הכי פשוט - להשתמש בטבלת המרות.
העתקתי מתוך טבלה באתר מאקו:
המרת תבניות
מקוטר 22 ל-24 - +20 אחוז
מקוטר 22 ל-26 - +40 אחוז
מקוטר 22 ל-28 - +60 אחוז
מקוטר 26 ל-24 - -15 אחוז
מקוטר 26 ל-22 - -30 אחוז
מקוטר 28 ל-22 - -40 אחוז
נוסחה קבועה להגדלת תבנית: מחלקים את הקוטר של התבנית הגדולה בקוטר של התבנית הקטנה, ואת התוצאה מעלים בחזקת 2. למשל: אם רוצים להמיר מידות מתבנית 24 ל-26, החישוב הוא: (26:24) בחזקת 2. התוצאה היא 1.17 - ולכן יש להכפיל את כל הכמויות ב-1.17.
המרה מתבנית עגולה לאיגליש קייק למשל - צריך לחשב את הנפח של כל תבנית ולחשב בהתאם.
קישור למאקו:
https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-
16368bfe3987251006.htm
ומאתר רגע מתוק - הקטנת כמויות:
הקטנת מתכונים
מתבנית בקוטר 26 ס"מ ל-24 ס"ממפחיתים 15% מכמות החומרים
מתבנית בקוטר 26 ס"מ ל-22 ס"ממפחיתים 30% מכמות החומרים
מתבנית בקוטר 28 ס"מ ל-22 ס"ממפחיתים 40% מכמות החומרים