אשמח למתכונים שונים לקדירות עוף מבושלות

אשמח למתכונים שונים לקדירות עוף מבושלות

מאוד אוהבים אצלנו עוף ואני מרגיש שאני צריך להמציא את הגלגל כל פעם מחדש. אשמח למתכונים לקדירות עוף. וכן... האם יש למישהו מתכון לעוף בתפוזים? תודה.
 

clcl

New member
קדרת עוף ודלעת בתפוזים

קדרת עוף ודלעת בתפוזיםו--- עדילי 27/10/2004 12:19 מקור: איילת בן יוסף קדרת עוף ודלעת בתפוזים קדרת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים. אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר להגיש על אורז לבן. נזדקק ל: 3 כרעי עוף מחולקים ל- 2 (שוקיים וירכיים, בלי עור – סה"כ 6 נתחים) מעט קמח (פחות מחצי כוס) 1 בצל פרוס 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות קליפה מגוררת מחצי תפוז מיץ משני תפוזים קטנים 1 כוס מים 1 כף רוטב ווסטרשייר מלח ופלפל וכך עושים: בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים אותו משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את העוף מהמחבת. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ-10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים קוביות דלעת, מיץ וקליפה מתפוזים, רוטב ווסטרשייר ותבלינים. מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על אש בינונית – עד שהדלעת רכה. טועמים, אם צריך מתקנים תיבול ומגישים.
 

clcl

New member
מתכון: קדירת דלעת ועוף

מתכון: קדירת דלעת ועוף רכיבים: 500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות 6 כרעי עוף שמן לטיגון 1 בצל גדול קצוץ 1 פלפל אדום קצוץ 4 שיני שום פרוסות 4 עגבניות קלופות וקצוצות 1/2 1 ליטר מרק עוף צח, או מים 200 גרם שזיפים מיובשים 3-4 כפות עלי רוזמרין טריים קצוצים דק 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית כמון כפית 1/2 פפריקה מלח ופלפל שחור גרוס אופן הכנה: 1. מחממים שמן בסיר כבד ומאדים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפלפל הקצוץ ומאדים 3 דקות נוספות. מוסיפים את פרוסות השום וממשיכים לאדות כדקה. מוסיפים את נתחי העוף ומשחימים מכל צידיהם. 2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, את המרק החם ואת השזיפים. מתבלים בכל התבלינים ומבשלים כשעה על אש נמוכה מאוד. מדי פעם מערבבים בעדינות. הערות: מקור המתכון: ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

clcl

New member
קדרת עוף חורפית / איילת בן יוסף

קדרת עוף חורפית / איילת בן יוסף בטטה כתומה, ארטישוק ירושלמי צחור וגרגרי חומוס זהובים - ארוחה של "הכל בסיר אחד" עם עוף. נזדקק ל: 1 ק"ג עוף - נתחים לפי בחירה 2 בצלים חתוכים ל"פלחים" (שמיניות) 5-6 שיני שום שלמות 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות 2 בטטות פרוסות 1 כוס גרגירי חומוס (מקופסת שימורים או מבושלים ומוקפאים) 2 כפיות תבלין גראם-מסאלה מלח ופלפל שחור טרי 1 כוס מים 2-3 כפות שמן זית וכך עושים: 1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומשחימים את נתחי העוף על להבה גבוהה. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד. 2. באותו שמן מטגנים את הבצלים והשום. מוסיפים ירקות, חומוס ותבלינים, מערבבים היטב ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את העוף וכוס מים. מכסים ומרתיחים. 3. אחרי הרתיחה מבשלים כשעה על להבה נמוכה. הבטטה תתבשל יתר על המידה, אבל זה בסדר, ככה אנחנו רוצים אותה - פירה בטטה, עם פרוסות ארטישוק ירושלמי קרנצ'י וגרגירי חומוס.
 

