אשמח למידע

אשמח למידע

הי, אשמח לדעתכן מאוד
אני בטיפולי IVF, ולא ככ מגיבה להורמונים (הכי הרבה היו שלושה זקיקים). לטענת הרופאים כנראה שהבעיה היא ציסטה שהיא ככל הנראה אנדמטריומית והיא פוגעת בפיריון. הרופא המטפל שלי נתן לי פרוגליטון ל-21 יום שאני אמורה להתחיל מהיום הראשון של הווסת (שאמורה להגיע היום), ואז לבדוק אם הציסטה קטנה/נעלמה ואם לא - לשאוב אותה. אם כן להמשיך בסבב.
הייתי אצל רופא אחר שההתמחות שלו היא אנדוקרינולוגיה + רפואת נשים. הוא טען בתוקף שהטיפול הזה לא טוב. שהפרוגילוטון יגדיל את הציסטה ולא יקטין אותה וכי ניתוח להוציא את הציסטה יכול לגרום להידבקויות וכו. הוא טוען שצריך לקחת גלולות עם מינון הורמונלי גבוה בשביל לדכא את הדימום למשך שלושה ארבעה חודשים ואז לחזור לטיפולים.
אין לי מושג מה נכון, רציתי לדעת אם מישהי התנסתה בפרוגילטון מהסיבות שלי, ובכלל אם יש למישהי ידע לתת לי

לואי84

New member
לא יודעת לתת לך תשובה מקצועית

לגבי הפרוגילוטון ספציפית, אבל אני כן ממליצה להתייעץ עם רופא פריון מומחה לאנדו' ומידה והרופא המטפל שלך אינו כזה כי אכן ישנם טיפולים שפחות מומלצים כשיש אנדו'. בנוסף אם יש חשד לאנדו', חשוב להיות גם במעקב אצל מומחה בתחום.

הרבה בהצלחה

לואי84

New member
יש כמה שמות מומלצים במרכז

שנחשבים לכאלה שמבינים ומתייחסים לאנדו': פרופ' שולמן, פרופ' זיידמן, ד"ר אליצור (עובד בשיתוף פעולה עם מרפאת האנדו' בתל השומר, אז הוא מכיר את הנושא מקרוב). היו פה המלצות טובות בפורום גם על פרופ' שיף.

לואי84

New member
ד"ר שינמן

הוא מבין הרופאים הבודדים בארץ שבאמת מומחים לאנדו', כך שאם את מחפשת רופא למעקב אחרי אנדו', הוא בהחלט מומלץ. אך הוא לא רופא פריון ככל הידוע לי. הכי טוב זה להתייעץ במקביל עם מומחה אנדו' ומומחה פריון שמבין ולוקח בחשבון את האנדו' בהמהלך הטיפולים (כמו אחד מאלה שהזכרתי לעיל)

למעלה