מרק גולש של פעם מתכון נוסטלגי ועשיר
טעמים - סמיך במיוחד מרק גולש וירקות בתוספת שעועית וגריסים מקור:פירגה המרק מכיל שפע ירקות ובשר גולש. הכל חתוך לקוביות קטנות. יום לפני הכנת המרק משרים בהרבה מים בסיר של המרק (סיר גדול) 4\1 כוס שעועית לבנה ו-4\1 כוס גריסי פנינה. למחרת מסננים ושוטפים. מכניסים לסיר כף אחת שמן וגם: 300 גרם בשר לגולש חתוך לקוביות קטנות, שעועית וגריסים – ערבוב מהיר כדקה. וממלאים חצי סיר בירקות מכל הסוגים: 2 בצלים,גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,תפוחי אדמה,שורשי ירקות ירק טרי: סלרי,פטרוזיליה,שמיר. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור. לא שמה הרבה מלח,כי בסוף אני מתבלת באבקת מרק עוף. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שוכחים מהמרק ל-3 או 4 שעות . הסיר מכוסה. בסוף בסוף לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף. טועמים ומשפרים טעם. את הקישואים חותכים לאורך בצורת צלב ואחר כך לריבועים את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות ואחר כך לריבועים. תהנו