אשמח למתכון טבעוני/צימחוני

נסיה 5

New member
אשמח למתכון טבעוני/צימחוני

שלום לכם...
רכשתי ספר של שירלי בר שנקרא "רו פוד" מחנות ספרים יד שניה
היא ממליצה הרבה על מכשירים שזה משכורת שלמה =בלנדר שנקרא ויטמיקס ומייבש מזון מנדולינה מטחנת קפה או תבלינים ועל הדרך מעבד מזון עלי להיפרד ממשכורת חד פעמית בשווי 6000 שקל
אין לי כסף לזה באמת שאין לי אם היה לי בכיף הייתי קונה אז אני מוצאת את עצמי פשוט משתגעת....
אני אשמח להמלצות מה לעשות כשאין אפשרות לרכוש מייבש מזון ובלנדר עוצמתי
בנוסף אני החלטתי שכדאי להוריד במשקל ביחד עם בעלי ננסה קצת את הגישה של טבעוני/צימחוני
עלי לציין שאני סוכרתית עם סוכר גבוה ומנסה להוריד בסוכר...
הסתכלתי על המוצרים יש מלא מלא סוכר ואני לא יודעת מה לעשות...
בנוסף אחרי כל החפירה הזאת יש לי מלא מלא פירות יבשים לנצל ואני מעוניית להכין משהו טעים מכל זה...
אשמח שתעזרו לסוכרתית עם מגבלה כספית....

ladybug6

New member
היי נסיה

יש הבדל בין טבעונות לבין תזונת רואו פוד, כך או כך את לא זקוקה למייבש מזון, מעבד מזון ובלנדר רגילים במחירים שפויים יכולים לעשות כמעט הכל, רק אולי לאט יותר או במרקם קצת פחות מושלם. אפשר להנות מתזונה עשירה, טעימה, טבעונית ובאופן טבעי היא גם מאוד חיובית לסוכרתיים אם מודעים למגבלות של סוכרת.
מציעה לך להתמקד בבלוגים של בישול צמחטבעוני ולאו דווקא של רואו פוד, הנה רשימה עם מלא מלא בלוגים שווים בעברית:
http://img2.timg.co.il/forums/1_171266999.html

אם הסוכר שלך לא מאוזן ואת לא יודעת איך לאזן אותו או שעוד אין לך מספיק ידע/נסיון, אני ממליצה לך בחום ואף מפצירה בך לפנות לתזונאי/ת מוסמכ/ת וספציפית לכזה שמתמחה בטבעונות.
אני יכולה להמליץ לך על על תזונאית טבעונית שמתמחה בסכרת ונמצאת באזור המרכז, נדמה לי שהיא עובדת עם קופ"ח כללית: הגר מילר-אלמוג.

לגבי פירות יבשים: את יכולה להכין גרנולה ביתית, חטיפי אנרגיה עם פירות יבשים, עוגה בחושה עם פירות יבשים או לאכול אותם פשוט כחטיף בין הארוחות. אני פחות ממליצה על עוגה/עוגיות כי למרות שאפשר להשתמש בתחליף סוכר, הקמח עדיין עלול להשפיע על רמת הסוכר, אולי עדיף לך ללכת על עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים ואגוזים. אין לי מתכון בשלוף אבל חיפוש בגוגל בצירוף המילה "טבעוני" יעזור לך למצוא את הכיוון.

נסיה 5

New member
מתנצלת על האיחור....

המון תודה שענית לי...
מה ההבדל בין תזונת רו לבין טבעוני?
ונניח ואני מצליחה כן לעשות איזה בלנדר כדאי לי?
ואיך אני יכולה לייבש מזון בתנור הביתי שיש לי בבית?