clcl

New member
קדירת עוף באורז, עדשים ועגבניות

קדירת עוף באורז, עדשים ועגבניות חומרים: 2 ק"ג כרעיים מחולקות 1/2 1 כוסות אורז 1/2 כוס עדשים כתומות, או חומות 3 עגבניות 2 בצלים גדולים 2 גזרים קטנים כ-10 תרמילי הל 1 כף זרעי כוסברה שלמים 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות מעט קמח 2 כפות בהרט מלח ופלפל מים הכנה: 1. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס. 2. משרים את האורז עם העדשים כ-20 דקות במים. קוצצים גס את הבצל 3. בתוך קדירה גדולה (כ-5 ליטר), מטגנים את הבצל במעט שמן. לאחר שהוא משקיף, מוציאים, מוסיפים את חלקי העוף ומזהיבים אותם. 4. בינתיים. מסננים את האורז ומערבבים עם כף בהרט. 5. חותכים את העגבניות לשמיניות ואת הגזרים לפרוסות. מחזירים את הבצל לקדירה, מערבבים עם העוף ומוסיפים את העגבניות והגזרים. מאדים כ-10 דקות במכסה פתוח. מוסיפים את האורז והעדשים, מפזרים עליהם את זרעי הכוסברה ומחזירים אותם פנימה יחד עם ההל. 6. מעבירים את רסק העגבניות לקערה קטנה, מוסיפים נפח שווה של מים וכף קמח. מערבבים היטב עם כף בהרט ויוצקים מעל האורז. מוסיפים מים עד גובה התבשיל. 7. מכסים, מכבים את האש ומעבירים את הקדרה לתנור. אופים כ-1/2 1 שעות, או עד שמוכן.
 

pirge

New member
עוף עם אורז וירקות

עוף עם אורז וירקות/ פירגה להשרות חלקי עוף בכף רוטב סויה+ כפית סילאן (או דבש)+ כפית מיץ לימון+ חצי כפית קינמון+ פפריקה+פלפל שחור ההשריה כשעתיים (אפשר גם פחות), מחוץ למקרר. לטגן בשמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה ולאחר מכן את חלקי העוף מכל הצדדים עד שיזהיבו. להוציא את העוף ולהכניס לסיר את הירקות לטיגון בהקפצה: סלסלה פטריות טריות - חצויות פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות 2 גזרים פרוסים טבעות לבחוש כ-3 דקות ולהחזיר את העוף (בזהירות שלא יתפרק) להוסיף 2\1 1 כוסות מים רותחים לבשל בסיר סגור כ-30 דקות. להוסיף כוס אורז+ חופן צימוקים להמיס כף מרק עוף בכוס וחצי מים רותחים וליצוק על התבשיל. להנמיך ללהבה קטנה ולבשל כ-25 דקות בסיר מכוסה, עד שהאורז מוכן. תהנו
 

pirge

New member
חמינצ'יק

צלי עוף - חמינצ'יק מקור:פירגה שמים בסיר גדול ורחב 4\1 כוס שמן זית (אפשר פחות) (סיר שמתאים לאפיה בתנור) 3 בצלים חתוכים גס ----- מזהיבים—או 6 בצלונים קטנים שלמים-מקולפים מוסיפים 3 שיני שום גדולות פרוסות ומזהיבים ביחד מוסיפים: עד 10 חלקי עוף יפים בלי העור ומטגנים מ-2 הצדדים – לערבב שלא יידבק לתחתית הסיר מוסיפים: פלחים גדולים מ-5 תפוחי אדמה 150 גרם פטריות טריות שורש סלרי קטן מעל מסדרים 3 בטטות שלמות מעל מפזרים 2 כוסות חומוס גרגרים מוכן ביצים קשות שבושלו תחילה ----בלי הקליפה תבלינים ששמתי וכמובן שניתן לגיוון: מרק עוף+פלפל שחור+פפריקה+גריל עוף+קופסה גדולה של טומטו מקס+כמון+סוכר/סילאן+הרבה פטרוזיליה קצוצה טרייה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה ומבשלים שעה על להבה בינונית גבוהה-כיסוי חלקי בלבד טועמים ומשבחים טעמים. מפזרים פפריקה ומעט קינמון ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום 100 מעלות. מכוסה היטב. אני השארתי כ-3 שעות . לפני הארוחה מסירים מכסה ומשחימים כ-10 דקות. תהנו
 

