אשמח למתכון טעים למרק עגבניות

ניר4819

New member
אשמח למתכון טעים למרק עגבניות

מצטער אם זה לא הפורום לשאול בו, ומצטער גם אם המתכון קל ופשוט עד גיחוך - אני חדש בעניין הצמחונות ובבישולים, ואני רוצה להכין לי כמה דברים, שיהיה לי לכל השבוע. אז חשבתי להתחיל עם מרק עגבניות, ואשמח לעזרה בדמות מתכון.
 

ימימה

New member
מתכון ביתי

זה המתכון שלי, בסיסי וקל יחסית. אפשר לותר על הגזר, אבל הוא מעדן את טעם המרק ואני אוהבת את זה...
חותכים גס בצל גדול ומטגנים בשמן זית להזהבה (לא לשרוף!)
מוסיפים 1-2 גזרים חתוכים לעיגולים ושניים שלושה גבעולי סלרי פרוסים ומטגנים עוד קצת - גם שורש סלרי ישתלב יפה ו/או שורש פטרוזיליה, אבל לא חובה.
מוסיפים 2-3 שיני שום
מוסיפים עגבניות חתוכות גס פחות או יותר ל"גובה" שאתה רוצה את המרק בסיר ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות עד שהעגבניות הופכות לעיסה.
מוסיפים מים לגובה שעגבניות היו קודם מרתיחים ומבשלים עוד קצת.
מתבלים במלח, פלפל וקצת סוכר אם אתה אוהב, טוחנים במוט בלנדר או בבלנדר, ומוסיפים קצת אורז לבן מבושל מראש, או יבש, ואז צריך בד"כ להוסיף מים, כי האורז "שותה" אותם. אם הוא לא מבושל שים לב לא לשים יותר מדי אורז, כי עשויה לצאת לך דייסת אורז ברוטב עגבניות...
טיפ - אם אתה מוצא, תשתמש בעגבניות תמר (הארוכות) כי הן פחות חמוצות והמרק יוצא יותר מאוזן. בכל מקרה - כדאי להשתמש בעגבניות אדומות ובשלות מאד, אפילו רכות. ואפשר כמובן גם בעגבניות קלופות/קוביות עגבניות מקופסת שימורים. במקרה הזה, סנן אותן לפני הטיגון, ותוסיף את הרוטב יחד קצת לפני המים
 

ניר4819

New member
תודה רבה

שאלה - חייבים לטחון בבלנדר, או שאפשר להגיש את זה ככה, בלי הטחינה? אני שואל, כי אין לי בלנדר בבית, ואני רוצה להכין את המתכון הערב.
 

ימימה

New member
בד"כ טוחנים מרק עגבניות

אבל אם אתה לא יכול לטחון (אין לשכנה בלנדר מוט להשאיל לך?
) אז נראה לי שכדאי לקלף את העגבניות, כי הקליפות לא יהיו נעימות. זה קצת תוספת עבודה , אז תלוי כמה אתה רוצה להשקיע - צריך לשפוך עליהן מים רותחים (כשהן שלמות), לחכות רגע, ואז לקלף. אם התכוונת להשתמש בעגבניות שלמות מקופסא - הן כבר מגיעות קלופות.
אולי למומחיות הגדולות של הפורום תהיה תשובה יותר טובה מזו....
 

ניר4819

New member
אכן מתכוון להשתמש בעגבניות קלופות

אני לא מסתדר עם קילוף שלהן... זה תמיד מתסכל אותי כשאני מנסה. אני מצליח, אבל זה מתיש ומתסכל.
 

ladybug6

New member
השבוע בתכנון מרק עגבניות.. עוד אין

לי מתכון מסודר, כשיהיה - אשתף אותו..
אבל גם המתכון שימימה כתבה נשמע לי מצוין ולא שונה בהרבה מהתכנון שלי.
ממליצה להוסיף בזיליקום או טימין, שהולכים טוב עם מרק עגבניות..
 

יוספה 51

New member
מצטערת שמאוחר. מרק עגבניות מצוין

ופשוט פשוט: מקלפת 5-6 עגבניות (משרה כמה דקות במים רותחים), חותכת, לא קטן מדי, ו= בסיר רבע שעה בערך. מוסיפה לזה קופסא שלמה של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות), שום, הרבה, למי שאוהב, חתיכות בצל, ומים רותחים (אם מדובר בקופסא גדולה שהוספתי אז משהו כמו 4 כוסות), ואז- גי'נגר (אפשר גם קפוא- שתי קוביות) ו, 2 כפות סוכר חום, כפית מלח, פלפל שחור כמובן ותמיד, ואז אחרי חצי שעה בערך אני מרסקת בבלנדר מוט, ואז- מוסיפה כף של אורז או אפילו שתיים, שמסמיכים את המרק . טועמת ובודקת. פשוט, קליל ובצ'יק.
 

