אשמח למעט עזרה

אשמח למעט עזרה

ברצוני ללמוד קורס מורים ליוגה. ממיטב נסיוני אני נוטה יותר לכיוון היוגה הקלאסית ( שיבננדה יוגה) ופחות לאשטנגה יוגה. חשוב לי כי זה יהיה מכון/מוסד/מורה שהתעודה תהיה מוכרת גם ע"י ארגון המורים ליוגה בארץ. פתוחה להצעות גם ללימודים בקורס מרוכז בהודו. אשמח לעזרה...

לקשמי

New member
יוגה שיבננדה

קורס מורים ליוגה-שיבננדה אין בארץ, אבל ידוע לי שיש אשראם של שיבננדה בהודו שבו אפשר לעשות קורס מורים. מנהל הפורום בטח יוכל לתת לך יותר פרטים

יוגי בר

New member
החלטה יוגית

היי לך. אז ככה: החלטת לעשות קורס מורים ביוגה- יופי. זה לעניין. יוגה קלאסית. עוד יותר מצויין. ארגון שיבננדה העולמי מעביר קורסי מורים ליוגה בכל העולם. המרכז הוא בואל מורין- קנדה. אבל יש בהחלט גם 2 מרכזים בהודו. רשימת הקורסים-זמנים- ופרטים נוספים ניתן לקבל באתר של ארגון שיבננדה חפשי אותו בתחתית ההודעה תחת המילה ה"האתר" או במרכז שיבננדה בת-א רח' לטריס 6 טל. 03-6961810 וכן, התעודה של שיבננדה מוכרת בארגון מורי היוגה בארץ. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

מהי "החלטה יוגית"?

האם יש תהליך מסויים לקבלת החלטות עפ"י היוגה? הייתי רוצה לדעת עוד על זה.

יוגי בר

New member
התהליך

היי ציף. אז ככה: 1. יש בהחלט תהליכים(לא רק אחד) לקבלת החלטות ע"פ היוגה. 2. בואי ונרחיב מעט את היריעה. יוגה היא מדע החיים, ולכן,אני מתייחס ל"החלטה יוגית" כדרך טבעית לקבלת החלטות. 3. והנה אחד התהליכים לדוגמה: כולנו בתרבות המערבית מקבלים החלטות בדרך רציונלית- הגיונית- שקולה ועוד כהנה וכהנה תוספות. לקבלת ההחלטה אנו משתמשים בשכל(רציו). אלא מה? השכל מוגבל הוא(מה לעשות) ולעיתים קרובות סבך המחשבות העצום מטעה ומבלבל אותך. התוצאה: החלטה גרועה. 4. הדרך לקבלת החלטה (שלא תוכל לטעות בה לעולם) וזה חיוני במיוחד בהחלטות גורליות. זה להשתמש בלב. זו הדרך היוגית. זו הדרך הטבעית. איך זה נעשה? קחי את העניין/ ההחלטה ו"תשתלי" או "תעכלי" אותה בלב. עשי את זה בעדינות וערבי את כל האינטואיציה שלך בתהליך ושימי לב! לפי היוגה, הלב אינו משהו רגשני אלא משהו אינטואיטיבי להפליא באם תעשי זאת נכון את תחושי אחת משתי התחושות: א. אי נוחות- לא נוח לך עם זה (סימן שלא כדאי לך לבצע אותה כי היא לא טבעיות ולכן לא טובה עבורך. ב. נוחות. נוח לך עם זה. זה מתאים לך. לכי על זה. זה טבעי וטוב בשבילך. בהצלחה בתהליך. בברכה ואהבה יוגי בר

עוד שאלה..

בהמשך לתשובתך: מה אם אותה "אי נוחות" שאני מרגישה נובעת מפחד - חששות או חרדות. בעצם, אני נותנת בכך לפחד להנחות אותי, ועד כמה שאני מבינה, זה לא המצב הרצוי, נכון?

יוגי בר

New member
עוד תשובה

היי ציף. אז ככה: 1. בתחום הלב: אין דבר כזה אי נוחות שנובעת מפחד. 2. הנוחות או האי נוחות כאן הן תחושות אינטואיטיביות פרופר. 3. פחד אינה תחושה אינוטואיטיבית. שכן הוא "נוצר" בעקבות מחשבה/ות לוגיות כגון: "אם אעשה כך יקרה לי כך" וכו' (ושימי לב למירכאות) 4. היוגים נוהגים לומר: תפתח את דלת הפחד תראה שמאחוריה אין כלום. לא היה כלום ולא יהיה כלום. כולה אילוזיה. 5. מן הצד השני חשוב להבין שהפחד ככל שהוא אילוזיוני ברגע שהוא נוצר- כאילוזיה גמורה- הוא יוצר ומפתח במקביל מצבים גופנים חזקים. לדוגמה: פחד יכול לשתק את הגוף, למשל. 6. ואכן בסיום המשפט שלך את מאשרת את העניין שלי. מאששת את התאוריה שלך ואפילו מסיקה את המסקנה שיוצרת ת'תוצאה. הלא רצוייה עבורך בעליל. 7. סיכום. והנה המשוואה: יש תהליך= אין פחד. פחד קיים= תהליך אמיתי לא מתרחש. מקווה שהארתי לך עוד צד חשיבתי לנושא. בברכה ואהבה יוגי בר

אמממ..