pirge

New member
עוף ותפוחי אדמה של יום שישי

עוף ותפוחי אדמה של יום שישי מקור: משפחתי רוצה לשתף אתכם במתכון מביתו של בעלי. השם לעוף ולתפוחי אדמה ניתן בגלל שהיו מכינים אותו רק ליום שישי לארוחה המסורתית-משפחתית. רק ביום שישי,היה עולה על שולחנם. מתחילים בהכנת תפוחי האדמה מקלפים תפוחי אדמה גדולים ופורסים בפורס המג'ימיקס. (פרוסות דקות) מטגנים בצ'יפסר ומזהיבים בנטיה קלה לחום. מוציאים לקערה מצופה בניר מגבת. משהים. שלב שני מכינים את העוף בסיר רחב ושטוח----מטגנים בשמן זית ,2 בצלים חצויים ופרוסים וגזרים (אפשר גזר גמדי שלם---- או רגיל חתוך טבעות.)כמות הגזר בערך כוס וחצי. מוסיפים חלקי עוף ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים תבלינים: פלפל שחור, 2 כפות פפריקה,כף מרק עוף,כף גדושה גריל עוף, קינמון. את המלח מוסיפים אחרי טעימה. וזהו...... יוצקים מים 4\3 מגובה העוף וסוגרים מכסה. מבשלים כ-50 דקות. מפזרים מעל לעוף את פרוסות התפוחים המבושלים ((((לא מוסיפים מים))))) וסוגרים מכסה. מבשלים עוד 15 דקות. בשלב הזה זה מוכן. מפה לצלחות ......... אבל.......... אני הופכת את הסיר לתבנית יפה וממשיכה לאפות בתנור כ-20 דקות בתנור שחומם מראש- 180 מעלות. מתקבל צבע ופריכות עדינה. אז תבחרו את הסגנון שלכם,ותתענגו על תבשיל עוף ותפוחי אדמה קצת אחר. תהנו.
 

pirge

New member
עוף בטטה ותפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה ובטטה מאת:פירגה סיר רחב ועמוק המרכיבים: 8 ירכיים (אני מורידה את העור) 2 בצלים חצויים פרוסים – אפשר להוסיף עוד אחד גדול או 2 בינוניים. 3 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות גדולות כף גדושה סילאן 2 כפות גדושות פפריקה 4-5 עלי פטרוזיליה טרייה/כוסברה - קצוצה כף גדושה מרק בצל (ללא מונוסודיום-באריזה לבנה-ויטה) מלח פלפל שחור לטעם קורט קינמון, כמון,כורכום לטגן את הבצל והגזר כ-10 דקות ולהשחים.לבחוש מדי פעם. להוסיף את הסילאן והעוף ולערבב כדקה. להוסיף מים שיכסה את העוף ולהוסיף גם תבלינים. להרתיח ולבשל על להבה בינונית ברתיחה איטית כ-30 דקות. הסיר מכוסה חלקית. מכינים את תפוחי האדמה והבטטות בשקית ניילון גדולה (של סופר) שמים 6 רבעי תפוחי אדמה+2 בטטות פרוסות+2-3 בטטות שלמות מקולפות להוסיף לשקית : 2 כפות שמן זית קורט כורכום קורט כמון כף מרק עוף 2 כפות פפריקה קורט קינמון מלח פלפל לערבב היטב בתוך השקית שכל התפוחים יכוסו בתיבול. להוסיף את הירקות למעלה על העוף בלי לנסות להחדיר אותם פנימה—רק לנער קלות את הסיר את הניילון לזרוק כמובן. לא להוסיף מים. לסגור במכסה ולהנמיך להבה להכי קטנה. לבשל כ- ש ע ה נוספת. הירקות יתבשלו על האדים והעוף נהיה עוד יותר נימוח ורך. אפשר להשחים בתנור. תהנו
 

pirge

New member
ארוחה בחושה בתנור(ארוחת רושם)