אנחנו בית ליברלי מקבל הכל מהכל כל עוד אין אוכל יפני/סיני וסויה...
(ברגעים אלה אני שוקלת להזביל הרבה קמחים, ביצים, אורז מלא, ויש לי אפילו צנצנת פודינג וניל של אסם אולי אני אמכור אותם.....)
אין לי בעיה לערבב מרכיבים רק שכעת אני רק בחיתולים ומנסה לשלב דברים...
כל כך קשה לי להוריד במשקל אחרי הלידה ובעלי מצליח סופסוף ומדרבן אותי ומצד שני מיואשת...

אהה ועוד משהו איך אני יכולה לחסוך במזון?
כי אני רואה שהאוכל ממש יקר בטירוף.....
היום הלכתי לבית טבע אורגני ועשיתי כרטיס מועדון וקניתי לי בהנחה סירופ אגבה קטן במבצע וגם מוצרים של קקאו טבעי במבצעים ונחרדתי שעלי לשבור תוכנית חיסכון בשביל הדברים האלה...
אז איך אני יכולה להכין אוכל בשביל כמה ימים מבלי לשבור תוכנית חיסכון עבור האוכל?

המון סליחה על הבילבולי מוח ועל החפירות ויותר מהכל תודה על הסבלנות!

ladybug6

New member
תשובות

תזונה טבעונית היא תזונה שלא כוללת מוצרים מהחי: בשר, דגים, חלב, ביצים, דבש. היא כן כוללת את כל מה שצומח - דגנים, קטניות, ירקות, פירות, אגוזים וזרעים.
תזונת רואו פוד היא תזונה שדוגלת באכילת אוכל נא, לא מעובד ולא מבושל ושלא חומם מעל 48 מעלות (או 42? יסלחו לי המומחים). שזה אומר בעיקר ירקות ופירות, אגוזים ואולי קצת קטניות מונבטות. מי שדוגל בתזונה הזאת טוען שזה בריא יותר. אני אישית לא רואה שום דבר רע באורז, ירקות מבושלים וקטניות מבושלות. אני גם לא רואה מה כל כך נורא בקמח וגלוטן על שלל מוצריהם.
לשני אלה אין קשר לדיאטה וירידה במשקל. גם בתזונה טבעונית אפשר לצרוך הרבה קלוריות, וגם בתזונת רואו פוד. דיאטה צריכה להיות מותאמת לתזונה, ולא להיפך.
בקשר למחיר: ככל שצורכים יותר מוצרים "מיוחדים", המחירים יותר יקרים. אבל תזונה טבעונית בסיסית היא לא יקרה: קטניות, דגנים, ירקות ופירות. אגוזים זה יקר אבל לא אוכלים הרבה במילא אז זה מתאזן.
סירופ אגבה זה בסה"כ סוכר נוזלי, והוא לא שונה בהרבה מסילאן, מייפל, או סוכר מומס. יכול להיות שיש לו ערך תזונתי כלשהו שלסוכר אין אבל הכמויות שאוכלים גם ככה מזעריות ולערך המוסף הזה אין משמעות.
אם תשאלי אותי, זה נכון להרבה מאוד מוצרים שנמכרים במחיר מופקע רק כי משווקים אותם כנורא בריאים וטבעיים, אבל בתכלס, אין להם יתרון אמיתי או משמעותי.
כך או כך, הרבה מוצרים אפשר להזמין יותר בזול מחו"ל, אני עשיתי לא מזמן הזמנה מאתר iherb של כמה דברים שבארץ לא מצאתי/יקרים יותר.
ואם את רוצה טיפ על איך לחסוך: לא לעשות כרטיס מועדון בחנות טבע, כי זה רק יעודד אותך לחזור לשם ולהתפתות לקנות דברים שאת לא באמת צריכה... תקני מה שאת יכולה בשוק, אצל הירקן, ובסופרים הגדולים - ורק לדברים ספציפיים שאת באמת צריכה, תלכי לחנות טבע.

נסיה 5

New member
אני איישם את זה

והתחברתי אלייך לגמרי מבחינה כלכלית...
ויש המלצות לבלנדר כמו ויטימיקס?

למעלה