יוספה 51

New member
ואם הקילוף מתסכל, אז אפשר

בכלל להתחיל את התהליך בבישול עגבניות במים רותחים, ואז אחרי קצת זמן מתקלף מעצמו וממשיכים את התהליך.
 

ladybug6

New member
נשמע מצוין, רק שאת הבצל והשום אני ממליצה

לטגן לפני הוספת העגבניות, כדי להוציא מהם את הטעמים הנפלאים, שיעשירו את המרק.
מצחיק, אבל נראה לי ש-90% מהמתכונים בבלוג שלי מתחילים ב"מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום לעוד 2 דקות של טיגון.."


וממליצה גם להוסיף קצת מיץ לימון (וסוכר בהתאמה, לאיזון), זה מחזק את כל הטעמים.
 
דווקא שום

ניתן להוסיף גם ממש בסוף הבישול ואז הארומה שלו חזקה ונוכחת.

שמן בארומת בצל מטוגן ושום הוא אכן התחלה של הרבה מתכונים ובסיס לטעימות גבוהה. זה נכון דרך אגב גם לעוד תבלינים, בבישול ההודי זה מאד מקובל להתחיל מטיגון התבלינים בשמן לארומטיות של התבשיל.
 

ladybug6

New member
נכון, בהרבה תבשילים אני מוסיפה את

התבלינים בהתחלה, לפתוח אותם. במיוחד דברים עם טעמים הודיים והרבה תבלינים. ובמיוחד אם יש תבלנים כמו זרעי כוסברה, גרגרי חרדל, זרעי כמון, כאלה שצריכים שיפתחו אותם קצת..
 

Ofericko

New member
נראה לי שכל המתכונים שלי

מתחילים ב-
קצוץ בצל גדול והכנס למחבת עם שמן להזהבה.
עכשיו שב ותחשוב מה לבשל היום.
 
מכינה כמו כולם אבל

לא טוחנת
מזהיבה בצל, מוסיפה הרבה סלרי מקוצץ דק, השורש והגבעולים,
בינתיים בקערת מים רותחים מכוסה, עגבניות שחרצתי בסכין חד את קליפתן זה מאד עוזר לקילוף אחר כך. ככל שיש לי יותר עגבניות טריות כן משובח.
חוצמזה גם קופסה אחת של עגבניות מרוסקות.
את הטריות מקלפת כמידת היכולת, לא נור אם יהיו חלקים שלא, קוצצת בסכין ולסיר. מוסיפה את הקופסה, בוחשת . מוסיפה עוד קופסה וחצי שימורים מלאה מים.
מלח, פלפל שחור גרוס, כפית סוכר או כף סילן, כף פפריקה מתוקה. .
נותנת להתבשל עד שהסלרי רך. מיץ מחצי לימון וזסט גם- לא חובה אבל שידרוג נפלא.חצי ראש שיני שום מקולפות מקוצצות בסכין. אפשר להוסיף ירוקים קצוצים מכל דת גזע ומין- פטרוזיליה/קורנית/ בזיליקום/אזוב/ כוסברה...

לא מוסיפה אורז פנימה אלא מכינה בצד.
 

ניר4819

New member
תודה כולם

היום אכין את המתכון. עם קופסא של עגבניות מרוסקות, אין לי כוח להתחיל לקלף ולגרד בעצמי, אבל עם בלנדר. השגתי אחד אתמול.
 

ladybug6

New member
אחלה, אם כי אני עם מיקי- לא חייבים לטחון

אני אוהבת שיש קצת חתיכות, אפשר להסתפק במעיכה עם מועך של פירה, רק כדי להסמיך את המרקם.
בהצלחה בכל מקרה
 

ניר4819

New member
בסוף הכנתי את המרק היום והוא יצא נפלא

הנאה גדולה. משביע וטעים ומענג. השתמשתי בסוף בקופסא של עגבניות מרוסקות. אולי בפעם הבאה אשתמש בעגבניות טריות שאני אקלף. ולא טחנתי בבלנדר. היה מצויין גם כך. לא לשכוח כשאוכלים את המרק להצטייד בלחם. אני לא התאפקתי ומצאתי את עצמי מנגב את המרק איתו. זו הייתה פשוט ארוחה נהדרת, והכי כיף שנשאר המון - אני חושב שעד יום חמישי לא אצטרך לבשל. תודה כולם על העצות והעזרה.
 
למעלה