נקודה אחת לא ברורה לי: גם תחושת אי נוחות, הרי, נובעת ממחשבה כלשהי. אין דבר כזה "תחושות אינטואיטיביות פרופר". גם תהליכים תת-מודעים, הם תהליכי חשיבה, במהותם, כי כך בנוי המוח האנושי. אלו הם תהליכי חשיבה שעברנו בעבר הרחוק (לעיתים בילדות), ושנהיו דפוסים "אוטומטיים" עבורנו. אנחנו יכולים להעלות אותם לרמת המודע, ואז הם הופכים למחשבות לוגיות רגילות. לכן, אין הבדל מהותי בין תחושת ה"אי נוחות" לבין פחד או חשש. איך, אם כך, נוכל להבחין בין "אי נוחות" רצויה, היינו כזו שתורמת לתהליך קבלת ההחלטות, לבין "אי נוחות" לא רצויה?

יוגי בר

New member
אווווממממ...

היי ציף. אז ככה: 1. הצעה: אני רוצה להציע לך אסטרטגיית חשיבה שאני נוקט בתהליך הלימוד שלי . תקראי, תשקלי. תסיקי ותחליטי. וזה הולך כך: כשאני רוצה ומחליט ללמוד משהו חדש, כל דבר חדש שהוא אני שם בצד את כל מה שאני חושב, יודע, מבין, מסיק ועוד ועוד (לגבי אותו דבר). לומד את מה מה שאני רוצה ללמוד- בצורה נייטרלית- בלי להתערב ולערב את המטען האישי שלי בתהליך הלימודי- ובסופו, מגבש את הדעה, וכמובן, מביא בחזרה את כל המטען האישי שלי. זו הדרך היחידה, לדעתי, ללמוד כהלכה דבר חדש(ולא משנה כלל מה את רוצה ללמוד) ויוגה- כמדע החיים- על אחת כמה וכמה. 2. דפוסים: או.קי. חזרת לדפוס הלוגי המסודר ובאמצעותו את מנסה לארגן לך את הסדר. את יודעת מה? זה בסדר. מצידי. 3. מחשבות: אפרופו מחשבות: צאי לרגע ממה שאת חושבת או יודעת על מחשבות. בגדול, המחשבות הן לא שלך בכלל. הן פשוט אורחים שבאו לבקר. תתייחסי אליהן כך. ופתאום , בציק יקרה לך הקליק ותבחיני בשינוי עצום שיחול בך. ועוד איזה שינוי. 4. תהליכים בתהליך היוגי הטבעי אין דבר כזה אי נוחות רצוייה. אי נוחות אף פעם לא רצוייה. ולכן השאלה לא רלוונטית. 5. ובקשר למבנה המוח האנושי- תרשי לי כרגע לא להרחיב- כי זה כבר דיון לאופרה אחרת. בברכה ואהבה יוגי בר

אוקיי, אז בצורה פשוטה יותר:

איך אני מבדילה בין "אי נוחות" שאני צריכה להאזין לה ולהתחשב בה בעת קבלת החלטה, לבין חששות או פחדים, שאני צריכה להתעלם מהם? איך אני מזהה מה זה מה? עד כמה שהבנתי מדבריך, אותה "אי נוחות" היא בעצם חששות תת-מודעים. למה אני צריכה להאזין להם, ולחששות מודעים לא? ואולי אני טועה, ו"אי נוחות" זה משהו אחר לגמרי? אם כך, מה זה?

יוגי בר

New member
חחש חשוש וחששית

היי ציף. אז ככה: 1. אוקצור: זה כל הסיפור. כשזה קורה- זה קורה. נקודה. ז"א ואל תדאגי- בשלב כלשהו זה יקרה לך. העניין יתחיל להתהוות ואת תתחילי להרגיש ולחוות. כל שאר ההסברים הפרשנויות והטיעונים מיותרים. 2. ועד אז מה? עד אז יקירתי תצטרכי להסתפק בעניין הרציו- לוגי. מה לעשות? זה מה יש. 3. ועוד הצעה לסדר: קחי אתנחתא, ארגני לך פסק זמן והרפי לזמן מה מהעניין. פשוט תניחי לדברים. תחזרי אליהם יותר מאוחר. על בטוח. ולהניח ציף, אני מתכוון להניח. פשוט תשקיפי ותראי, רק טוב יצמח לך מזה. מלה שלי. חג שמח בברכה ואהבה יוגי בר

תודות וברכות

יוגי בר שלום וחיבוק המון תודה על התגובה העניינית, המהירה, הרצינית והמאירת עיניים. בתקווה לעוד תקשורת ... זאת מהגליל.

למעלה