני מכיר אותה היטב. מעלה עקרבים יותר קל - 6 ק"מ שמתוכם רק בארבעה מטפסים תכל'ס.
בכביש 25 לעומת זאת העלייה רציפה, שיפוע יותר נוח אבל תנסו לנג"ש אותה ותסבלו מספיק.
הסיבה שלא מטפסות שם קבוצות היא האטרקטיביות של עקרבים, וגם העלייה מנווה-זוהר לערד שמתחרה בה.
הסיבוב שהיינו עושים בזמנו היה ארוך יותר מהפונדו 100, ומנה 140 קילומטרים. עם עוד עלייה וחצי קשות (לא עקרבים).

ariasdo

New member
גם בכל אזור ירושלים לא תמצא עלייה של 10 ק"מ עם 600 מ' הפרש

העלייה מנווה זוהר לערד על מרחק זהה של 10 ק"מ יש הפרש רק של 500 מ' ,זה הבדל משמעותי בקושי .
בין 5% ממוצע ל 6% ממוצע .

רק שתי הביבים שלך, קשות יותר הם סימולציה לנ"ל הבעיה רק מי שיביא איתך לשם ממשתתפי הפונדו לצורף סימולציה .
הכוונה לעליות בכבישים :
458 המתחיל מחיבור בכביש 1 ליד מעלה אדומים דרך מכמש עד כוכב השחר
449 המתחיל מחיבור בכביש 90 ליד עוגא .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
העליה מסדום לצפית מתחילה כבר כ-4ק"מ לפני צומת הערבה
גילוי נאות - את ההמשך לצפית לא עשיתי מעולם ברכיבה בעליה, רק בירידה. לפי המפה 6ק"מ מהצומת מתחיל הקטע התלול ביותר שנמשך כ-2ק"מ. הק"מ האחרונים לפני הצומת - כ-5 בערך - די מישוריים, את קצה העליה ניתן לזהות לפי מיצד תמר.
מצפית לחתרורים - כ-15ק"מ ירידות כמעט בלעדי, בחציית הנחל שבאמצע יש גבעה קטנה ואחריה עליה מתונה עד הצומת [ושוב גילוי נאות - כבר 10 שנים שלא רכבתי שם].

ariasdo

New member
ה4 ק"מ האלו מוספים עוד קושי לטיפוס - בקיצור לא ילקקו שם דבש

ariasdo

New member
עם הטיפוס מצ' הערבה במסלול פונדו 100-תצטרף להתאם אימון לנ"ל.

nachshon4

New member
פרופיל המסלול של 155 ק"מ

האם יש כזה במקום כלשהו?
מוזר, באתר של הגרנד פונדו אין פרופיל של המסלול, ואפילו המפה לא עולה אצלי עם סימון המסלול עצמו.

ariasdo

New member
מצורף גרף לפרופיל למסלול של 155 ק"מ כולל ההתחלה והסיום

שזה עוד 17 ק"מ הגרף מיוצר מתווי המסלול שמופיע באתר הפונדו .זה יוצא כ 173 ק"מ האורך הכללי כללי

מצורף גם לינק של מפת המסלול שלא עולה לך רק הלינק ארוך מקווה שיפתח לך

https://maps.google.com/maps?saddr=...1&z=10&source=embed&output=classic&dg=feature

אריה סדובניק

למעלה