אשמח למתכון למרק "קרם" תירס

Maldini Girl

New member
אשמח למתכון למרק "קרם" תירס

לרוב מכינה מרק תירס מגרגירים שלמים בטעמים מעט אסייתיים.

לפני שבוע אכלתי איפושהו מרק תירס טחון, היה בו קרם קוקוס ולטענתם גם שמנת. הוא היה סמיך, חורפי ומנחם. זה הכיוון שלי. מישהו הכין פעם משהו בסגנון ויש לו מתכון מנצח?
 

חנהפ

Active member
כזה מרק תירס?

מרכיבים:

3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים מגוררים גס.
4 שיני שום כתוש
4 כוסות גרגרי תירס מופשרים.
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.
6 כוסות מרק צח, או מים. (6 כפיות מרק עוף ומים רותחים , עושים יפה מאד את העבודה).
1 מיכל שמנת מתוקה.


להגשה:
4 כפות עירית קצוצה.


אופן ההכנה:

מחממים בסיר השמן. מאדים את הבצל להזהבה מוסיפים את הגזר והשום לאידוי 5-10 דקות
וכעת את התירס.
בוחשים מדי פעם.
מוסיפים את הנוזלים
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.

3. מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון,
מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים תיבול.
מגישים חם בעיטור עירית קצוצה.
 

Maldini Girl

New member
זו אכן הייתה הכוונה, תודה

בינתיים אילתרתי משהו אחר עם קרם קוקוס, אבל ממש תודה :) אשמור לפעם הבאה
 
למעלה