אשמח למתכון לפשטידת פיצפוצי אורז

clcl

New member
מאפה פצפוצי אורז בירקות

מאפה פצפוצי אורז בירקות פצפוצי האורז הזכורים מהילדות הם דרך נפלאה לעבות פשטידה ולתת לה מרקם פריך, בלי תוספת הקלוריות המתלווה בדרך כלל לבצק המשמש בסיס לפשטידות. 8 מנות, 85 קלוריות למנה 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה 2 כוסות שעועית צהובה קפואה 1 כף חמאה 2 כפות אבקת מרק בצל 1/2 כוס חלב 1 גביע שמנת 8% 1 כוס גבינה מגורדת למאפה (מוצרלה או פרמזן) 1 כוס פצפוצי אורז 1/2 כוס עשבי תיבול לפי הטעם - אורגנו, תימין, רוזמרין וכו' מלח ופלפל לפי הטעם מבשלים את שני סוגי השעועית במים מומלחים קלות במשך 10 דקות, עד להתרככות. בסיר קטן ממיסים את החמאה, ומוסיפים את אבקת המרק תוך כדי ערבוב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה מתמדת, עד שנוצרת תערובת סמיכה. מערבבים בקערה נפרדת את שאר החומרים, חוץ מפצפוצי האורז. מוסיפים את השעועית, ואז את תערובת החלב. מעבירים את התערובת לתבנית ריבועית משומנת מעט, בגודל 30X20. מפזרים מעל בשכבה אחידה את פצפוצי האורז. אופים בתנור שחומם מראש ל-1800 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהפשטידה יציבה למגע. מקור המתכון: ליאורה חוברה,דיאטנית קלינית M.Sc

clcl

New member
פשטידת פצפוצי אורז וקוטג'

פשטידת פצפוצי אורז וקוטג' חומרים: 3 כוסות פצפוצי אורז 3 ביצים 25 גרם מרגרינה או שמן 3 כפות אבקת מרק פטריות או בצל 1/2 1 גביעי קוטג' אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד. שמים בתבנית פיירקס בינונית או תבנית אפייה בינונית (עומק של 10 ס"מ). אופים בחום בנוני + כ – 30 דקות עד להשחמה. אפשר לפזר טבעות בצל לקראת סוף האפייה. מקור המתכון: נורית פירט גבעת ברנר

קישלורן

New member
מישהו מכיר פצפוצי אורז עם תמרים ?

מעדן שאמא שלי היתה מכינה ואבד לה המתכון ?

clcl

New member
לא מכירה אמנם . . . אבל יש על המדף

ממרח תמרים . . . אותו אולי מערבבים עם פצפוצי אורז ואני אם הייתי מנסה להכין זאת הייתי מוסיפה גם שוקולד מריר מגורר - כך לאיזון טעמים. מה דעתך?

קישלורן

New member
נדמה לי שאמא שלי אמרה שיש

בזה גם מרגרינה . . . אמורים ליצור איזושהי עיסה (בשביל זה צריך מתכון), לשטח בתבנית, ולחתוך לריבועים. שוקולד ותמרים . . .אהמממ לא ניסיתי, שילוב מעניין. דרך אגב, בחיפושיי באינטרנט נתקלתי באתר שמוכר קינוחים, עוגות והיה להם שם בלוק משוקולד ופיצפוצים ואיזה תמונות . ...
אולי אני אבקש מאמא שלי שבכל זאת תפשפש במאגרי הזכרון ואם יצא משהו טוב לפני שיימצא המתכון המיוחל - אני אפרסם אותו בעצמי.

למעלה