אשמח למתכונים עם סלק אדום.

שרי 55510

New member
אשמח למתכונים עם סלק אדום.

עד היום הכנתי סלט-סלק עם מקלוני-קולרבי וגזר .זה סלט אומנם טעים אבל הגיע זמן לגוון,
אשמח לעוד רעיונות.
 

Maldini Girl

New member
אז הנה כמה רעיונות

לחתוך סלק לפרוסות דקות, לתבל במעט שמ"ז, אפשר גם בלסמי, ולהגיש עם גבינה מלוחה כלשהי (בולגרית, פטה) או לחלופין, לחתוך סלק לקוביות ואותו הדבר (אני מוסיפה גם בצל ירוק, אמא שלי אוהבת להוסיף גם פטרוזיליה)
&nbsp
עוד רעיון- בתכנית של אהרוני ביום שני הוא נתן מתכון לסלט כרוב-
היה בו כרוב סגול, לבן, גזר וסלק מגוררים, בצל ירוק
ורוטב עם טחינה, סויה, ג'ינג'ר... לא זוכרת מה עוד אבל בטח אפשר למצוא ברשת.
 

TCHM

New member
כמה הצעות...

סלט סלק חי ברוטב עשבי תיבול.
סלט סלק וכרובית בתחמיץ
סלט סלק ודגים מעושנים
סלט סלק תרד וגבינת עיזים
סלט סלק תאילנדי
סלט סלק גורגוזולה, אגסים ופקאנים
קרפאצו סלק עם גבינת גורגונזולה
 

פוקסי99

New member
מרק לקובה סלק

קובה סלק
לטגן בסיר 1 בצל קצוץ
להוסיף 3 סלקים בינונים פרוסים לפרוסות
להוסיף 3 כוסות מים
מלח מיצ מחצי לימון
כפית סוכר
ולהביא לרתיחה
לבשל עד שהסלק מתחיל להיתרכך.
מוסיפים את כדורי הקובה
ולבשל על אש קטנה כ20 דקות
להוציא קובה אחד לחתוך לחצי ולראות שהיא מוכנה,

ניתן כדי לקבל מרק עשיר יותר לרסק סלק אחד בפומפיה ולהוסיף בתהליך הבישול
בהצלחה

 

חנהפ

Active member
לביבות סלק

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/07/blog-post_20.html[/URL]

4 סלקים אני קונה את אלו המבושלים ונמכרים בואקום
כוס וחצי קוואקר טחון, - קונה קוואקר רגיל וטוחנת (יש גם נטול גלוטן)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
מלח, פלפל
כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
רבע כפית סוכר
אופן ההכנה
את הסלק מגררים על מגררת גסה
לא לשפוך את הנוזל שבאריזה
מוסיפים את שאר הרכיבים
מערבבים
אם צריך מוסיפים עוד מעט מהנוזל
כך שניתן יהיה לצור קציצות
מניחים ל-10 דקות
צרים קציצות ומטגנים
 

חנהפ

Active member
תבשיל בטטה סלק ועדשים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_23.html[/URL]


כיבים:
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 סלקים חתוכים לקוביות
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כוס יין לבן
1 כף סילאן
1 כוס עדשים שחורות
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 130 מעלות צלסיוס
בסיר כבד, משחימים את הבצל היטב בשמן.
מוסיפים את הבטטות והסלקים, מערבבים ומניחים לאידוי ל- 5 דקות
מוסיפים את היין ונותנים לו להתאדות מספר דקות. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את העדשים. מערבבים היטב.
מוסיפים סילאן ומים, מביאים לרתיחה,
מכסים ומעבירים לתנור המחומם לבערך שעתיים.
מהבלוג ביסים עם התאמות שלי
 
למעלה