קציצות בנגיעות פתיתים
כדורי בשר בנגיעות פתיתים מקור:פירגה כדורים נימוחים ורכים לשים בקערה ג ד ו ל ה: חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים כוס פתיתים לא מבושלים או אטריות קטנטנות או אורז ארוך פתיתים קלויים לא צריך לבשל תחילה 2 פרוסות לחם אני שמה עינן קל שרוי וסחוט—אפשר לגרר על פומפיה גסה 1 ביצה שלמה שן שום מגורר בצל אחד מגורר (מגררת גסה) כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מלח ופלפל וקינמון לטעם כפית קטשופ מעט כמון ומעט כורכום מלח ופלפל לערבב להכין קציצות גדולות ולהניח על השיש-קל יותר ליצור כדורים עם ידיים לחות מכינים רוטב אדום בסיר שטוח ורחב שהקציצות יכנסו בשכבה אחת. בצל ושן אחת של שום קצוצים מוזהבים בשמן מוסיפים: כפית סילאן 4 כפות קטשופ קופסה קטנה רסק עגבניות מהול בכוס מים רותחים מעט כמון ומעט כורכום מלח=מרק עוף לטעם, פלפל, קורט קינמון מרתיחים וטועמים מי שאוהב חריף יוסיף כפית פלפלצ'ומה לרוטב ומשפרים טעם------ מוסיפים מים בגובה הקציצות מנמיכים את האש להכי קטנה ומבשלים כ-40 דקות. מנערים קלות מדי פעם את הסיר במידה וצריך--מוסיפים מעט מים רותחים במשך הבישול.