עוף,תפו"א,אורז,ירקות (ארוחה שלמה בתנור) מקור:פירגה המלצה להנאה. התבשיל כולו בחוש וללא טיגונים. התוצאה מכובדת מאד. טעים ברמות. ממש לפני שמכסים את התבנית בניר כסף –לפני שמכניסים לתנור תזרזפו קורט או שניים של קינמון מעל לכל התכולה. ניחוח גן העדן וטעם מיוחד. בתבנית פיירקס גדולה ועמוקה להכין את הרוטב לעוף ולירקות: שיניים מראש שום מקולף , 4\1 כוס שמן זית ,3 כפות גריל עוף או 3 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות דבש או סילאן, פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף רוטב צ'ילי,כמון, 2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות . מלח, פלפל שחור. לערבב. להכניס לרוטב: 4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות דקות (יש גם בטטות ראו הערה למטה) גזר מקולף חתוך לעיגולים בצל גדול חתוך לעיגולים-נהדר להכין עם הרבה בצלונים קטנים שלמים-מקולפים כ-300 גרם פטריות חצויות. להכניס גם כ-8 חלקי העוף. לעשות מסג' לירקות ולעוף ולעטוף אותם ברוטב. להשאיר בתבנית ללא כיסוי כשעה. להוציא את העוף לצלחת. ליישר את הירקות בתבנית. לפזר מעליהם באופן שווה-כוס וחצי אורז (לפני הבישול)שבושל בהרבה מים רותחים----10 דקות וסונן. להחזיר את חלקי העוף מעל לאורז אפשר להוסיף גם:......... פרוסות מתפוח עץ כמה משמשים ותמרים או שזיפים מגולענים מיובשים. בצל נוסף גדול פרוס – וכמה שיני שום קלופות מעל לכל לסדר כ-10 עגבניות שרי חצויות.......... לפזר עוד 2 כפות פפריקה מתוקה על כל התכולה. לצקת מהפינות לתוך התבנית 2\1 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם מעורבבים עם כף מרק עוף להניח מעל לכל כמה בטטות מקולפות שלמות לכסות בניר כסף—להדק ולאטום היטב בניר את התבנית--- ולאפות בחום 200 מעלות שעתיים. לבדוק שמוכן ורך.... ולהוריד את הניר. להמשיך לאפות ללא כיסוי כ-10 דקות ולהגיש. תהנו.
 

pirge

New member
עוף מקורמל בניחוח/יין/תפוזים

עוף מקורמל עם המון תוספות עוף ,קשיו,פירות יבשים, תפוחי אדמה/בטטה סיר גדול ורחב - חצי מבושל חצי אפוי מקור:פירגה 6-8 חלקי עוף רבעים מ-2 תפוחי אדמה 2 בטטות לפרוסות גדולות גזר גדול פרוס פרוסות 4 כפות סילאן קינמון 4\1 כוס יין אדום או מיץ תפוזים כמון וכורכום (לא הרבה) 2 בצלים לרבעים פפריקה , מלח ופלפל שחור כף קטשופ --- רוטב צ'ילי כף אבקת מרק עוף פירות יבשים: 3 שזיפים , 3משמש , חופן צימוקים, תפוח עץ/אגס חתוך רבעים. קליפת תפוז ולימון 50 גרם קשיו מטגנים את הבצלים ומזהיבים אותם בשמן מוסיפים סילאן ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים להשחמה קלה מוסיפים את הגזר,הפירות, את התיבול מטגנים כדקותיים מוסיפים יין ומים רותחים עד לגובה התכולה . מבשלים כ-45 דקות- להבה נמוכה. בודקים תיבול ומשפרים. מחממים תנור לחום 175 מעלות. מעבירים את התכולה לתבנית הגשה יפה ואופים כ-15דקות לא מכוסה מכינים אורז צימוקים ושקדים מגישים את הירקות והפירות על האורז תהנו
 

