אני עושה ככה
מרק ברוקולי פשוט
 
לגרסא חלבית:
1 ברוקולי גדול/ שקית סנפרוסט ברוקולי מופשרת
1 תפו"א בינוני- גדול
מלח, פלפל
חלב+ שמנת מתוקה (אין לי כמויות, רואה לפי כמות הסמיכות הרצויה.
 
חותכת את תפו"א לקוביות ומבשלת במים רותחים עד שהוא חצי רך, בשלב זה מוסיפה את הברוקולי ומבשלת עד ששניהם מתרככים.
מסננת ממים (אני בדר"כ שומרת אותם למקרה שאצטרך אותם אח"כ) וטוחנת עד קבלת מרקם חלק. ואז מתחילה להוסיף נוזלים- חלב, שמנת מתוקה, ואם צריך אז גם קצת מים, עד קבלת המרקם הרצוי (אני אוהבת שעוד יש לו סמיכות)
ומתבלת במלח ופלפל.
 
לגרסא לא חלבית, מחליפה את השמנת והחלב במרק עוף/ מרק ירקות צח. מבשלת את הברוקולי והתפו"א מהתחלה בתוך המרק, כשהם מוכנים מסננת (שומרת את המרק כמובן), טוחנת, ומוסיפה בחזרה את המרק בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.