pirge

New member
עוף בתפוחים

צלי עוף בתפוחים יבשים -חגיגי ביותרו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 11:38 | 22/03/07 עוף הפוך--- בתפוחי עץ מיובשים בצלים וסילאן העוף מבושל ועסיסי-----(לא אפוי) ממש לפני שהאורחים באים לקרמל אותו בתבנית מתאימה להגשה --10 דקות בתנור. לחגיגי וצבעוני יותר-----------ניתן לשלב קופסה של שימורי שזיפי שגיב עם 3-4 כפות מהנוזלים – או 10 שזיפים שחורים מגולענים שלמים. מקור: פירגה. 8 -10 חלקי עוף 6 בצלים חתוכים לרבעים או 10 בצלונים שלמים מקולפים 4 כפות שמן 2 גזרים חתוכים לקוביות (לא לקלף) חופן צימוקים כהים 2\1 כוס שקדים חצויים שקית של תפוחי עץ יבשים (לפחות 250 גרם) 3 כפות סילאן 4\1 כוס יין אדום מתוק כפית קינמון כף מרק עוף מלח ופלפל שחור לטעם כף קטשופ וכף פפריקה מתוקה שמים את הבצלים והגזר בסיר ומטגנים בשמן עד הזהבה.להבה גדולה וכל הזמן לערבב מוסיפים את הסילאן הקינמון ומערבבים. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות תוך הפיכתו לכל הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת. מסדרים את פלחי התפוחים בתחתית הסיר...על הבצל והגזר מחזירים ומניחים עליהם את העוף המטוגן. מוסיפים רבע כוס יין אדום מתוק של קידוש. ואת יתר המרכיבים מוסיפים כוס מים רותחים וכף מרק עוף. מרתיחים. מנמיכים להבה נמוכה ומבשלים כשעה שעה ורבע----- מכוסה. טועמים ומשפרים טעם. בהגשה, מחממים --מנערים היטב את הסיר ----והופכים לקערת הגשה לצבע מקורמל,,,,,,,להכניס את כל התבשיל לתבנית הגשה יפה ולהשחים ממש לפני האוכל ל-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180. העוף יוצא בצבע מדהים ולא חובה להכניס לתנור תהנו
 

pirge

New member
עוף בטחינה סילאן-אפוי בפירורי לחם

עופות ברוטב טחינה וסילאן-אפוי בפירוו pirge / בישול לילדים ו 11:03 | 02/05/06 עוף בטחינה סילאן אפוי בפירורי לחם מקור:פירגה. 6-8 חלקי עוף מרינדה: 3 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 4 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף רוטב סויה כף פפריקה גדושה מלח פלפל לערבב ולטעום. לשפר טעמים. לגלגל היטב את העוף במרינדה לצפות בפירורי לחם ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה. אחרי שעה לחמם תנור ל-180 מעלות לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי. אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו. לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות. אפשר להניח תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי. בהגשה זורים עליהם מלח וזהו..... chli המקסימה הכינה במקום עם טחינה...עם חמאת בוטנים והתוצאה התקבלה מצויינת. תהנו
 

bigjack

New member
../images/Emo127.gif עלה לקישורים

עף + תבשילי קדירה ואני מתכנן להוסיף לכאן מחר עוד כמה מתכונים שלי לחגיגה.
 
למעלה